Първият гей маратон у нас - факт! Тичаха в парка "Заимов"

Вързани двойки пробягаха 3 км в памет на жертвите на СПИН
219

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

В столичния парк "Заимов" се проведе първия по рода си маратон за вързани двойки, като част от спортната програма на София Прайд 2018 - Equality run.

Участниците пробягаха трасе от 3 км в памет на жертвите на СПИН. Кампанията има за цел да засили общественото внимание към хората живеещи със СПИН и да допринесе за по-голяма солидарност към тях.

Припомняме, че на 20 април тази година беше проведена среща на столичния кмет Йорданка Фандъкова с представители на организациите GLAS, Действие, Билитис и Българският хелзинкски комитет (БХК), след която стана ясно, че Столична община не само подкрепя морално Прайда, но и ще финансира предхождащия го гей маратон на 19 май.

Тази явна подкрепа е прецедент. До сега общината е изпълнявала само административна роля при провеждането му, а именно издаваше разрешителните за провеждане на събитието.

Решението на местната власт в София провокира гнева на столичните патриоти, които излязоха с протестна декларация.

"Никога и под никаква форма в Столичния общински съвет не е обсъждана подобна подкрепа, не е дискутирано открито, в това число и в комисии, вземането на едно подобно решение. Немаловажен е и фактът, че звучи доста перверзно точно Програмата на общината, насочена към възпитанието на младите да бъде ползвана за гей пропаганда”, опълват още патриотите в декларацията си“, възмутиха се от ВМРО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
4
 
18
 
! Отговори
Сладки Извивки преди 6 години
Елате да се влючите всички на влакчето...
104
5
 
24
 
! Отговори
Възмутен преди 6 години
Имат права в личния си живот, никой не ги спира да го правят вкъщи или в клубовете си, но да ми го натрапват като поведение е скандално, виждат ги деца с неукрепнала психика.Православната църква правилно призова, освободете се от греховните си помисли. Тези *** просто прекаляват и ни предизвикват да вземем мерки срещу нахалството им да ни натрапват извратеността си.
103
4
 
36
 
! Отговори
Градския преди 6 години
Позор за Фандъкова!Позор за Борисов !Позор за София!Позор за България!Позор за джендърите от ГЕРБ!
102
9
 
21
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 6 години
Докато другаде се строят плаващи АЕЦ и Керченски мост !
101
4
 
5
 
! Отговори
Нежен Петров преди 6 години
Аз искам от общината да се организират повече събития които да ни сплотяват и множат, защото ние сме хора които заслужават внимание и обгрижване.
100
6
 
2
 
! Отговори
Нежен Петров преди 6 години
Аз искам общината да се организират повече събития които да ни сплотяват и множат, защото ние сме хора които заслужават внимание и обгрижване.
99
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другаре,не се крийте,знаем,че сте скрити пеераси.Включете се в маратона .Вазелина е осигурен от Станишеф безплатно.Знаем,че щом е безплатно,всички другари ще отидат за сплотяване на партията,така,че има достатъчно за всички.
98
6
 
15
 
! Отговори
Антигей преди 6 години
Добре, че са ВМРО и Обединените патриоти като цяло, че иначе съвсем щяхме да сме в блатото с тези продажници в Общината на София...
97
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във четвъртък тази седмица знамето на различните с цветовете на дъгата се развя тържествено пред сградата на еврокомисията в Брюксел..знамето на ЛГБТ редом до знамето с 12-те жълти звездички на евросъюза(защо 12 след като страните членки са 28-Потърсетеи прочетете в стария завет за 12-те еврейски племена) Та знамето с цветовете на дъгата до знамето на ЕС е явно послание какви са евроатлантическите (ценности) които налагат насила ционистиоте на на европейците
96
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хетеро маратон-42.195км,а гей маратона-3км .Хм.Защо не се самосезира комисията по дискриминация?
95
6
 
22
 
! Отговори
Туск преди 6 години
Тия *** , кога ли ще ги разтреляме и натикаме по газовите камери. ДА ЖИВЕЕЕЕ ХИТЛЕР. ДА ЖИВЕЕЕ ФЮРЕРААА. ДА ЖИВЕЕЕ НАЦИОНАЛСОЦИАЛИЗМА СМЪРТ НА ТОЛЕРАСТИТЕ, СМЪРТ НА ЛИБЕРАЛИТЕ, СМЪРТ НА ДЕМОКРАТИТЕ.
94
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама бързо ли са бягали?Питам за един приятел.
93
16
 
10
 
! Отговори
Светослав преди 6 години
Кога ще разберете най-накрая, че има страшно много гейове покрай вас за които дори не подозирате? Плюете срещу нормални хора и после вие сте били добри хора.И не ми се правете, че толкова си пазете децата - който си е хетеро няма как да види гей и да стане такъв!
92
7
 
20
 
! Отговори
Гадост преди 6 години
Отвратителна история,тия ***, и БХК са за газовите камери
91
4
 
17
 
! Отговори
Дядо Радой преди 6 години
Това е резлтатта от евроатлантически те гейски ценности, които ни насадиха Сюлейман ***,ДрагалЪвслия Aй дук,Сашо Нерезов, Пастиркин, Бакъря, Катъря, Стефан Крълежов,от от хомо-дружината,наричана някога "Стани да седна".
90
2
 
29
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 6 години
Следващата инициатива - вело маратон с мото "да натиснем ***"
89
22
 
8
 
! Отговори
Кънчо Путкодеров преди 6 години
Заразата тръгна от комунистите.От много ояждане ,пари и глезотии,решиха да обърнат резбата за още едно разнообразие.
88
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и защо от бсп дремят, а не са оглавили мероприятието, за да покажат на хората, че и те са съпричастни?!
87
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да тичат.Луд умора нема.
86
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нема ли с какво друго да блеснете освен със сексуалността си . Това всеки си го има...Все едно дам исе хвалите и да искате права, защото дишате и ядете. Капиш?" Внимавай какво си пожелаваш" Има много известни хомосексуални, които са останали в историята на човечеството със своите дела или творби, и тяхната сексуалност няма нищо общо с приноса им към човечеството. Вземете пример от тях, ако искате да ви зачитат и помнят.Иде ми да осъдя държавата за дискриминация на полова основа.