България в демографска смърт: Паднахме под 7 милиона

Антирекордът бе отчетен вчера от брояч на ООН
Обновена: 30 юни 2018 09:13 | 30 юни 2018 07:30, Александър Попов
813

Снимка: countrymeters.info

Населението на България падна под 7 милиона. Това се случи точно в 14 часа 07 минути 03 секунди и бе отбелязано в брояча на населението в света от Департамента по икономически и социални въпроси към ООН.

"Това е най-тъжната новина на най-тъжния Петровден. България е в клинична демографска смърт, тя умира!", коментира новината пред "Труд" акад. Петър Иванов, шеф на демографския институт към БАНИ.

Данните се променяха през целия ден, като към 16 ч. вчера показваха, че в петъчния ден у нас са се родили 120 бебета, а са починали 193 души.

"Всеки ден намаляваме с 220 души, или 9 души на час, като това намаление в действителност е минус 13 етнически българи и плюс 4 роми, (-9=-13+4). Това означава, че българите намаляват с 13 и стават малцинство, а ромите се увеличават с 4 и стават мнозинство в Отечеството ни. А ние сме най-бързо намаляващата нация в света", каза още акад. Иванов.

Официалните данни сочат, че за пръв път сме минали 7 милиона през 1946 година – преброяването на населението тогава показва, че към 31 декември 1946-а сме 7 029 349 души. През 1985 г. бележим пик и сме близо 9 милиона – 8 948 649 души.

В галерията може да видите как се е движил броя на населението на България през годините.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


813
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
671
0
 
1
 
! Отговори
Закон на Cucurbita преди 5 години
Това напълно отговаря на корелативната връзка между факторът (Т)иква и променливата (К)алабалък. Налице е обратна корелативна зависимост, което показва , че с нарастването (надебеляването) на факторът (Т)иква , променливата (К)алабалък намалява. В края на времевия хоризонт при (Т)->00 то (K)->0 . Свойствата на функцията са очевадни и не се нуждаят от доказване.
670
0
 
5
 
! Отговори
989 преди 5 години
До -678- Да съгласна съм с теб. Така е. Повечето българки си остават стари моми и умират девствени. В днешно време българите са лишени от любов и от семейство. Сега само при ромите всички се женят и раждат деца. Не знам за някой ром или ромка да са останали неженени и девствени. Ромите не умират девствени. Животът в днешно време е много скучен. И според мен живота навремето е бил по-хубав от днешния, защото тогава не са умирали девствени и самотни, не са били лишени от тези неща.
669
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До -678- чак пък девствени да са умирали...
668
0
 
11
 
! Отговори
-678- преди 5 години
Така е защото българките не искат да стават майки. Като, че ли да станеш майка е нещо лошо. Българките нямат никакви майчини чувства. Навремето всички здрави жени са били омъжени и са раждали деца. Не са раждали деца само жените, които са били инвалиди или тези, които не са могли да имат. А сега повечето остават стари моми и умират девствени и бездетни. Егати тъпия живот-да умреш сама. Според мен живота навремето е бил по-хубав отколкото сега, защото тогава всички жени са раждали деца.
667
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига хулехте по демокрацията, а се образовайте и гледайте Communism by the backdoor... Нищо лично към България, ние сме просто тестова площадка.
666
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рапорт даден! В България остава живо само най-качественото!
665
8
 
5
 
! Отговори
до т.н. акад. Иванов преди 5 години
Ирландия около 1860г. остава с 40% от населението си, в резултат на глад и изселване.През 90-те в САЩ живеят над 12мил. с ирландски произход.В самата Ирландия 3 пъти по-малко.Няма трагедия.Спекулантът Иванов не е посочил средната възраст в различните групи.Някои повече се раждат, но и повече ***. Навън има над 1.5мил., и какво от това?Националността не прави държавата, правят е законите които действат там.В Швейцария са 4 националности и 4 езика, в Канада 2, има и други такива.
664
0
 
3
 
! Отговори
до 698 преди 5 години
До Анонимен 698,Холандия в момента е над 16мил. , имаш и други грешки, три деца в холандско семейство е често срещано явление.Без детски надбавки и само 3м. отпуск по бременност.Детските ясли и градини са 40-60евр на ден.На училище от 4г.Отсътвието се глобява около 60евр.
663
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбрахте ли,че ако не махнете герберите,продължаваме да умираме,непрекъснато работят против интересите на населението и България!
662
0
 
2
 
! Отговори
Лютов преди 5 години
То ако вземат да мислят в тази насока има какво да се направи.
661
8
 
17
 
! Отговори
Лютов преди 5 години
Да се въведе прогресивен данък и семейно облагане на доходите. Щото има хора образовани, вземат добри заплати а не създават семейства.Да се поеме от държавата лихвата над 2% по кредит за първо жилище на младо семейство с дете. При второ дете да им опрощават 10% и при трето 20%. Щото сега заради невъзможност да имат жилище хората се страхуват да създават семейства.Да се въведе задължително обявяване на реалната квадратура в новото строителство. Защото семейство не се гледа в килия 2х2.
660
9
 
6
 
! Отговори
х преди 5 години
Много сме зле, бла, бла незнам си кво, а като излезеш на улицата само скъпи западни автомобили, хотели, нови вили и т.н.
659
3
 
11
 
! Отговори
Навигатор преди 5 години
10 години сте на власт и НИЩО не сте постигнали ВЪТРЕ във държавата си, никой не го е еня колко си успешен навън....... НЕКАДЪРНИ сте..........МАРШ във политическото небитие.............МАРШ ваща ***.***......
658
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Понастоящем българина е генетично програмиран да е абсолютен прoстак и агресор. Това е крайния резултат от прабългарските гени, съчетани с гръцки и турски. Отделно от 30 години годните българи напуснаха територията и тук остана шлаката - мързеливи, глупaви и агресивни. Положението е повече от зле!
657
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БПФТи си сиромах в главата.
656
3
 
15
 
! Отговори
@ преди 5 години
Да не гледаме и дебатираме далеч назад...Над 10 на власт е ГЕРБ, абсолютна власт, имат непробиваемо мнозинство и могат да правят каквото си искат. Борисов де...Какви са основните им приоритети за тези 10 години?Асфатл и стирупор.Чрез тях усвояват милиарди от евро фондове.Докато Асфалт Паша е на власт, България няма бъдеще.Истината е че най-вероятно ще изчезнем като народ и държава в близките 50 години.Не ви се вярва?Цифрите са безмилостни. С гол патриотизъм и оптимизъм не става.
655
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЛУКСОЗЕН КОНЦЛАГЕРѝ България днес е сбирщина от организирани престъпници и ц-игани да им работят!
654
1
 
4
 
! Отговори
факт преди 5 години
До Евелина ДжелеповаИ през турско семействата са били многодетни за да се запази етн0са!
653
1
 
11
 
! Отговори
ЛУКСОЗЕН КОНЦЛАГЕР преди 5 години
До АнонименТолкова много българи заминаха за Канада и свързват двата края, спасиха се от глад!
652
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Евелина ДжелеповаНикой няма да се върне от хубавото на лошото! Останаха само бандитите и ***!