"Обществена чувствителност" – и Росица Димитрова аут от МТСП

Премиерът е приел оставката на зам.-министъра на социалната политика
Обновена: 20 юни 2018 09:49 | 20 юни 2018 09:48, Боряна Павлова
87
"Обществена чувствителност" – и Росица Димитрова аут от МТСП
Снимка: Facebook

Министър-председателят Бойко Борисов прие подадената от заместник-министъра на труда и социалната политика Росица Димитрова оставка.

Мотивът на Димитрова е създалата се обществена чувствителност във връзка с участието й в 11-тата сесия на Конференцията по Конвенцията за правата на хората с увреждания, проведена в Ню Йорк, съобщи правителствената информационна служба.

Посещението на зам.-министърката предизвика сериозен обществен отзвук на фона на продължаващия протест на майките с увреждания: "Системата ни убива".

Още по темата

"Гавра е зам.-социалният министър Росица Димитрова да отиде в Ню Йорк и да казва, че ние хората с увреждания, сме интегрирани и всичко е наред. Нека тя да дойде и да ми обясни как съм интегрирана. Ще й дам количката си да изживее един мой ден. Дори ще й дам колата си да й е по-удобно", коментира майка.

Родителите на деца с увреждания са възмутени, че Димитрова е летяла до Ню Йорк с билет за 8300 лв.

Вчера зам.-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова заяви, че не може да отговаря за билета, защото не смята, че "това е най-важното в момента". Според нея най-важното е, че "изпълняваме правителствената програма".


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Е-тая сигурно е помагала на страдащите аржентински дечица.
76
0
 
6
 
! Отговори
Някой преди 6 месеца
Зорница Русинова, другият зам министър - ноември 2017 пътува до Аржентина в бизнес класа за 15000 лв. Ще си подаде ли и тя оставката????
75
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Който и от нас да бъде на мястото на така наречена "калинка" с такъв бащина като Боко съдбата му нямаше да е по различна. Така че, всеки да си направи извода ¶¶¶¶¶
74
0
 
3
 
! Отговори
партиец от БСП преди 6 месеца
Можеха да отидат с влак.
73
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
На радвайте са,като пренощува Баце като нищо маже да върне оставката!При него всичко е предпоследно.
72
1
 
8
 
! Отговори
Един преди 6 месеца
За един билет - оставка, а кога Бистрeшките Тигърчета пътуваха с държавния самолет оставки нямаше. Бeм тоя двоен стандарт!
71
0
 
4
 
! Отговори
един преди 6 месеца
Даааа, това е от министерския тиквонаж на Тиквоний. Грабители , разхитители.
70
0
 
12
 
! Отговори
:) преди 6 месеца
Двете мезмозъчни кифли се снимали за Фейса... и сами си евали майката! Добре поне, че не са направили по един дък фейс и не са се снимали на огледалото в тоалетната :)
Колко тъпи хора стават министри в това жалко подобие на държава :)
69
2
 
6
 
! Отговори
69 преди 6 месеца
Иванчо,
Министър на Франция, Германия, Русия и т.н. може да си го позволи и надали ще лети при плебеите. Министрите на БЕДНА България трябва да се съобразяват с парите.
А и теб не мога да те разбера. Готов си ти да летиш в икономичната, за да може селянката (която не е дори министър) да лети в бизнес класа? Нормален ли си?

ИЛИ СИ ТРОЛ НА ГЕРБ???????????????????????????????????
68
0
 
5
 
! Отговори
Да преди 6 месеца
Спокойно, драги съграждани! Празно няма в природата, затова българите изчезват с бързи темпове, направо препускат по изчезване. Заради такива като тази, зам. министърът на транспорта ангел попов е подсъдим, московски също, но все още са министри. Да не говорим за полуграмотния бочко. Няма оправия и оставка, ще поживеем и ще видим.
67
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Кухите лейки, ако не си бяха правили селфита и ако нямаше профили във Фейсбук още щяха да си хвърчат гугутките мамини...
66
0
 
3
 
! Отговори
KRUM FIRE преди 6 месеца
Раздел III.
Пари за пътни, дневни, квартирни и други разходи


Чл. 12. Командированите лица имат право на пътни пари съгласно заповедта за командировка в размер на действително извършените разходи по най-краткия или икономически най-изгодния маршрут.Наредба за ком-НАЙ ИКОНОМИЧЕН РАЗХОД

Чл. 13. (1) Пътуването може да се извърши със самолет, влак, лек автомобил, автобус, кораб или с други сухопътни, въздухоплавателни и плавателни превозни средства.

(2) При пътуване със само
65
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Що електорат трябва да бъхти за да изкара разходите на тази дама, пък и на другите каго нея.Няма думи. Хапне ли човек от политическите кифтета, действат му като наркотик. Илюзия за щастие с последващо падение.
64
6
 
8
 
! Отговори
Иван преди 6 месеца
Летял съм над Атлантическия океан поне 20 пъти с обикновен билет и веднъж с първа класа (защото свършиха местата и ме ъпгрейтнаха). Разликата е от небето до земята. Едното е вид мъчение, другото е постоянен кеф. Който не го е изпитал не знае какво е и с думи не може да се опише.

От друга страна едва ли министър ще лети в икономична класа.
63
1
 
11
 
! Отговори
една преди 6 месеца
Нагла, проста Калинка! Да отлита по-бързо, па да вземе и цялата крадлива шайка от гербавите крадци! Няма спасение от тия, бе!
62
0
 
11
 
! Отговори
Edin преди 6 месеца
До Аз с номер 58
Ти си примитивен. По бързо ли пристига бизнес класата на самолета от туристическата класа? След като разликата е почти 4 пъти, е трябвало да пътува в туристическата. А ако държи да и е много приятно пътуването, да си доплати разликата!
61
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Командированите не си купуват билетите сами.Купуват им ги от отдел Междунаодни връзки в министерството .Тя няма вина за цената на билета ,но Боко им е казал сигурно да подават оставки да не дразнят народа ,за да не стигат исканията за оставки до него.
60
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Визита в Ню Йорк на който и да е български министър или зам.министър не е нищо повече от една приятна ескурзия.
59
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Вижте предизборните обещания на нюйоркчанката Росица Димитрова, огледало на ГЕРБ и цялата им политика!
58
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Оставка и на WC,който я защитава!