"Ябълката на раздора" в ЕС – бежанците и европарите

Премиерът се тревожи за реадмисията между Турция и Гърция
Обновена: 8 юни 2018 13:18 | 8 юни 2018 13:00, Веселина Йорданова
9
"Ябълката на раздора" в ЕС – бежанците и европарите
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов заяви, че миграцията и кохезията са темите, които най-често разделят европейските страни.

"Всеки иска да реши вътрешнополитическите си проблеми и като се прибере вкъщи да каже - ние победихме, ние постигнахме най-добрия резултат за съответната страна", коментира премиерът на конференция на високо ниво, посветена на Кохезионната политика на ЕС.

Той определи като тревожен факт това, че вчера Турция е отменила споразумението за реадмисия на мигранти с Гърция и посочи, че страната ни стриктно спазва ангажиментите си като външна шенгенска граница на ЕС и имаме нулев миграционен натиск.

Според него споразумението ни с Турция работи перфектно.

С решението на САЩ да излязат от ядреното споразумение с Иран и твърдата позиция на ЕС по тази тема ние засичаме все повече мигранти и от Иран, каза Борисов и допълни, че когато нещо предвещава война, нищо не може да спре хората да търсят убежище и по-сигурно място.

Той повтори позицията на страната по темата за миграционния натиск - както ние сме затворили границите и се минава само през КПП-та, това трябва да направят и всички европейски държави, а тези, които са в центъра на Европа и нямат външни граници, да подпомогнат финансово страни като Италия, Испания, Гърция.

Европа произвежда толкова кораби, ще се купят сто - двеста, толкова армия имаме, толкова полиция - ще се командироват, процесът ще може да се контролира, разясни Борисов.

Премиерът беше категоричев, че кохезионната политика е най-важната политика за свързаността на Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все пак турците съжалиха гърците и не им въведоха и санкции.
5
1
 
1
 
! Отговори
Коментатор преди 5 години
Искра Михайлова е от ДПС, но милее за България. Действа смело и е твърда в позициите си.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кохезия (вътрешна съгласуваност).Бойко Борисов не използвай чуждици.Имаме си прекрасен език с прекрасни заместители на купешки думи.Иначе "бежанците " ги създаде Меркел и ако иска да се реши въпроса окончателно да даде изявление по всички световни медии че се прекратява прием на такива в европейските държави.И че нахлуващите нелегални незабавно ще бъдат връщани от страните на произход.Никакакво висване и безплатен живот на гърба на европейския данъкоплатец.Към Европа само със Зелена карта.
3
0
 
2
 
! Отговори
Фасилитатор преди 5 години
Кохезионната политика е политика на сближаване. Демек, да се изравним с т.н. бели държави. Няма лошо, ама пак сме прецакани. Големи са ни кошниците, туйто.
2
1
 
2
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Е, тая жена направи най-много за България от евродепутатите. Тя ще да е от ГЕРБ. Също много направи и този младият Новаков от ГЕРБ.
1
0
 
14
 
! Отговори
Прост преди 5 години
Абре хора, няма ли кой да обясни що е то "кохезия". Иначе е много модерно така да изтърсиш някоя дума дето никой не я разбира и да се правиш на голямата работа. Както казваше Тодор Колев "сега не се казва: да скова ***, а: да реализирам ***".