Свещеник vs. държавата за задължителните ваксини

Не пуснали сина му в забавачка, той подаде жалба в КЗД
207
Свещеник vs. държавата за задължителните ваксини
Снимка: Булфото, архив

Сливенският свещеник отец Евгений Янакиев е внесъл жалба в Комисията за защита от дискриминация.

Поводът е отказ синът му да бъде допуснат в детска градина заради липса на задължителни имунизации, съобщи адвокатът му  Детелинка Ангелова, цитирана от БТА.

Още по темата

Свещеникът ще настоява Комисията да образува дело по случая, а законодателството да бъде променено така, че ваксините от задължителни да станат препоръчителни.

Сегашния Закон за здравето и съпътстващата го наредба лишавали родителите от правата им да откажат ваксинации и противоречали на Международната конвенция за правата на човека и Хартата за основни права на Европейския съюз.

По думите на Ангелова, това е първата жалба за подобен род дискриминация у нас, и чрез нея вносителите и се надяват да предизвикат широка обществена дискусия по темата за ваксините.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бе. Тази 139 познава цялата държава и никой в болницата и не е ваксиниран. Досега да са ви закрили и с право! А космонавти и президенти познавате ли? Ваксинирани ли са, или и те са направили ''информиран'' избор?
133
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До анонимен 136Защо се притеснявате,че ще разболеят твоите Ваксинирали деца от неваксинираните такива?! Нали смятате,че ваксините ще предпазят децата Ви от болестите?! Ако вярвате в това значи няма от какво да се притеснявате. Защо хем поставяте ваксини хем се притеснявате от болестите!?????
132
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До анонимен 138. С медицинско образование съм и работя в голяма болница. Не се ваксинирам, не ваксинирам децата си. Ако се питате дали съм само аз....Не , не съм. Имам колеги,които са на същото мнение и също не ваксинират децата си. Лекари и медицински сестри! Познавам и срещам адвокати,инженери, архитекти, счетоводители, фотографи, спортисти, журналисти, шофьори и хора с различни професии,които не ваксинират децата си. Това е осъзнат избор! Информиран избор!
131
3
 
4
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Аз на жената вечер и сутрин и бия по една кожена инжекция и е здрава като вол. Никакви оплаквания
130
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 134 И каква е била успеваемостта на ваксината му? Не може да пребори сегашните ваксини по успеваемост. Те и китайците през 15 век са правили вариолация с дребна шарка през мукозата на носа. Което ме навежда на мисълта, че даже в 15 век не сме се върнали, а още по-рано! 136- няма 100% покритие никога. Има много хора, които не могат да бъдат ваксинирани по здравословни причини! Паротит ще рече MMR ваксина, която можехме да сме забравили, ако "майки" не отказваха ваксината!
129
33
 
6
 
! Отговори
Хан Крум преди 5 години
А защо дядо попе твоето неваксинирано и разболяло се от туберккулоза, холера, тетанус, заушка, едра шарка и други гадни болести дете да заразява моето? Ако твоето дете го пази господ то моето предпочитам да го опазя с ваксина. За това твоето дете да си стои в къщи и да се молиш да не го тръшне някоя заразна болест а не да бъде бактериологично оръжие разхождащо се свободно в детската градина. И колите с газова уредба не ги пускат навсякъде - това дискриминация ли е или предотвратяване на опасност
128
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо тогава избухват епидемии при 100% ваксинално покритие? пример епидемията от паротит във Харвард?
127
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колега 133, Луи Пастьор е на друго мнение. Инжектирал е изсушен материал без живак, алуминий, феноксиетанол... и се е справил някак си с холерата по кокошките, антракса, хидрофобията...Колега 135, самият аз съм инсулинозависим диабетик. Съотборникът му по планинско колоездене пък е на таблетки. Вие, очевидно, сте с гестационен.
126
3
 
31
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Колега Поп Груьо, невротоксините са опасни, независимо от начина им на приемане. Изключение е живакът в някои риби, тъй като се изхвърля от отделителната система.До останалите про-ваксърски колеги:Никой не оспорва ползата от ваксините. Антиваксърите са против онези компоненти в тях, които нямат никакво отношение към имунитета, но тровят организма. В дългосрочен план тези компоненти водят най-вече до рак, но също и до диабет, автоимунни и неврологични заболявания.
125
1
 
8
 
! Отговори
ЦЕНЗУРА преди 5 години
Днес . бг Загубихте един читател! Налагате цензура! Не стига, че крадете новини от други медии и лъжлива информация понякога публикувате, ами и филтрирате мнения! На ниво бгмама сте станали!
124
2
 
24
 
! Отговори
men преди 5 години
вервайте им на новартис и ко. тя и в лидъл храната е със същото качество като в германия. юруш на маслините. като вервате на ваксините боцкайте си децата и себе си по три пъти на ден за щастие и оставете хората които не искат да участват в цирка на мира.
123
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Алтерниращ веганист нали сте защитен с Ваксина,какво се коркате?Имате *** стаден имунитет,това Ви стига да сте спокоен
122
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ами не е точно така,автоимунно заболяване може да се отключи именно от ваксина,което не значи,че не и пука за пострадали като Вас,но защо се увеличават такива като Вас питам,известно ли Ви е,че едно малко дете с не изградена имунна система може да остане инвалид?Просветете се малко и адмирации за свещеника,дори и да не беше свещеник пак щях да го поздравя,апропо и аз и моите деца са ваксинирани,но ваксините бяха едно или най-много три валентни-друг е въпросът ,че сега се слагат на куп
121
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 124Добре ти плаща фармацевтичната индустрия а?! Нека, нека само я давай по-кротко с обобщенията.Аз нямам сложени голяма част от задължителните ваксини и не съм ползвала антибиотици от поне 15 години. Не съм се разболяват от нищо, макар че съм пътувала из тропически страни без нито една ваксина.Нека ваксините бъдат пожелателни и всеки да си решава.
120
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименИ като го глътнеш не отива ли пак в кръвта според теб? Или се изпарява...
119
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Рашкоабе човече, нивото на хигиената е най-важният фактор за премахване на болестите! И 100 ваксини да си набиеш, ако нямаш течаща вода и хигиена, пак ще се заразиш от хиляди болести!
118
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонименда, КОНСУМИРАМЕ, а не ни ИНЖЕКТИРАТ!!!!ЗА кръвно-мозъчна бариера да си чувал???Дали е същото, ако ти ИНЖЕКТИРАТ живак, като да го ГЛЪТНЕШ?АМАН ОТ РАЗБИРАЧИ
117
1
 
28
 
! Отговори
До 118 преди 5 години
Разбирам ,че сте с автоимунно заболяване,но ако си мислите че дори ако всички са ваксинирани вирусните и бактериални болести ще спрат да съществуват и вие ще сте предпазен много се лъжете. Колкото до ваксините ако видите увредено от ваксина дете и ако то е вашето друга песен ще запеете.
116
22
 
10
 
! Отговори
Рашко преди 5 години
Статистиката относно смъртността преди и след въвеждането на ваксините е повече от красноречива. Дядо ми са били 12 деца, само 4 достигат пълнолетие. Разбирам, че свещеника се уповава на Бог да подържа здрави децата му, не виждам защо не му се довери и за образованието им?! За приема в градините има правила, ако не ти харесват, просто не си даваш децата си на градина, толкова е просто!
115
18
 
4
 
! Отговори
До 117 преди 5 години
Не четеш. Аз съм с автоимунно заболяване. Нямам право да се разболявам. Инвалидизира ме. Като мен са стотици хиляди в България и постоянно се откриват нови. А се писа и че има и бебета, старци и други групи хора, които НЕ трябва да им се внасят вируси в организма. Стотици хиляди. С какво право искаш да омаловажиш съществуването и нуждите им и да ги изкараш каквито не са?Освен това антиваксърите не се борят за подобряване на качеството на ваксините,а за недопустимо връщане в тъмните векове