Протестиращи атакуват проекта "Белене" във ВАС

Пореден протест срещу рестарта на централата се проведе пред НС
7 юни 2018 13:15, Анисия Иванова
39

Снимка: Олег Попов

Пореден протест срещу рестарта на АЕЦ "Белене" се провежда пред Народното събрание. Демонстрацията е организирана от новосформираната дясна коалиция "Демократична България".

Протестиращите се събраха пред сградата на парламента, за да връчат копие от образувано дело във Върховния административен съд (ВАС) срещу проекта "Белене". Жалбата е заведена веднага след като стана ясно, че е възможно неговото възобновяване.

Още по темата

"Това Народно събрание е превърнато в дом на българо-съветската дружба, защото няма нито една парламентарна група, която смее да каже "Не“ на Путин. Няма такава в днешното Народно събрание", заявиха протестиращи пред БНР.

"ГЕРБ и БСП се обединиха да изпълняват "тройния шлем" на Първанов. "Белене" е само началото, следващата стъпка е "Южен поток", и ни праща далече в периферията. Там, където са приятелите на Москва, не могат да участват във важните решения в Европейския съюз", смятат други.

"Парламентът днес гласува за повишаване на нашите данъци, за нашите сметки за ток за десетки години напред – нашите внуци и правнуци да живеят в опасността от радиоактивен боклук за хиляди години напред", коментираха още от събралите се пред НС протестиращи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
6
 
15
 
! Отговори
Еврак преди 5 години
Вчера бяха "стотина",днес са 20. Това американско посолство доста трябва да е закъсало откъм перо "Пари за поддържане на демокрацията"!
13
6
 
17
 
! Отговори
:) преди 5 години
Спомняте ли си тези какво говореха за Южен поток? Русия блъфирала, нямали сме интерес. Турците ни го взеха от ръцете и всичко е почти готово. А ние, понеже сме много умни, ще плащаме И на турците за пренос, вместо ТЕ да плащат на нас. Толкова за тези продажници. Жалки са.
12
4
 
18
 
! Отговори
Петко преди 5 години
Как може да кажеш, че искаш да си независим от държава, която доставя газ, гориво за АЕЦ Козлодуй, резервни части за самолетите ти, петрол, и какво ли не ?! Ми дайте други алтернативи ! Само че ги няма. Слабоумни хора, живеещи в жилищата на бащите си от социализма са излезли на протест без да знаят защо !
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние сме никои те са тавана на обществото ще доиде един ден в които рева за тия неща ще е кански както каза колегата и повярваите прав е теглото е неуписуемо а дотогава яжте и земете всички клиенти на тия де работят свестно после ви гледам сеира неупесуем е повярваите
10
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такава ние цялата държава затова калпавото прогресира когато не можеш да видиш себе си така става и ако не надвиеш един другия е със слаба психика затова нема такава държава уником сме даваш блъскаш всичко от себеси доиде един или една за един м иг защото е приятелка на еди кои си искам да попитам мацката с бързото каране понеже е приятел на тоя по бързите карания установявам сега тои да ти плати изпита но нали за нас клиенти да няма за тях нека се радват така се става голям и прочут
9
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След тоя "протест" на 40-50 човека в следващите 2-3 дни всички коментарни предавания на бтв и нова ще има масирано присъствие на "умни, красиви, интелектуалци и вип-дрогаджии" които през целия си живот не са създали и един лев БВП.
8
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе то така и Боко набутаха за премиер, след като плащаха на ръка на "умните" "креативните" и дрогираните, да имитират народно недоволство от Орешарски.Скапана държава, бетер Гватемала станахме.Дори и едно единствено нещо ако има по-ценно и полезно за България и българите, идва задокеянския поробител или да ни го вземе (виж златото в Челопеч) или да ни забрани да го имаме.
7
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този протест е зависим от икономически интереси. Тези партийки, в момента с 1-2% подкрепа, са зависими и имат ангажименти към собствениците на Мариците понеже когато подписваха с тях неизгодни договори, взеха нещо насреща. Колкото пъти има някакви проекти, те толкова пъти излизат на протести като във филм на ужасите. Аргументите им са несериозни - първо бяха парите, после пазара, сега пък околна среда и земетресения...Никой не трябва да им обръща внимание и те трябва да бъдат игнорирани.
6
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Протестиращи атакуват проекта "Белене" във ВАС. Пореден протест срещу рестарта на централата се проведе пред НС"....Тоест, от "Козяк" пак са развързали кесията и "спонсорират" "демокрацията" у нас, за да може тук трева да не никне накрая.Помним онези ***, които след финансиране от Сорос обходиха всички телевизии да ни обясняват всякакви небивалици за Южен поток и за Белене.Сека са им дали сребърниците и пак се размърдаха.САЩ се жалват, че Русия им се бъркалаа, а те тука не са спирали
5
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия протестиращите са същите дето ни натресоха американските Марици, от които още не може да се избавим.
4
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
като спрат тоз безмислен проект после дпс, бсп и абв пращат другата вълна от стачкуващи... прпаднала държава с военен агент президент
3
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Занимават ни със всекакви бандити, а във Драгалевци се разхожда един престъпник и назионален предател.
2
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
това белене нито е тръгнало да се строи нито нищо! тез умни българи пак протестират. а за самолетите защо няма протести ? ясно е на всички! ако си мислите че някой друг освен бг народа ще плаща за кефа на агентчето Радеф мн се лъжете. *** народ това е положението. истината не е приятна.
1
27
 
11
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 5 години
Народното Събрание да се преименува на... Филиал на руската ДУМА...