Веганите яростно "захапаха" зоопарковете: Затворете ги!

Директорът на столичния зоопарк с коментар пред Bulgaria ON AIR
25 май 2018 12:30,
195

Вегани излизат на протест в началото на юни с искане за затваряне на Софийската зоологическа градина.

Според представители на Българския вегански съюз условията, в които са отглеждани животните, са мизерни.

Веганите настояват животните да бъдат моментално освободени и пуснати в защитени паркове.

"Искаме зоопаркът тотално да се затвори. Редица случаи има на избягали животни от зоопарка. Факт е, че животните страдат. Това не е безопасно място за животните. Те развиват зоокоза, болест, която променя поведението им. Образователният ефект не е факт, тъй като зоопаркът учи децата да виждат животните депресирани и затворени. Имаме технологии за холограми и добавени реалности – няма нужда да имаме животни в клетка", изтъкна лидерът на веганите Никола Донев.

Директорът на столичния зоопарк Добромир Бориславов категорично отрече твърденията на веганите и подчерта, че за 130 години история на парка, всичките милиони посетители са учени на любов към природата и животните.

"В момента в зоопарковете са останали много редки видове, които в природата почти ги няма. Позицията на веганите сочи за неразбиране на темата. Те могат ли да вземат отговорност за това, което искат? Животните в зоопарка живеят повече, отколкото в природата. Исканията им са далеч от истината. Абсолютно невярно е, че тук има некомпетентни хора. Дори ни търсят, ако става дума за проблем с екзотично животно", посочи Бориславов пред репортера на Bulgaria ON AIR Димитър Димитров.

По думите на Донев протестът на веганите ще бъде на 10 юни в 12 часа пред главния вход на Софийския зоопарк.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"Веганите причиняват болка на растенията, те са жестоки!"---Отмъщават си. Защото самите вегани са с ЛЮТА БОЛКА В ГЛАВАТА
138
1
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
Че "веганите" са психари стана ясно отдавна и..почти на всеки...Но в случая май не е зле да се заслушаме в думите им...НЕЗАВИСИМО от "мотивите" им,които просто може да обслужват нечии интереси..Но това е друга тема..-Важното е че е ПРОТИВОПРИРОДНО да ЛИШИШ от свобода едно живо същество,родено да бъде свободно,само за да го показваш на ***..Притчата за "грижата за изчезващите видове" някакси не върви при тоя нагон на "хомо сапиенса" да РУШИ установения Ред от Майката-Природа..
137
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От детството ми помня от зоопарка най-вече миризмата (несравнима е), както и един мършав лъв, който ревеше на умряло и мухите го кацаха. Честно казано, да умреш в природата може да е по-добре от това да си лежиш в изпражненията в бетонна клетка и да нямяш никакво занимание, докато полудееш. Мисля, че са прави.
136
2
 
4
 
! Отговори
Коментатор преди 5 години
Аман от ***. Що не ходят да си пасат там плевелите и да оставят нормалните хора да си живеят живота?
135
0
 
7
 
! Отговори
чарли преди 5 години
Какво правим с мухите,тях може ли да ги унищожаваме ?Ами със земните червеи ?
134
2
 
7
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 5 години
А веганите какво правят с картофите: дерат ги, пекат ги, пържат ги, варят ги, а те са живи- ако ги посадиш ще поникнат???
133
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
О, вегани!На глупостта последни мохикани.
132
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Веганите причиняват болка на растенията, те са жестоки!
131
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Учудвам се на търпението на директора на зоопарка.Иначе за аргументите на Донев - бил чул за случаите, за които говори от информационната мрежа, *** не помнел къде точно. Или е чел вестник "Шок и шоу" или звездите му ги говорят. По-вероятно е второто.
130
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това веганите не бяха ли някакви хипари с хранителни разстройства?
129
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз по принцип съм веган, но обичам и пържолки, луканка, сирене и кашкавал. Понякога хапвам и яйца. Риба не ям освен сьомга, но раци...
128
3
 
13
 
! Отговори
Петър Марков преди 5 години
На веганите за пореден път ще им кажа да си живейят живота и да оставят другите да си живеят техния. Там където има нарушения да се разследват Но не работа на веганите да се занимават с тези неща. И изобщо да спрат да се обаждат че са ми черни
127
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВЕГАНИТЕ ПРЕЧАТ НА ТРЕВОПАСНИТЕ ЖИВОТНИ. ТЕ НЕ ВОДЯТ ПРИРОДОСЪОБРАЗЕН НАЧИН НА ЖИВОТ!
126
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе навъдили са се всякакви. Вегани, русофили, неокомунисти... Накъде отиваме?!
125
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко трагично, много *** народ сме! Предимно ***! Чак е отчайващо! Прочетете си само коментарите! То жалка история!
124
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз пък искам да се премахнат оранжеиите и парниците защото това е противоестествено. Нека веганите се хранят само с консервирани продукти през зимата.
123
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Веганизмът е психическо заболяване и ако не се лекува навреме, може да е обществено опасно.
122
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абсолютно подкрепям! Зоопарковете, особено в България, са ужасна мизерия и законно развлекателни концлагери с живи същества. Но по-голямата част от съгражданите ни са доста ограничени и себични егоисти, за да помислят какъв живот "живеят" тези изтормозени, мършави животни в мръсните, миниатюрни, бетонните клетки...
121
4
 
18
 
! Отговори
До 90 преди 5 години
"Защо продължавате да давате трибуна на този психично болен човек?!?! Имам усещането, че си плаща на медиите за да му излъчват глупостите!!! Точно така! А пък и на него (тях) му плащат. Вече предложих, ако му е толкова жал за животните, нека дари парите си на Софийската зоологическа градина. Същото се отнася за всички платени вегани, които ни побъркват с наглостта и нахалството си. Да налеят няколко милиона за животните, вместо да ги дават, за да се рекламират в медиите. Тяхното е психоатака!
120
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обичам животните , предимно печени, тоест не съм веган, но също съм против държането на животни в мизерния български зоопарк.Тук буквално ги мъчат. Ние не сме да имаме такова нещо. Това удоволствие е за богати страни....