България в демографска смърт: Паднахме под 7 милиона

Антирекордът бе отчетен вчера от брояч на ООН
Обновена: 30 юни 2018 09:13 | 30 юни 2018 07:30, Александър Попов
813

Снимка: countrymeters.info

Населението на България падна под 7 милиона. Това се случи точно в 14 часа 07 минути 03 секунди и бе отбелязано в брояча на населението в света от Департамента по икономически и социални въпроси към ООН.

"Това е най-тъжната новина на най-тъжния Петровден. България е в клинична демографска смърт, тя умира!", коментира новината пред "Труд" акад. Петър Иванов, шеф на демографския институт към БАНИ.

Данните се променяха през целия ден, като към 16 ч. вчера показваха, че в петъчния ден у нас са се родили 120 бебета, а са починали 193 души.

"Всеки ден намаляваме с 220 души, или 9 души на час, като това намаление в действителност е минус 13 етнически българи и плюс 4 роми, (-9=-13+4). Това означава, че българите намаляват с 13 и стават малцинство, а ромите се увеличават с 4 и стават мнозинство в Отечеството ни. А ние сме най-бързо намаляващата нация в света", каза още акад. Иванов.

Официалните данни сочат, че за пръв път сме минали 7 милиона през 1946 година – преброяването на населението тогава показва, че към 31 декември 1946-а сме 7 029 349 души. През 1985 г. бележим пик и сме близо 9 милиона – 8 948 649 души.

В галерията може да видите как се е движил броя на населението на България през годините.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


813
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
4
 
41
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 5 години
Струва ми се,че вече е късно.Демографския срив лавинообразно обезлюдява земите ни,липсата на квалифицирани хора ще пропъди инвеститори,става страшно.Малкото останали кадърни млади хора ще емигрират,Това е началото на края
30
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички държави намалят в Европа. Това е процес, който не е свързан само с пари. Променят се хората и времето. Има доста материали по въпроса четете. То само с глуповатии повтаряния на едно и също ...Няма да поумнеетее.
29
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДО 22ЗАБОЛЯ ЛИ ТЕ ИСТИНАТА БЕ СЪВЕТСКИ НАCPАН ***?
28
1
 
61
 
! Отговори
6m преди 5 години
Реално на територията сме 6 милиона, всеки млад човек като мен под 30 има поне по 20 30 приятеля с Българско гражданство, които по документи се водят тук, но избягаха да си търсят късмета на вън. Някой от тях вече имат бебета и остават за постоянно. Как да дойде плоложителен прираст тук. Не задържите ли младите, няма бъдеще.
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво е БАНИ?
26
20
 
13
 
! Отговори
нормално преди 5 години
Не е виновно само управлението - нали и тези роми живеят в същата държава и голямата част са из колиби и фургони, мисленето на българинът се промени и никой не ще деца , прави по едно за пред хората , но второ --- никой от познатите ми няма 2- все нещо не ни стига , я пари , я жилище , я кола , климатик - превърнахме се в едни меркантилни и вечно циврещи индивиди.
25
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При демокрацията дойде краят на държавата.
24
5
 
35
 
! Отговори
А бе преди 5 години
До АнонименКое е по-добре-жива комунистическа или там каквато е държава или умряла демокрация,каквато сме на път да станем????Живите се променят,ама смъртта е завинаги...България дори през турското робство не е била толкова заплашена от изчезване!
23
3
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Платил съм за 20 години над 50 бона за данъци и осигуровки, а не съм получил и една стотинка помощ за отглеждане на децата си.Щото има праг на доход от 400 лв БРУТО на член от семейство.И помощи вземат само ц.и.г.а.н.ите.
22
5
 
60
 
! Отговори
До: 9 преди 5 години
Не е важно колко живееш, а как живееш.Не сме животни, за да оцеляваме.Като видях възрастни хора при Манолова по телевизията, които не могат да си платят парното и плачеха от ЧСИ-та, да не бях жив да гледам подигравката с тези хора - учители, инженери.В Холандия ДДС храни ти е 6%, ДДС лекарства 0%, средна заплата 6 хиляди, минимална 3 хиляди.То не може само с акцизи и повишаване на цени да се пълни хазната.Съвет към младите - Бягайте от БГ, няма закони, сигурност и адекватни заплати.
21
7
 
34
 
! Отговори
Бръчков преди 5 години
Колкото повече мандати на ГЕРБ , толкова по-малко българи и повече циг***ни !
20
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Май скоро ще се дърпа шалтера на клоа-ката.
19
30
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съвсем нормално е това да се случи в "държава" като България в която даваха по 10 дни отпуск на граничар успял да застреля свой сънародник бягащ от социалистическия рай НРБ. На кой му е мила такава "родина"?
18
4
 
39
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Има решения на проблема,но те изискват самостоятелна българска политика-нещо което отдавна сме загубили.Всички докопали се до властта предпочитат да управляват едно ТКЗС в ликвидация,отколкото държава с трудно,но възможно бъдеще!Защо да се карат с Началниците,като могат да си крадат на воля,а като стане вече невъзможно за живот-да изнесат награбеното!?Очевидно няма желаещи да бъдат като Орбан-лоши навън-добри за страната си!
17
14
 
25
 
! Отговори
КАНАЛ 1 преди 5 години
ПО БЪЛГАРОФОБСКИТЕ КАНАЛИ ВЪРВИ РЕКЛАМА КАК БЪЛГАРКИТЕ ПРАВИЛИ ПО 70 АБОРТА В БЪЛГАРИЯ НА ДЕН ПОЛЗВАЙТЕ ПРЕЗЕРВАТИВИ....ЗАБРАНЕТЕ АБОРТИТЕ И ПОПУЛАЦИЯТА НА МАЛЦИНСТВАТА НА 12Г.РАЖДА НА 24Г.БАБА НА 36Г.ПРАБАБА НА 48Г.ПРА ПРАБАБА ГЕОМЕТРИЧНА ПРОГРЕСИЯ И РАЗВЪЖДАНЕ УМИШЛЕНО АСИМИЛИРАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ГЕНОФОНД ОТ ДРУГИЯ ЕТНОС СЛЕД 20Г. ЩЕ СТЕ МАЛЦИНСТВО....БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДЕ СПАСЕНА САМО С КОМУНИСТИЧЕСКО УПРАВЛЕНИЕ ВСИЧКИ ДРУГИ ПРИКАЗКИ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ СА БЪЛГАРОФОБСКИ И ЦЕЛЯТ ЗАТРИВАНЕ НА НАЦИЯТА.
16
29
 
7
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
ГЕРП ПОБЕДА! МАЧКАЙЙЙЙЙЙ БОЙКООО!
15
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бавно ,но сигурно блатото на европа отива в небитието.Нямам по-*** държава в европа от бг-то няма.
14
5
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това не е вярно.В момента сме не повече от 6,5 милиона,защото НСИ не отчита емиграцията и отчита родените бебета в чужбина все едно живеят в България.За 10 години сме намалели с около 1 милион.
13
2
 
72
 
! Отговори
...тъжно... преди 5 години
Няма страшно! Бъдещето на нацията (***) се плодят като ***! Те ще ни претопят! Три пъти ура за социалните помощи за ток, вода, газ... И нека 'многодетна майка' (от ***) се превърне в професия. Да е жива и здрава 'социалната' политика на тази изчезваща държавица!
12
1
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важното е че сме стабилни.Но интересно защо никой не иска в прехваления Тиквен рай. Дори и мигрантите.