Спасителите открили инсулина на Боян, около лагер 3

Хеликоптерите не са излетели днес от Катманду
Обновена: 13 май 2018 19:01 | 13 май 2018 18:10, Анисия Иванова
129
Спасителите открили инсулина на Боян, около лагер 3
Снимка: Facebook

Двама китайски алпинисти и двама шерпи са претърсили района около Лагер 3 под връх Шиша Пангма, където са открили инсулина на българина, съобщи БНТ.

Новината потвърди за bTV Деян Петков от екипа на Боян Петров в България.

Още по темата
Хеликоптерите, базирани в непалската столица Катманду, не са излетели, тъй като не е имало нужда.

Тази сутрин жената на Боян Петров Радослава Ненова съобщи, че вчера е взела решение днес върхът да не се изкачва, тъй като, според нея, от Лагер 3 нагоре Петров няма да бъде открит жив.

Ненова заявява, че оцеляването на всички участници в спасителната акция е много важно и тя не вижда смисъл да бъдат застрашени и други животи.

Групата опитни шерпи, които търсят изчезналия български алпинист Боян Петров под връх Шиша Пангма в Хималаите, все пак ще се качи до най-високата точка. Това е последната официална информация от спасителната операция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чисто самоубийство.
59
2
 
6
 
! Отговори
Минувач - Филантроп преди 5 години
До даТози човек е искал да покаже на Света, че е велик, с огромна воля и диви амбиции - е, доказал се е вече, с разликата, че се е пристрастил към адреналина, а Умните хора казват, че е важно кога да спреш, т.е.: самоконтрол!!!Опиянението на луда глава е трудно за охарактеризиране, но това най-добре го знае семейството му, вероятно затова не искат да рискуват живота на спасителите му?!
58
3
 
3
 
! Отговори
АБСОЛЮТНО БЕЗОТГОВОР преди 5 години
До Поручик РжевскиПОДКРЕПЯМ! Мисля по същия начин. АБСОЛЮТНО БЕЗОТГОВОРНО ДЕЯНИЕ!
57
2
 
8
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Без втори алпинист, без ГПС, без телефон...Доста непрофесионално и тъпанарско.Прилича ми на *** които карат стари баварки с 150км/ч по селата.
56
2
 
6
 
! Отговори
Майнич преди 5 години
По високо от Бунарджика не еваам да се качвам.иначе балъци много.Тоя даже е и на инсулин.Какъв инсулин бре братче,на тея баири ти трябва глюкоза,не инсулин.Аз само като погледна снимката от статията,и ми пада захарта.
55
1
 
4
 
! Отговори
Шиша Пангма преди 5 години
Тоя връх е доста труден, а си иска време да не се бърза да се внимава в подхода към тая стръмнина. Аз се чудя, защо според хората той се е скрил в цепнатина. И ако се е скрил, защо не излиза от там. Много мотаят в тия интервюта и говорят, като на хора дето нищо не разбират. Ще ни направят голяма услуга да кажат накрая истината. Ако можех да ида щях да копам по северния склон на го намеря Боян стига с тия огледи и дивотии. То е ясно къде е.
54
2
 
4
 
! Отговори
Инсулина преди 5 години
До колкото за инсулина той е оставил и сателитния телефон и инсулина. От гледна точка на тоя връх, че е труден за изкачване и да е максимално облекчен от тежести. Много го е затруднил тоя връх, а си е и опасен. Аз се вбесявам вече понеже си правя разсъжденията. А близки до него хора и алпинисти може да ни светнат малко повече за тоя връх. Примерно, ако падне дали се сувра надолу в някаква пропаст или може да се хване някъде. Разсъждаваме си по картинка и отговор няма.
53
2
 
2
 
! Отговори
Да се направи преди 5 години
Според мен трябва да продължат да го търсят. За да може поне тялото му да върнат в България. Аз смятам, че той е тръгнал с бързо темпо понеже те казаха, че самото качване на тоя връх отнема 8 часа и 8 часа на обратно дефакто той трябва да се връща по тъмно. И в това бързо темпо, като е минал там на северния склон нещо се е откъснало и той е полетял надолу. Могат да го намерят, като търсят по северния склон. Но наистина много стана разправията с този човек. Дано да го намерят Боян най-накрая.
52
3
 
17
 
! Отговори
Иладеп преди 5 години
Българинът толкова е лъган ,че вече е станал мнителен към всичко и всеки,голям проблем ви е ,че имаше спасителна акция ,а какво да направят близките му да го отпишат и като вас да плюят само със зверска злоба ! Що не протестирахте ,че ви окрадоха държавата и бъдещето на вас и децата ви ....щото не ви стиска форумни тигърчета такива!
51
4
 
8
 
! Отговори
да преди 5 години
В Хималаите човек е като в Космоса .Няма кислород температура минус 30 лавини отвесни скали пропасти лед И какво е удоволствието и героизма -да си рискуваш ЖИВОТА Бог един път ти го дава Риска не си заслужава
50
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой си захвърля просто ей така жовотоподдържащите медикаменти? Тръгнал сам, без ЖПС, не изглежда толкива ***, колкото действията му. На мен ми понамирисва.
49
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Tой диабетик ли е?
48
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва ли диабетик да си избива комплексите, като кара всички да му обръщат внимание?! Известно е, че диабетът влошава психичната дейност. Тези, които са го допуснали да практикува алпинизъм са подсъдни.
47
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а пък аз да попитам какви са парите в алпинизма и от коде идват или се практикува за бог да прости?
46
9
 
17
 
! Отговори
Всичко е замисъл преди 5 години
Аз, че не съм професионалист, в планината излизам задължително с дрехи с Recco система. А той няма как да няма датчици и чипове по него, щом тръгва сам на такова пътуване. Така че има някаква игра тук, не е, както си мислят повечето ;)
45
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До edНормално, той катери последния етап до върха с минимум багаж и лека екипировка. Останалото в палатката на 3-и лагер е раздухано наоколо от силните ветрове през последните дни.-------Айде,бе?Сериозно?Алпинист,изкачващ осемхилядници не е знаел къде и как да си постави палатката?Айде,бе?Ставате смешни.
44
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Забравил" си телефона,палатката му била "отворена" с навял сняг нито в лагер 2,нито в лагер 3,а помежду тях,малко над лагер 2,сега пък инсулина намерен около лагер 3,макар че ако си го поставя,ще го поставя в лагера,а не извън него,вещите му навсякъде,информацията противоречива и нелогична,съпругата му 2 иска спиране на разследването,"загрижена за шерпите",айде бе,но дали майката и сестра му искат?
43
11
 
13
 
! Отговори
Сандо преди 5 години
на кочан е станал па да ви кажа аз
42
3
 
14
 
! Отговори
. преди 5 години
До АнонименПросто е - не е в стъклени шишета а в пластмасови капсули.
41
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Намерили инсулина на Боян......И как не се е пръснало шишето при минус 50 градуса. Тук нещо вече взе да намирисва.