Системата ни е убила: Славея Сиракова и словесната й полюция

Майките на деца с увреждания пречат и на щерката на Сираков
Обновена: 20 юни 2018 16:51 | 20 юни 2018 13:00, Александър Попов
288
Системата ни е убила: Славея Сиракова и словесната й полюция
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Майките на деца с увреждания се оказаха доста неприятна група. Тормозят политиците, премиерът се чуди как да му се махнат от главата, мастит синдикален лидер призова майките да "спрат да разхождат нещастните си деца по улиците". И защо? Защото си търсят правата. Едни от малкото, които не се притесняват да стоят на палатков лагер пред парламента. Не се хвалят, че са умни и красиви, но животът и законите са ги притиснали в ъгъла и са оставени без избор. Освен тези, които имат възможността да поемат към Терминал 2 завинаги. За да отидат в държави, където децата не ги определят като "нещастни".

Още по темата

Най-неочаквано, майките на деца с увреждания пречат и на светска личност. Славея Сиракова. Известна с това, че е дъщеря на Наско Сираков и Илиана Раева. Всъщност, преди година бе превзела медиите заради връзката си с порно актьора Алекс Ломски. Обясняваше какъв невероятен човек е, после как се разделили като приятели. Трогателни истории, които всъщност вълнуват само тях двамата.

Славея пусна някаква словесна полюция във Facebook, която побърза да изтрие. Защото всеки нормален човек би се изправил срещу простотията й. Ето я дословно, с всичките правописни грешки:

"Слави Трифонов за пореден път утвърди своята гениалност, талант и голямо сърце! Голям си, защото приемаш лично човешките съдби, с които някои хора не намират начин да се справят. Голям си, защото тази твоя човещина помага на слабите и не се превръща в едно бреме...
"Системата ги убива"
- Системата няма как да убие нещо, или някой поради простата причина, че всеки един от нас също изгражда своя собствена система. Работата ми е свързана с хора, с техните нужди, но и с тяхното безхаберие и безотговорност! Историята познава десетки случаи на родители създали потомство и на такива, които са го изоставили. Сувременната медицина дава възможност да видиш какво ти предстои, за да вземеш най-доброто решение преди всичко за себе си и детето, което носиш в утробата си! Когато си решила да раждаш, очевидно си решила и да бъдеш майка! Когато "системата те убива" търсиш начин не само да оцелееш, но и да живееш пълноценно заради същото това дете, което си родила. Идва един момент обаче, в който се сблъскваш със собствените си недостатъци, посредственост и егоизъм. В този момент естествено посредствената ти природа е готова да обвини всичко и всеки и да си проправи път...
- Истината е, че от такива "майки" ми се повръща! Или изоставяте децата си (виждам го всеки път, когато ходя в домовете, които се нуждаят от подкрепа), но сега го видях, заради цялата ви патардия! След като сте решили да давате живот, ще се научите да намирате максимално полезен начин да сте преди всичко добри родители! Държавата и хората не са ви длъжни, но всеки проявява човечност, заради моментите ви на безчовечност!!!".

Гасете лампата, Системата ни е убила! Това са думи на жена, която твърди, че ходи по домове да помага. Къде видя майки с деца на увреждания, които са се отказали от децата си? Дали пък тяхната "патардия" не означава, че само искат условия да си отглеждат децата?

Славея дали някога е говорила с майка на дете с увреждане, дали знае проблемите им, срещу какво са изправени? Дали знае, че тези майки са се отказали от собствения си живот, за да могат да отглеждат детето си? Или за нея това са посредствени хора, които проявяват безчовечност? Това, естествено, са риторични въпроси.

Тези майки, Славея, може да са превити над инвалидните колички на децата си, но се извисяват много над теб. Хубаво е, че си чула тяхната "патардия", защото техните проблеми не се дискутират в Слънчев бряг. И бъди сигурна - на тях едва ли им се повръща от теб. Не че няма защо. Но техните проблеми са жизненоважни, не се вълнуват дали слънцето е под неподходящ ъгъл за поредното селфи.

И не, не всеки е длъжен да подкрепя майките с деца с увреждания. Но поне не им се подигравайте! Защото се борят за живот, защото ако имахме гражданско общество щяхме да опънем и ние палатки. Но Системата отдавна ни е убила... 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
1
 
26
 
! Отговори
224 преди 5 години
До 223Предполагам си мъж и не знаеш, че много малка част от болестите се диагностицират пренатално. На ехограф не се открива ДЦП, умствените заболявания, генетичните и хиляди други. За генетичните тестове - изследват се за само 4-5 най-популярни и често срещани болести, а те са хиляди. Невъзможно е да се изследва всичко, така че няма как, няма как да си сигурен, че детето ти ще е напълно здраво. Да не говорим, че то може да се роди здраво, а впоследствие да се разболее - менингит, ваксина, дцп.
216
19
 
7
 
! Отговори
:) преди 5 години
Преди да се роди детето, се правят изследвания, които показват ще има ли то увреждания или не. Тоест майката може да вземе решение много преди увреденото дете да се роди. Първите тестове се правят около 8-та седмица от започване на бременността. Толко за майките и погрешните им решения.Държавата като такава ТРЯБВА да отделя правилно средства за проблемните части от съсловията: инвалиди, болни от рак и други болести от този вид, хора с увреждания. (Увреждания могат да възникнат и вторично).
215
3
 
38
 
! Отговори
Не очаквах това преди 5 години
Голямо разочарование с това отвратително изказване се оказа тая щерка!Ти да видиш!И майката се изложи порядъчно покрай нея.Това момиче ако ходи в детски домове,е за да си ласкае егото:заможните понякога се развличат с благотворителност!Така се чувстват велики,унижавайки с подаръци и подаяния.Нищо не е разбрала тая празноглава кифла с претенции,ама нищо!Дано да и се върне ....Акъла и е стигнал само дотолкова да изтрие позора си!!!Срам за тебе ,момиче!
214
0
 
4
 
! Отговори
xx преди 5 години
Значи късно раждане само за холивудски актриси, така ли? Иначе може да си непълнолетен, финансово носен от богатите си родители, безотговорен и необразован, но тогава ще имаш здраво дете и сем. Славкови ще те харесват.
213
3
 
40
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Каквато майката, такава и дъщерята! И двете могат да четат, но не разберат прочетеното...И двете могат да пишат, но със стилистични и правописни грешки... Такива са и реакциите им, неадекватни и истерични.Та уважаеми " светски личности Илияна и Славея " :- протестът на майките е в защита на децата им, а не защото са ги изоставили,- протестът е изражение на ужасът от това безпомощните им деца да ги надживеят....- не на последно място протестират защото дават живота си за децата ,а държавата?
212
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до КукуригуТъпотията за пушенето, пиенето и късното раждане дори няма да я коментирам.-Да, вярно, ти по-добре знаеш...Късното раждане е рисков фактор номер едно. И преди всичко е индикация, че в главите на родителите хлопа дъска.
211
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коя светска личност може да си позволи да коментира с правописни грешки? Срамота... Пък и с какво ли е заслужила призванието светска...затова, че се е родила в семейство на известни спортисти? Това не я прави важна, нейното мнение не би трябвало да е от значение...
210
1
 
46
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Изказването и е доста объркано и хаотично, трудно проследявам мисълта и, честно.Изводите които си правя са:- Не и сече много пипето, за да вземам мнението и присърце;- Само много прости хора превъзнасят Трифонов;- Тази мома хабер си няма от реалния живот в България;- Тази мома хабер си няма от реалността изобщо, явно е расла в някаква "приказка";Родителството може и да има някакъв компонент егоизъм, но преди всичко се оказва себеотдаване, а в случая с родителите на деца с увреждания е саможертва.
209
3
 
20
 
! Отговори
Кукуригу преди 5 години
Амниоцентезата не е конкретен вид изследване, това е начин за вземане на материал за изследване. Колкото вземането на кръв е вид изследване, толкова и амниоцентезата. Обикновено я правят за хромозомни нарушения - онея същите три, Даун, Патау и Едуардс. А всички генетични болести няма как да се предвидят, че да се изследват конкретно, те са стотици, ако не хиляди.Тъпотията за пушенето, пиенето и късното раждане дори няма да я коментирам.
208
4
 
22
 
! Отговори
Кукуригу преди 5 години
До от 20-те %Ти си от другите проценти, а това:"повечето майки на деца с увреждания знаят още преди раждането, че детето ще бъде с увреждания и избират да го родят с тези увреждания"...е огромна глупост.Абе, що се изказвате "компетентно", като изобщо не сте в час?
207
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая в какви домове ходи бе, айде стига, не на мене тия. Хахахаа, изобщо, ама изобщо не и вярвам, че ходила по домовете. Може в училище, като е била и да са ги завели класа в някой дом да занесат дрешки на децата. Най-много това и е ходенето по домовете на тая ***. И какво и пречат майките на децата с увреждания на тая кифла, аз не мога да разбера. Безсрамна лигла, *** на всичкото отгоре. Да се върне малко и в училище, да се научи, че зад съобщителни изречения се слага точка, не удивителен.
206
3
 
26
 
! Отговори
Сашо преди 5 години
Спрете да плюете момичето, не разбирате ли, че и то е със специални нужди, просто нейната майка не е от тези дето .... както се е изразило нещастното дете: "вдигат патардия"...
205
2
 
34
 
! Отговори
Просто е преди 5 години
Крушата не пада по-далеч от дънера,каквито родителите такава и щерката. Нарича се ДНК.
204
2
 
53
 
! Отговори
Мими преди 5 години
Срам и гняв изпитах от излиянието на това момиченце, известно само с връзката си с женен порноактьор.Защо й е да си пълни кухата главица....
203
3
 
37
 
! Отговори
Христо преди 5 години
Такова нещо може да напише само едно бездушно и отвратително създание.Жалко,че от прекрасни хора като Наско Сираков и Илияна Раева,е излязло нещо толкова просто и грозно....
202
2
 
51
 
! Отговори
АК-47 преди 5 години
Това същество от женски пол, може да не е физически увредено, но умствено е увредено на 95%. Не пиша 100%, все пак може да чете и пише. И да не придизвиква съдбата, защото не знае какво може се случи и на нея.
201
3
 
30
 
! Отговори
Без име преди 5 години
Всичко се връща.
200
57
 
18
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
Всеки сам си е виновен, че е пушил, пил, правил деца на 50+, раждал за сефте на 40+, напъвал е Природата с епруветки, отказвал ваксини и прочие. Размножаването въпреки всичко и на всяка цена си има своите рискове.
199
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"дали майката е пушила, пила никой не е наша работа,!"Така е.Това е работа на застрахователя.В страни с развито здравно осигуряване, здравни застраховки не се сключват с пушачи за лечение на болести на дихателната система.В същите страни се правят внезапни проверки на пациентите от Касите. Ако не си вземат лекарствата, застрахователят не им поема лечението.Така им остават пари за лечение на хората, които не искат да са болни.А иначе всяко дете с увреждания има право да получи помощ и то сп
198
0
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато Сираков се ожени за Раева очаквахме детето им да е спортистка, пък тя спортувала в леглото с порно актьори