Радослава за Боян: Винаги съм знаела, че не жена, а планина ще ми го вземе!

Един солов играч ни накара да изкачим нашия си Еверест!
Обновена: 17 май 2018 13:15 | 17 май 2018 07:00, Елка Василева
133
Радослава за Боян: Винаги съм знаела, че не жена, а планина ще ми го вземе!
Снимка: Facebook

"Един солов играч ни накара да бъдем заедно докрай и да изкачим нашия си Еверест". Това написа във Facebook жената до алпиниста Боян Петров, след като издирвателната акция беше прекратена.

Радослава Ненова изля душата си и обзелите я мисли, след като окончателно стана ясно, че нейният любим остава да лежи някъде под Шиша Пангма.

"Няма да правя трогателна изповед как се чувствам аз. Аз винаги съм знаела, че не жена, а планина ще ми го вземе...

Може би ми се говори за това какъв беше смисъла. Всичко започна от това, че моя мъж изчезна, а аз много исках да го намеря. Не съм хабила енергия да разсъждавам дали беше прав или не. Мисля че геройството изобщо не беше в спортното постижение. Геройството дойде от това, че много хора надскочиха себе си в тази ситуация, бяха добри и това им харесваше, държави се сдобряваха...и това им харесваше, институции сбъднаха една на пръв поглед немислима акция, пилоти изпълниха уникален и единствен по рода си полет. Заливаха ме с мили писма и любов.Дори хейтърите тръпнеха за новина за да нахейтят и да им олекне. Това е най-мащабната спасителна акция в историята на алпинизма...

Странно нали, един солов играч ни накара да бъдем заедно до край и да изкачим нашия си Еверест", написа Радослава.

"А аз просто исках да открия Боян, защото ще ми липсва...", завърши Радослава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още когато съобщиха, че два дни по-рано е изчезнал, беше ясно, че вече е мъртъв. Защо беше неободим този шум; само в днес-а има сигурно стотина статии и хиляди коментари. За поредното поскъпване на всичко само една. За това, че над 100 х шофьори със семействата си ще емигрират -1, 2. Че България ще загуби 15 % от БВП заради интиресите на началниците -колко статии имаше? Ама дай да обсъждаме някакъв любител на екстремни спортове и семейството му. Ако моторист се размаже с 250 км ч е същото
16
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да е вземал от твоя джоб пари за постиженията си? Както и да го е правил, правил го е без да ти бърка в джоба. В моя не е бъркал и въпреки това има 10 8 - хилядника. Ти колко имаш?
15
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има гугъл и провери какво е това хгейтване. Българския език е динамичен език - като всички останали съвременни ЖИВИ езици. Това е разликата между мъртвите и живите езици - развиват се. Развиват се с нови значения, думи, изрази, фрази и идиоми. Всички нови неща идват от някъде. В случая идват от английския език и евроатлантическата култура. България се води евроатлантическа държава. Използването на думи, носещи ново значение и заимствани от други езици е било и е традиция ВИНАГИ!
14
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Егоист бил. Човека рискува собствения си живот и здраве, а не чуждото.
13
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ексцентрик и егоист? А някой да е чел, че е имал 2 пъти рак, мисля и няколко животозастрашаващи инцидента? Живота при всяко положение ще свърши. Дали докато го живеем ще преследваме мечтите си или ще пърхаме с мигли пред поредния "бос", докато му търпим униженията, зависи от нас. Не вярвам, че някой е бил в състояние да унижи Боян по какъвто и да е начин. Постиженията му са такива, че стойността му е по - висока от всички, които познавате вие хейтърите накуп.
12
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хейтърите хейтват, защото не могат да разберат. Не могат да знаят какво е да имаш мечта, която изисква свръхусилие на воля и тяло. Не могат да знаят какво е да си способен да се отдадеш до степен да загубиш всичко. Не ги наричам дребни душици, защото те са хора. Със своите дребни проблеми, комплекси и победи. Големите хора имат големи проблеми, комплекси и победи. Това е истината. Не всеки може да бъде отличник. Като Боян. Такива хора са отличниците на живота.
11
7
 
17
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Мисля все пак че човека се определя по постъпките му. Отначало си казвах- той е ексцентрик и егоист. Все пак имаш деца и постъпките на родителя винаги трябва да са с мисълта за тях. Т.е. този Боян Петров може да е постигнал слава и успехи в работата си но е оставил на заден план грижата да децата които вече остават сами. Е кой ще каже сега дали това е било правилно...
10
11
 
10
 
! Отговори
ТУРЧИНЬ преди 5 години
Само 35 човека са изкачили всичките осемхилядници. Шишапангма е най ниският и с най малко загинали. Боян ще е 20 тата му жертва. На Еверест са загинали 170 досега. Все пак е покривът на света. Има няколко корейци които са покорили всичките. Както и казахстанци, японци и италианци. Сега ни остава само Скатов. Ама ме съмнява да ги изкачи всичките 14. Боян беше най близо.
9
4
 
14
 
! Отговори
Стария пират преди 5 години
Moряци и алпинисти не трябва да се женят - обричат жените си на страдание.
8
10
 
7
 
! Отговори
още преди 5 години
4 и щеше да бъде един от малкото, които са изкачили всичките осмици в света. Нямаме късмет.
7
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
доста силно...
6
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 10Ми не, чист Българин.
5
17
 
31
 
! Отговори
Все едно преди 5 години
Елементарни хора сте... срамота е в днешно време, когато за България не се знае нищо, или поне нищо хубаво, вие да хейтите един голяяяям БЪЛГАРИН, който е представял България в положителна светлина...имате право да не харесвате Боян Петров или това което прави, но нямате право да не го разберете!!! Поклон за него !
4
2
 
22
 
! Отговори
Жо преди 5 години
ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА приемат по различен начин риска.НАПРИМЕР- покорителите на заледени върхове по планините са герои.Алпинистите, които катерят отвесни скали се приемат като смелчаци, но не и герои.Катерещите се по външните стени на високи сгради са странници и авантюристи.Плуващите в океана сред акули са авантюристи.Преминаващи по въже над пропаст са рискаджии.Правещите си "селфи" на ръба на небостъргачи и пропасти ги наричаме луди и безотговорни.Всичко зависи от гледната точка.
3
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българскат Присила Пресли - само дето не е фотогенична
2
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лек му сняг!
1
22
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боян без съмнение беше голям човек. Животът му е пример за човешката непримиримост да не се предаваш, а да се бориш с трудностите които имаш по пътя. Той загина по път към върха, но той знаеше, че рискът е част от успеха. Той е един от малкото герои на времето в което живеем! Поклон.