Борисов се ядоса на БСП: Президентът не беше трасирал нищо в Русия!

Премиерът разясни в парламента подробности около визитата в Русия
Обновена: 8 юни 2018 16:52 | 8 юни 2018 12:33, Камелия Цветанова
257

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов се ядоса на тона, начина и акцента, с който червеният депутат Антон Кутев му зададе въпроса какво е договорил на срещата си с руския президент Владимир Путин в Москва в края на май.

"Това, което трасира президентът Радев, това постигнахме и ние. Аз отидох да видя какво е трасирано, а то не беше трасирано нищо", отсече Бойко Борисов, като призна, че отговорът му е кратък заради начина, по който е зададен въпросът.

Още по темата

За пръв път от 11 месеца той взе участие днес в парламентарния контрол, а отсъствието му често става повод за критики от опозицията.

След срещата си в Москва с Путин премиерът Борисов обяви, че са водени разговори газопроводът "Турски поток" да стигне до България и да бъде свързан с българската газопреносна мрежа, а пък говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отсече, че няма договорки за това.

Според Кутев явно Борисов има трудности с комуникацията с руските ръководители.

"Вие просто не се разбирате с тези хора, явно имате различна комуникация, ще трябва да си промените екипа, защото сам очевидно няма да можете да се справите", упрекна го социалистът.

"Срещата с мен бе три часа. Толкова да не съм бил със заклет преводач и толкова да не съм разбрал какво казваше и на живо се предаваше", отговори му Борисов.

Той обяви, че е говорено за допълнително количество газ, което да влезе в България.

Според премиера винаги, когато идва в парламента, опозицията използва случая да си каже репликите и това което са намислили, а не да свършат работа с него.

"Вместо да питате мен, може да отидете да питате президента какво е трасирал, а вие използвате случая да се заяждате с мен и да си разменяме реплики", настоя Борисов.

"От едната страна нашите партньори ми казват, че съм васал на Путин и вие ми казвате, че не го разбирам, на кого да повярвам накрая", продължи той.

"Като дойде тази година Путин, ще го помоля да седне той с вас на руски да ви обясни", каза още Борисов на Кутев.

Премиерът обясни, че дори се е обадил най-добронамерено и на енергийния експерт и бивш министър от БСП Румен Овчаров, за да обсъдят темата.

"Ние договор за газ имаме за 2030 година, в случая говорим за допълнително количество газ и това допълнително количество трябва да видим как да го прокараме по нашата газопреносна система до Сърбия, Унгария, Македония, Гърция, това е проблемът между ЕС и Русия и заради това и "Северен поток" забуксува. Заради това Путин разпореди на Милър, а ние на нашата министърка, сега на 13 в Белград се събират всички министри, мисля, че ще се договорим за част от газта да се търгува на територията на България, другата да отида директно за Сърбия и Унгария", обясни Борисов.

На критиките на Кутев той отговори, че ГЕРБ има по-голям рейтинг от БСП, а омбудсманът Мая Манолова има по-голям рейтинг от президента, но това не означавало нищо.

Премиерът коментира и обвиненията на червената шефка Корнелия Нинова за европредседателството ни.

Със сигурност можем повече и заради това преди време предложихме шеф на парламента, министър за европредседателството, да са от вашата партия, вие казахте, че сме искали да сме ви купили", припомни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никжой не те е осъдил да си вечен васал. Сам си се осъдил, после ревеш.И на турците сам се беше осъдил, после като те освободиха започна да плюеш. Понеже друго в кухата ти глава не може да се роди.Погледни как живеят другите народи и се поучи на достойнство.
151
28
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хора като Радев и ББ ме карат да ме е срам че съм българин. Няма по-големи слагачи от нас. Да бъде проклета онази минута когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка. Съден да бъдеш вечен васал руски заради руско-турската война. Който се гнуси от Русия да бяга далече защото бъдещето на България е в руската сфера. 5 века турско, последвани от 5 века руско
150
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Категориите са съвместими. Зависи от хората.Справка - Вишеградската четворка.Скоро няма да я стигнем с това темпо.
149
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евроатлантизъм и достоинство са несъвместими категории.
148
5
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Към Путин трябва да се ходи с достойнство. Като Орбан.А не с *** на Брюкселски и американски `органи` и после - `ама извинявайте, че лижа ама съм принуден`Такъв премиер освен презрение друго не заслужава.
147
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Последните метри към Путин се минават на колене, в подчинена поза. Да не е объркал нещо метража и да е станало неловко?
146
26
 
25
 
! Отговори
8===o преди 5 години
Продажни путински гъзодавци.
145
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това как да го разбираме??? Като че някой са го изфърлили от Москва? Или е имало само бой по главата с мамул от царевица?
144
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най ме потресе, че знае думата `трасирам`, че такава дума във `Витету` няма.Голем напредък, Баце. За още три мандата току-виж научи още некоя и друга дума.
143
27
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боко е прав!Комунисстите само се заяждат вместо да работят.Работата им е да продават България на Кремъл и затова само се заяждат.
142
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов, па да беше изпратил цецка да ти трасира! Поне щеше да се уреве като магаре и да свърши работа...
141
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До каменЧетейки подобни "бисери" (вж. камен 145) се убеждавам за пореден път, че Айнщайн е бил прав, когато е казал, че човешката глупост и тъпо-ти-я е безкрайна!
140
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След 2-3 седмици никой няма да се сеща за него , затова се появи да дава обяснения.Край на пародията европредседателство.
139
30
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Президента Радев, като советский человек и ***, цял живот е учил за Великая Атечественая и му е набивано в димитровградската тиква че по-велика от Россия няма. Мечтата му в живота винаги е била да се срещне с Путин и да играят заедно казачоци. Когато кремълските порти се разтворили и пред него застанало дребно плешиво човече с токчета, Радев не издържал, строполил се на земята, облян в сълзи. Прегърнал го, целунал го, опипал го..и други неща му направил. После се извинил от името на България.
138
36
 
24
 
! Отговори
камен преди 5 години
Останахте много назад , другари , завистта и некадърността ви , да не говорим за крадливостта ви , ви изядоха главите . Не можете да се примирите , че Борисов е най-кадърният ни премиер и е уважаван и на изток , и на запад !!!
137
4
 
28
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Трасьор на нищото !Въздух под налягане!Голям а глава,Burzum ама куха!
136
1
 
37
 
! Отговори
шибек преди 5 години
Изпитвам органическа непоносимост както в посока ляво , така и от дясно разположените в парламента. От Б.Б не очаквам нищо смислено и добро да чуя.Той говори вече 10 г. , ефект - никакъв." Дела трябват , не думи" - Левски
135
18
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руския език е майчин на Радев.
134
21
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Президентът не беше трасирал нищо в Русия!пРезидента облиза жезъла на поп Кирчо, плеснаха му един зад врата да не се обажда от коневръза и го изпратиха обрано у дома да прави лицеви опори. Знаят го, че е един най-обикновен ***. Та така...
133
3
 
23
 
! Отговори
1 преди 5 години
До тонката,другар е и твоя бойко,а вашите диугари имт пожарникар,и пожарникарството му е било,като премиерството,тежко и горко на пострадалите,лъже,лъже,и за умрелите лъже.