Баща към децата си: Няма да останете живи до следващия си рожден ден!

Майката: Не търся съжаление, а подкрепа, за да се спасим...
155
Баща към децата си: Няма да останете живи до следващия си рожден ден!
Снимка: Reuters, архив

"Ще убия децата и ще се наслаждавам да те гледам как страдаш! После ще обвиня теб и ще те натикам в затвора". Това е само част от изповедта на една майка в социалната мрежа, която не търси съжаление, а има нужда от силна подкрепа, за да спаси живота на децата си, както и своя собствен. И това е реалната жестока история на Галя Дойчева, която застава с лицето си, за да доведе тази трудна битка, каквато имат и други хора по света, до своя щастлив край - да съхрани невинни човешки животи.

От редакцията смятаме, че най-добрият начин, чрез който можете да се запознаете с историята на Галя, е като го направите посредством собствения ѝ разказ, който ви предоставяме без наша намеса. 

"Искам да разкажа за нашия случай, в контекста на темата с децата от Норвегия. В момента в България се случват още по-страшни неща, и то със съдействието на социалните ни служби и институциите.

Накратко, разведена съм с биологичния баща на двете ми деца от първия брак. Живели сме дълги години в условията на брутално домашно насилие и след развода аз и двете деца бяхме насочени от отдел "Закрила на детето" към психологическа подкрепа за справяне с травмите от домашното насилие.

Тормозът над мен и децата ми продължава и до днес, т.к. бившият ми съпруг, за съжаление, ползва непозволени практики в правосъдната система, като майка му и негов адвокат са част от съдебната система повече от половин век. Мисля, че няма нужда от повече обяснения защо и как е възможно случващото се...

Бащата на двете ми деца спечели преди дни делото за родителски права, като във всичките инстанции извършваше системно законови нарушения, открадваше документи от делата, манипулираше експертизи, малтретираше свидетели, лиши от право да бъдат изслушвани моите свидетели, заплашваше, вкл. и със смърт - децата ми и мен, фабрикуваше данни, прилагаше натиск над роднини и приятели... Убедих се, че е страшно да живееш с нарцисист, но е още по-страшно да си разведена с такъв!

Но най-страшното е, че на последните срещи с децата ги заплашва, че няма да доживеят до следващия си рожден ден. А според съдебното решение децата трябва незабавно да заживеят в дома на насилника.

Не искам да описвам в какво психологическо състояние са сега децата ми, очаквайки социалните и полицията да дойдат и насилствено да ги предадат на насилника. Не искам да се предавам в този тежък момент, не търся съжаление, търся подкрепа за спасяването на децата си!

По делото ни за родителски права има изслушване на свидетели психолози, които многократно сигнализират за нечовешкото отношение на бащата към децата и за сериозен риск за живота им. Но съдът игнорира всичките доказателства и прикрива насилието.

Само да вметна, нашият случай е познат на всички институции, на редица РПУ-та, децата са изслушвани и в синя стая, и в кризисен център сме настанявани за половин година, за да останем живи... Доказателства за насилието има безспорни, психолози от Комплекс за социални услуги към Столичната община са давали и гласни показания по делото за родителски права, като са сигнализирали за деца в риск, в съдебна зала са заявили своята позиция, разказвали са за насилието, което бащата упражнява над децата, но всичко това изчезва от досието, изчезват или не се допускат всичките наши докумени, доказващи насилието, игнорират се всичките ни доказателства за насилието. Документи от полиция, от разследващи органи, от Прокуратура - не се обсъждат изобщо. Документ, доказващ патологията на бащата на децата е откраднат от съда и тази кражба отново се прикрива. В съдебна зала се малтретира наш свидетел от бащата на децата, социалните лично блъскат и дърпат сина ми в отдела им... и цялата система активно работи в полза на насилника и против децата.

Мога да изброявам стотици и хиляди нарушения, но основното е, че към момента децата ми са в сериозен риск. От седмица родителските права са предоставени на бащата. И съм оставена с вързани ръце да чакам най-страшното. Това, което ми каза в очите: "Ще убия децата и ще се наслаждавам да те гледам как страдаш! После ще обвиня теб и ще те натикам в затвора".

И вярвам - ще го направи. А предвид връзките му в съда, престъплението ще остане отново скрито!

От седмица живеем в постоянен страх и като последен отчаян опит да спася децата си, пиша в групата. Защото, вярвам, даването на гласност по случая е последният шанс за семейството ми!"

Екипът на Dnes.bg също вярва в това, затова ще си позволим да призовем и останалите колеги да станат съпричастни към битката на Галя.


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Къде е сега правителството дето раздава самолетни полети за умрелите.
Помогнете на децата и жената .
Тая съдебна система вие я управлявате.
Никога не е работила в полза на жертвите.
Какво стана с всички убити деца от пияни шофьори?
Забравихте ли ги ?
Аз не.
Само знам че дали си убил 1 или 20 присъдата е условна или 10 г с обжалването 5 ....
61
33
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В 95 процента от случаите децата се присъждат на майката.Явно тази е или алкохоличка,или наркоманка,или изобщо не се грижи за тях.Поредната манипулация заради Истанбулската конвенция.
60
45
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ако децата бяха невинни нямаше да им се случи това.
59
0
 
2
 
! Отговори
до Жена преди 6 месеца
А, ти си мечтай! Няма лошо!
58
5
 
26
 
! Отговори
до 52 преди 6 месеца
Умнико, а децата? Те какво са си виновни? Сами ли да се защитават от самовлюбени родители и инстанции. Нали затова сме общество, но в България всеки е сам за себе си, влечуги нещастни
57
1
 
12
 
! Отговори
D преди 6 месеца
Като няма съдебна власт в България, тогава идва Самоизпълнителната. Купуваш си един патлак и береш ядове само един път. ЛСед това шапка на тояга. В затвора в България не е толкова страшно. пък и не е трудно да избягаш. Стига след това да не те гръмне някой.
56
21
 
4
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 6 месеца
1л.сярна киселина -3.20лв.
Вземаш празно шише от веро ,изрязваш капачката ,напълваш.
В тъмното отиваш до тях и го окъпи докато свърши шишето (разбира се с ръкавици и предпазни очила )
Честито!!!!!
Нямате проблем.
Като се жени патко ,къде гледа????
Глупачка....
55
11
 
25
 
! Отговори
Истинска история преди 6 месеца
жената ми е колежка
54
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тук само мъже ли коментират, сякаш не си знаем комплексираите мамини глезанчовци и "безпристрасния" съда. Със 100 хиляди , и на мен ще ги поверят децата дето никога не са ме виждали. Връзкарства, пари, шуробаджанащини, несправедливости ...Колко нормален ще е един мъж да се залепи за майка си адвокатката и да тръгне да заплашва и да тероризира бившата си жена и собствените си деца. За такива точното лечение е на билбордовете из цяла София, да не пострада и друг. Спомняте ли си Виола...
53
8
 
8
 
! Отговори
Жена преди 6 месеца
Аз винаги си избирам културни мъже, образовани с положение които да се държат нежно с мен, да ми купуват скъпи кремове и парфюми и да ме водят на Дубай и на Малдивите.
52
6
 
4
 
! Отговори
До Ха, ха... преди 6 месеца
От Брюксел ни натискат, затова е!
51
7
 
22
 
! Отговори
дядо ставри преди 6 месеца
може ли да чуем версията на таткото все пак?
50
6
 
16
 
! Отговори
Ехо преди 6 месеца
Върховенството на закона е нещо в което не трябва да има съмнение. Да гледаш журналисти да призовават за неспазване на закона - направо си е за дело. А дори в случая има и реч на омразата...,
49
8
 
4
 
! Отговори
Помислете за това! преди 6 месеца
Няма невинни. Всекиму според заслуженото.
48
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тази група е направена от крайни феминистки, с вашистко мислене
47
9
 
7
 
! Отговори
Росен Десиславов преди 6 месеца
Ако си беше избрала някой по-така, като мене, а не мускулест мъжага, проблема нямаше да го има! Питайте Деси!
46
21
 
15
 
! Отговори
Кики преди 6 месеца
И понеже я е много страх дава гласност, за да се озлоби още понечи таткото. Мен ми се струва, че мама играе некви игрички.
45
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Споделено във фейсбук
;)
44
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Леле побеснявам като чета тези истории. Тъпата шуробаджанащина в системата. Горката жена. Дано да има повече гласност по случая и се вземат адекватни мерки от независими страни и без роднини в хода на делото. Успех Галя!
43
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А гледната точка на бащата? Може съдът да е прав да присъди децата на бащата, откъде да разберем каква майка е? Той бил ужасен баща, пък тя спала с него с години и родила две деца. Изчезнали доказателства, малтретирали я, той тероризира свидетелите, за плаша децата. Ами ако си измисля, за да вземе децата?