FB като отходна канализация: Злобни коментари и за Боян Петров!

Хейтърите на алпиниста - малко, но пък гръмогласна група
356

Докато спасителите се опитват да намерят алпиниста Боян Петров в Хималаите, реакциите у нас бяха доста поляризирани, като освен хора, които споделят предимно в социалните мрежи своята надежда за положителна развръзка, други се чудят защо има такава реакция при положение, че Петров е предприел осъзнат риск.

Още по темата

Според писателя Нидал Алгафари втората група е много по-малка, но по-гръмогласна.

"Така наречените злобари или хейтъри, това са хора с ниско самочувствие, които не са успели в живота си и желаят да изпъкнат. За тях няма нищо, което да е хубаво", подчерта Алгафари в студиото на "България сутрин".

Социалният антрополог Харалан Александров пък сподели мнението си, че тези "злобари" ползват социалните мрежи, като "отходна канализация".

Той обаче беше категоричен, че организираната спасителна акция за издирването на Боян Петров и цялата мобилизация на държава и общество показва, че имаме достатъчен ресурс да направим нещо за български гражданин в беда и то на другия край на света.

"Това е добър знак. Много се надявам да се научим да се мобилизираме и в по-нормални условия", аргументира се Александров.

Писателят Нидал Алгафари пък сподели впечатленията си, че държавата почва да гледа с други очи на подобни ситуации и помага. Алгафари дори определи това като невероятно.

"Българската държава да направи всичко възможно, да даде и ресурси, да накара две държави да помогнат на изпаднал в беда българин. Това означава, че почва да ти дава самочувствие на теб, като българин, че ако ми се случи някакъв проблем в света, аз знам, че зад мен имам държава", коментира Алгафари пред Bulgaria ON AIR.

Харалан Александров пък определи този факт като първа надежда, че не сме съсипано общество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


356
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
282
0
 
0
 
! Отговори
Юлиан Тинев преди 5 години
В памет на Боян Петров "Едно сърце е все на път, нагоре към поредният си връх, оставя долу низините обвити в смог и от човешки грехове - пропити. И смело той върви към своя Бог, напред, нагоре, чак до небесата и стискайки ръката си в юмрук не ще се върне без да го прегърне. Сега по път на вечността е той поел, не са му нужни въжета и пикети там негде раницата му лежи а той лети усмихнат към своята планета." мъчно ми е за този истински мъж, аз съм тираджия но това стихче само си дойде.
281
2
 
5
 
! Отговори
Брото преди 5 години
Съгласен съм, нека му се помогне, макар и той сам да си го е набил тоя ***. А за децата, който се нуждаят и чакат на дарения какво правим????Те никъде не са се катерили, каква вина имат??? А на тях защо не се помага??Държавата се била оправяла после
280
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Хейтърите на алпиниста - малко, но пък гръмогласна група" Такава "малка,но пък гръмогласна група" са наглите кучкари( скотоложци), привърженици на г.е.й прайда и т.н . _ Такива са нагли,противни и досадни,мислейки,че те представляват обществото. По отношение на Боян:Ще ви кажа,че аз НЕ съм негов привърженик (не подкрепям Боян), но НЕ съм и злобар(т.е НЕ мразя Боян!) Никой обаче не е накарал насила Боян да отиде да се катери на планина в непал. Хората са направили нещо за Боян.
279
2
 
3
 
! Отговори
до Елена преди 5 години
Не съм баирбудала и не ме влече дори до Копитото не мисля да се кача.
278
10
 
3
 
! Отговори
Пацu преди 5 години
Tpoлете тpoлове, тpoлете!Всичките си парички за свещи да дадете!!!
277
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига вече с този пи-ар, т. нар. "медии", не ставате по-ингересни.
276
0
 
13
 
! Отговори
Джиджи преди 5 години
Бих искала да чуя анализ на психиатри за поведението на Петров и особено на тази част от семейството му, която показаха по телевизора!
275
0
 
8
 
! Отговори
Чочана преди 5 години
До АнонименКак разбра, че е умен? До тук не видях нищо умно да е направил.
274
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес умряха хиляди други българи, също така.
273
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до Елена,тръгнал съм да изкачвам планина, да, за тоя дето духа, за емоцията и удоволствието. Те така заради емоцията и удоволствието се претрепват по пътищата като карат с по 200 км/ч в града. А колко хора загиват поради трудови злополуки, но нали са прости работници на минимална заплата, а тоа бил некакъв си, славел България и т.н. Лека му пръст, но ми писна от всичките тъпотии по медиите и навсякъде.
272
6
 
6
 
! Отговори
Kiri преди 5 години
Мазни форумни ***
271
9
 
8
 
! Отговори
Елена преди 5 години
Вие май никога не сте изкачвали планина, щом говорите така. Пробвайте, качете поне Мусала, Вихрен, Ботев, да видите какво е. Може да промените мнението си
270
12
 
11
 
! Отговори
Елена преди 5 години
Боян не е луд за връзване, а източник на вдъхновение. Много ми се иска да е жив!
269
1
 
12
 
! Отговори
Скрит Хейтър преди 5 години
Досега мълчах но повече не издържам.
268
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Самоубийствено чувство за малоценност има този баир будала. 8 километра му трябват, за да си измери..
267
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боже, Боже, Боже, какви Глупости са изръсили тия в студиото. Неуспелите си мислят, че като се афишират в подкрепа на един луд за връзване и това ще ги направи известни поне за пет минути.
266
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фактически тоя алпинизъм не е с нищо по-различно от това да се качиш на някой небостъргач, да се увесиш и да си направиш селфи. Ползата е еднаква, вероятността да умреш еднаква, дори при алпинизма е по-голяма.
265
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно време са откривали нови планини, места днес това което е правил Петров е келешлък "вижте ме аз изкачих тоя връх". Жив ли е мъртъв ли, не го познавам, не мисля че е работа на народа сега да го жали един човек който си решил да се прави на катерач. Натрапват ни някви лица без да ги знаем и да плапем и радваме за тях
264
2
 
17
 
! Отговори
До Пешо преди 5 години
Ами сигорно се отклонява вниманието от това,че Гинка вече "притежава" ЧЕЗ или пък от протестите мед.сестрите за по-високи заплати или от по-високите сега сметки за парно а скоро и за ток и вода и т.н."ГЕРОИ" трябват,че иначе "държавата" може да се "счупи",ако заспалият народ започне да се пробужда...
263
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече му изпуснах края - десет осемхилядници ли е изкачил или осем десетхилядници? Абе аз не че имам зъб на Боян, Бог да го прости, но много обичам да дразня такива загубеняци като Алгафари и Харалан.