Веганите яростно "захапаха" зоопарковете: Затворете ги!

Директорът на столичния зоопарк с коментар пред Bulgaria ON AIR
25 май 2018 12:30,
195

Вегани излизат на протест в началото на юни с искане за затваряне на Софийската зоологическа градина.

Според представители на Българския вегански съюз условията, в които са отглеждани животните, са мизерни.

Веганите настояват животните да бъдат моментално освободени и пуснати в защитени паркове.

"Искаме зоопаркът тотално да се затвори. Редица случаи има на избягали животни от зоопарка. Факт е, че животните страдат. Това не е безопасно място за животните. Те развиват зоокоза, болест, която променя поведението им. Образователният ефект не е факт, тъй като зоопаркът учи децата да виждат животните депресирани и затворени. Имаме технологии за холограми и добавени реалности – няма нужда да имаме животни в клетка", изтъкна лидерът на веганите Никола Донев.

Директорът на столичния зоопарк Добромир Бориславов категорично отрече твърденията на веганите и подчерта, че за 130 години история на парка, всичките милиони посетители са учени на любов към природата и животните.

"В момента в зоопарковете са останали много редки видове, които в природата почти ги няма. Позицията на веганите сочи за неразбиране на темата. Те могат ли да вземат отговорност за това, което искат? Животните в зоопарка живеят повече, отколкото в природата. Исканията им са далеч от истината. Абсолютно невярно е, че тук има некомпетентни хора. Дори ни търсят, ако става дума за проблем с екзотично животно", посочи Бориславов пред репортера на Bulgaria ON AIR Димитър Димитров.

По думите на Донев протестът на веганите ще бъде на 10 юни в 12 часа пред главния вход на Софийския зоопарк.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
3
 
6
 
! Отговори
А СЕГА ДЕ??? преди 5 години
А веганите защо гледат кучета и котки? И защо се любят, женят се и създават деца? Нима за тях това не е противоестествено???
118
3
 
21
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Хм, сега като се замисля - никога не съм виждал веган в зоопарк. Виждал съм всекакви дзверове, ама това не съм.Предлагам да сложим един веган в софийския зоопарк, все пак има достатъчно трева да го храним
117
2
 
9
 
! Отговори
1378 преди 5 години
До АнонименВсъщност тези вегани се борят за субсидии. Явно сериозно са закъсали, щом са се захванали със зоологическата градина. Нормалните хора се чудят как да запазят по някое и друго животно от изчезващите видове, а раждането на такова бебе веднага става първа новина по медиите.
116
2
 
7
 
! Отговори
Горан преди 5 години
Мда, фактът че Адолф Хитлер е бил веган, или поне вегетарианец... Понеже се знае, че е пиел мляко много, ама много сериозно ме кара да се съмнявам в нормалността на кой да е веган!
115
2
 
16
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
тия че ги пере сачмата е ясно. Но някой стои зад тях ! Предполагам либералните НПО и фондациите. ПЮърво защото това са 20-и няколко годишни ***, които ако въобще работят неще (не е сигурно) едва ли на тази възраст имат такива доходи, че да правят подобни акции. Това струва пари и някой плаща. Второ...много са нагли бе ! Някой ги пази! Не мутри, а адвокати. И то не един-два адвоката. А адвокатите струват пари, много пари. Някой плаща, някой седи за тия х...нета.
114
1
 
5
 
! Отговори
Andreshko преди 5 години
До # 96. Не зная дали Хитлер е бил веган,но е изял твърде много хора докато е бил на власт...
113
2
 
10
 
! Отговори
Горан преди 5 години
Хахахахаха, абе веганството не се отразява добре на ума!
112
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И не само,предлагам да освободим магаретата от плен,папагалчетата от клетките и рибките от аквариумите....а и децата от гнета на майките и бащите им.Венсеремос,ще победим!
111
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Da se zasadjat maruli v kletkite vmesto jivotnii vegani da hrupat pred decata salatki
110
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо не ги настаним и тях в зоопарка да рупат киселици и джанки и децата да им хвърлят царевични пръчки. Тоя Никола Донев - защитникът на изнасилените пчели що не вземе да ходи някъде да си харчи за кокосово мляко, чия и авокадо парите, които му се наливат да се излага? Или може би са му малко... лаком човек - не е веганско да ламтиш за още - Нъл тъй ще изкупиш всичкия киселец на земята и кво ще ядат твоите себеподобни
109
1
 
23
 
! Отговори
ист преди 5 години
Растенията също са живи същества. Усещат болка, размножават се. Има мъжки и женски от един вид. Изградили са си защита - бодли, отрова, парене и др. Хранят се, пият вода ,но нямат отделителна система като веганите, и не замърсяват околната среда.Вегани, не убивайте и не яжте живи растения.
108
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Веганите са компетентни само за марулята!
107
2
 
16
 
! Отговори
Руския преди 5 години
Веганите са поредната група от хора, малка група, желаеща чрез генетичната си обремененост да съществева като равноправна на здравите хора в социума.Дори това са се позволява, то демонстрация на тази генообремененост е неправилна!Въпросът е защо не ги отделят в резервати, заедно с хомосексуалисти, педофили и други подобни групи с нездрави съзнания, където ще могат да се грижат за животните без да пречат на здравото общество, което движи човешкия прогрес напред и нагоре
106
0
 
13
 
! Отговори
Dsd преди 5 години
А тия ветерани ли върбани ли идва ли им на ум че в зоопарковете има видове животни които са на изчезване и вида им се опазва именно защото ги има зоопарковете....и колко от тия индивиди са дарили пари за опазването на дивите животни.
105
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който иска да гледа животни да ходи да ги търси във дивата природа!
104
22
 
1
 
! Отговори
ПОДКРЕПЯМ! преди 5 години
Зологическите градини за просто затвори във който се изтезават животни и това служи за развлечение на децата.
103
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако са суровоядци не може да пушат трева, единствено да я дъвчат
102
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези психично болни защо не отидат в Турция и да кажат на Ердоган да забрани байряма щотото колели агнета и други животни.Дали ще искарат и два часа на свобода или ще влязат в лудницата или затвора.....
101
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едни се борят срещу месото, други за марихуаната, обаче май противоречие няма, на веганите не е забрабебо да пушат трева....
100
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак ли поредния протест на който има 6 вегана и 8 журналиста?