Край на операцията... Боян остава завинаги под Шиша Пангма!

Бог да го прости, написа за край на операцията Кирил Петков
Обновена: 16 май 2018 16:19 | 16 май 2018 11:00,
238
Край на операцията... Боян остава завинаги под Шиша Пангма!

Спасителната акция за спасяването на алпиниста Боян Петров окончателно приключи, за съжаление - неуспешно.

"Бог да го прости Боян", написа във Facebook Кирил Петков, който беше на място в Непал и следеше спасителната акция заето с друг българин - Петко Петков.

Още по темата

"Днес направихме още един полет в екип от трима: капитан Surendra и ние двамата - искахме да се уверим с очите си още веднъж - стигнахме 7400 м височина (Лагер 3) и после бавно прелетяхме до базовия лагер като се оглеждахме от всички страни - времето беше слънчево - качихме се от 1500 м до 7400 м без аклиматизация", обясни българинът.

Днешният полет беше последният шанс спасителния екип да открие следи от алпиниста, който е в неизвестност от 3 май.

"За съжаление не открихме Боян, но сега можем да си тръгнем знаейки, че всичко възможно наистина беше направено", написа Петков.

Той благодари на всички хора и институции, помогнали за организирането и провеждането на операцията, на китайската група, търсеща Боян, на пилотите и на всички останали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
36
 
40
 
! Отговори
CET преди 5 години
Един голям човек и българин си отиде, останаха множество дребни душици. Бог да го прости.За съжаление все по-малко са големите и все повече дребните.
62
15
 
16
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До АнонименОтдавна няма нация, народ и държава, територията с еобитава от индивиди, които се самоизяждат всеки ден. Истински житейски "Сървайвър". Последният оцелял ще самоизяде, сам себе си.
61
27
 
13
 
! Отговори
Планинар преди 5 години
А той като е неопитен защо е тръгнал по планините. В планините е опасно, от опит мога да ви го кажа. А освен това е имал диабет!
60
8
 
12
 
! Отговори
дедо преди 5 години
аз ще предам и една друга перспектива на случая Боян - загубата на човек в трудоспособна възраст се или ще се превръща все повече и повече в загуба на работна сила, всеки подобен смъртен случай отваря празнота в дадена организация от гледна точка на човешкия ресурс...и проблемъте кой ше го замени?! ето сега Боян - има ли кой го замени като знания и умения...
59
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не одобрявам избора му, най-малкото заради децата му, но Бог да го прости!
58
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добрите хора си отиват, остават злобните крадшиеи герберасти.Жалко. Мир на душата ти Бояне.
57
20
 
34
 
! Отговори
RIP, България преди 5 години
Тъжно ми е за тази територия, населявана от толкова мразещи и злобеещи хора.
56
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнгелАма ти щом до тук си стигнал в интернет да търсиш утеха и да си успокояваш нервите и отрицателните енергии значи си тотален аутсайдер без среда, шефа ти явно много те гази и мечтаеш да имаш служители и ти да ги газиш ... явсно е време или да станеш клошар или да потърсиш професионалан помощ от психиатър.
55
9
 
17
 
! Отговори
Рамбо преди 5 години
Върховете,планините не искат човеци да им се бъркат,те взимат своя дан.Никой не е по-голям от тях,оставете ги,те искат своя покой.Има разказ на Хайтов. Каба Метю, Метюва Каба.Чете те и ще разберете за кво става дума.
54
3
 
4
 
! Отговори
Krom преди 5 години
До Анонимен 57 - за теб "..не мога да чета.." е завършен израз. И на теб хубав ден, под колкото и ника да влизаш. Да не забравиш да потормозиш "служителите" си...
53
7
 
33
 
! Отговори
Боби от Бобовдол преди 5 години
Боян Петров ми бе симпатичен в началото, но после се подаде на грантаджийски и друг комерс, за да финансира хобито си. Самият той може да не е твърдял, че е специален, и т.н. но сълзливите му фенове устроиха ругателски фестивал спрямо инакомислещите, които разбираемо се дразнеха от фиксирането върху смъртта на един човек, който според тях бил по-ценен от бай Иван от Крушово, което освен глупаво, е много грубо. Намирисва на идолопоклонство...
52
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да почива в мир Боян! А медиите, както винаги го играха така, че вместо съчувствие постигнаха точно обратното. Жална му майка на всеки, който им попадне на мушката! Те никога няма да стигнат върха, защото рият дъното!
51
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До KromНе мога да чета тоя ферман дето си написал, много дълго, айде мното ти здраве...
50
3
 
3
 
! Отговори
Krom преди 5 години
До Анонимен 43 - може пък да съм ***? Изглежда си схванал обаче посланието. Коментари като твоите ме карат. Ако го бяха споменали 2-3 пъти, щях да напиша мир на праха му ... но сега ще го нахраня. Така де. И срещу кого точно роптаеш? Влизаш и четеш и коментираш каквото те интересува. Мен - Боян. Ти .. обществено значимите неща. Да, ама не. Защо? Сам си отговори.
49
6
 
9
 
! Отговори
дедо преди 5 години
почти съм сигурен че отказът да го вземат за Еверест '04 е отключило желанието му да докаже на себе си и на някои други че няма да остави нещата така! И успя! Е, можеше и само с един 8к да го направи но като добавим и здравословните неща и е решил че клин клин избива! аз харесвах начинът му на разсъждение, ще липсва!!
48
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми като не искате да четете статии за Боян извадете си очите бе, полейте се с киселина, нещастни хейтъри!
47
19
 
6
 
! Отговори
Разкарай се преди 5 години
До Ангел"Този сайт през последните 10 дена не се казваше днес.бг а боян.бг."Да, защото това е актуална тема.И не пишат само за нея, виждам, че за всички актуални теми пишат.
46
6
 
18
 
! Отговори
Някой си преди 5 години
В неговия случай изказа "Лека му пръст" е невалиден! Кой знае колко метра навят сняг има върху него. Но истината е, че това е един осъзнат избор. Един опасен спорт и хоби, който се практикуват за пари и слава.
45
33
 
13
 
! Отговори
Боян-Лавър преди 5 години
Българите са абсолютни нещастници щом не се възхищават от Боян! Пропандала нация!
44
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами и чужденци знаят вече български и като четат коментарите и се чудят.