Той се кри, МВР го търси. Въпросителните около Пелов

Престъпността у нас – под контрол, настоя експерт
7 юни 2018 09:50, Петя Славова
23

"Обстоятелствата около убийството на избягалия от Централния софийски затвор рецидивист Владимир Пелов сочат за абсолютно активно мероприятие от страна на прокуратурата и полицията.

Тъй като през цялото време от бягството му до разстрела му са текли издирвателни дейности, не е възможно органите на реда да не са имали някакви данни за него. И е абсурдно, че не са го заловили още преди дни", коментира в студиото на "България сутрин" експертът по сигурност Николай Марков.

Припомняме, че при престрелка в центъра на Ботевград Владимир Пелов беше убит от друг криминално проявен - Марио Панчев. Двамата мъже стреляли един срещу друг, вследствие на което Пелов беше убит на място, а Панчев е настанен в "Пирогов" с опасност за живота. Основната версия на разследващите към този момент е неуредени финансови взаимоотношения.

Още по темата

Инцидентът стана 63 дни след като Пелов и негов съучастник предприеха безпрецедентно бягство от Централния софийски затвор. Радослав Колев все още се издирва.

"Престъпността в България е под абсолютен контрол. Опитите да се вмени на обществото, че всичко е в пълен хаос, са изкуствени. Екипът, който участваше в издирването на Пелов е бил напълно наясно с обстоятелствата около случая", коментира още Николай Марков.

Пред Bulgaria ON AIR криминалният журналист Богдана Лазарова подчерта, че това, което всъщност поставя множество въпроси извън конкретния случай е дали Марио Панчев е бил защитен свидетел. И ако той е бил такъв защо не са били предприели съответните мерки за опазване на живота му.

"Самият Владимир Пелов беше човек с много изострено чувство за справедливост, интелигентен в пъти повече от хората, които го издирваха, колкото и стряскащо да звучи това", подчерта тя.

По думите ѝ няма нищо страшно такъв затворник да бъде разстрелян, но от органите на реда. А случилото се показвало пълна липса на доверие на гражданите в инстутуциите.

"В населено място с мащабите на Ботевград е достатъчно да излезеш в някое кафене и ще разбереш всичко, случващо се там. Очевидно обаче комуникацията с МВР куца", отбеляза Богдана Лазарова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Суичер с качулка преди 5 години
Да му веят на Пелов, ако по "синята брада" не са го разпознали , защо не говорят нищо за "Другия?"...Кой беше той А? Страх? Духпи!
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Укривали се били в апартамент на негов бивш приятел-престъпник с жена му на който, Пелов имал връзка!? Апартамента бил в центъра на Ботевград!? Е как МВР не се сети там да го потърси?
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалки, по-жалки, много жалки, това е МВР 2018 г. Ами господа беглеца Пелов какво искате да направи? Регистрационен номер на гърба с името ли да си лепне, че да го хванете? Той ви избяга от затвора, а вие ще го ловите в страната....
17
0
 
3
 
! Отговори
вЪзмутен преди 5 години
Тя полицията е не под контрол,та видите ли престъпността била под контрол..ЕЕЕЕ Шкумбааааааа........
16
0
 
9
 
! Отговори
ццццц преди 5 години
Има някой под контрол, но това не са бандитите! По скоро под контрол са онези които трябва да се борят с престъпността, корупцията и контрабандата!
15
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чистачка го гони, социален работник се опитва да го хване, сутеньор го застрелва...МВР дават пресконференция...
14
0
 
19
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
3.Избягалия затворник е застрелян от друг рецидивист (които преди месец и нещо е бил спрян на магистрала тракия и в него е открит незаконен пистолет със заличени номера и без документи и право за притежание на оръжие, при което това лице не е било задържано, а пуснато на свобода сред гражданите) с незаконно притежаван пистолет.4.Министърката на правосъдието Говедка Шопарова се скъса да коментира как във филми, книги и художествени творби затворници бягали от най строгите затвори и е на поста си
13
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблем е,че нито народът вярва на полицията,нито полицаите на началниците си.
12
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербавите милиционерчета са същите като началниците си. Те са силни само пред кокошкари..и да джобят тийнеджъри в метрото..стане ли напечено са като *** между дъските. Циврят като балерини, колко страшно щяло да бъде ако се намесят при сериозен конфликт.
11
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези подиграват ли се с наас?Пълен контрол щеше да има, ако полицията беше направила акция и най-много 5 дни след бягството беше заловила двамата бегълци.Всичко останало са приказки за пред овчия електорат.
10
0
 
20
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
Статията и изказванията на "експертите" показват тотална некадърност защото липсват няколко ключови момента:1. МВР е знаело от година и половина за готвеното бягство, но поради вродената некадърност и некомпетентност на всичките им служители затворниците избягаха ПРЕЗ ПАРАДНИЯ ВХОД! Пример 1 за некадърност!2. Два месеца го издирват в град с размерите на 1 квартал в София и с население от 20 000 човека по документи (реално 10 000) дето сигурно ако питат някоя баба на улицата ще им каже къде е!
9
0
 
18
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Какъв контрол ,бе Джендо !!! Контрол ! У Бг е по-зле от Бейрут навремето ,бе ! Гърми се като на сватба,ежедневно...Тая държава умре,бе Джендо,умре...
8
0
 
20
 
! Отговори
въй преди 5 години
ГолЕма полиция, голЕмо търсене,ей! Докато полицията издирва /безуспешно/ повече от месец затворника,той си е устроил дуел в центъра на Ботевград с друг престъпник! И тия двамата ако имаха малко акъл- полицията още щеше да търси затворниците! И след некой друг месец-в графата-неразкрити.Така както стана с убийството на Боби Цанков например,или Кюлев-помните ли ги вече?
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БългаринА на кой си затрябвал такива като тебе никой не иска да ги освобождава, а да поробва също пий си там ракията и без туй сами ще изчезнете и без един изстрел. Станахте материалисти, а Господ не е обещавал спасение чрез парите.
6
1
 
22
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Те така "търсеха" и братя Гелеви! Срааам срам, големи некадърници с високи заплати .милиционери! Срам за държавата ! Всички партньорски служби ги знаят,знаят и Борисофф, всичко се знае но го търпят. Невежество ,арогантност и алчност в едно! Тази държава вече е затрита хора...всичко е нарочно! Първо опростачиха младите с поп фолка, след това съсипаха държавността, съда, " полицията" и не остана още много... чакаме поробителя - освободител да влезе и да ни "оправи"
5
3
 
15
 
! Отговори
до 6 преди 5 години
И как точно ще го хванат що не хванат братя Галеви в чужбина е най-лесно да се сккриеш, отиваш в некой мегаполис или в Австралия в джунглите ама да се криеш при некви бивши любовници направо гениално ?
4
1
 
14
 
! Отговори
там преди 5 години
До Анонимен 4В чужбина щяха да го хванат там не си играят на полиция и чистачките чистят а не ловят престъпници.
3
0
 
24
 
! Отговори
факт преди 5 години
Народа няма доверие на полицията и иска промени и сериозни реформи,сегашната полиция е срам за професията.
2
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пелов ако беше умен щеше да избяга в друга държава и да се връне след 5 години и да очисти всички до крак, стига с тоз Пелов сте ни занимавали. Туй, че ушевите са по *** и страхливи от Пелов не значи че Пелов е някакъв гений на злото.
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Престъпността в България е под абсолютен контрол. Пффффффггфф