България в демографска смърт: Паднахме под 7 милиона

Антирекордът бе отчетен вчера от брояч на ООН
Обновена: 30 юни 2018 09:13 | 30 юни 2018 07:30, Александър Попов
813

Снимка: countrymeters.info

Населението на България падна под 7 милиона. Това се случи точно в 14 часа 07 минути 03 секунди и бе отбелязано в брояча на населението в света от Департамента по икономически и социални въпроси към ООН.

"Това е най-тъжната новина на най-тъжния Петровден. България е в клинична демографска смърт, тя умира!", коментира новината пред "Труд" акад. Петър Иванов, шеф на демографския институт към БАНИ.

Данните се променяха през целия ден, като към 16 ч. вчера показваха, че в петъчния ден у нас са се родили 120 бебета, а са починали 193 души.

"Всеки ден намаляваме с 220 души, или 9 души на час, като това намаление в действителност е минус 13 етнически българи и плюс 4 роми, (-9=-13+4). Това означава, че българите намаляват с 13 и стават малцинство, а ромите се увеличават с 4 и стават мнозинство в Отечеството ни. А ние сме най-бързо намаляващата нация в света", каза още акад. Иванов.

Официалните данни сочат, че за пръв път сме минали 7 милиона през 1946 година – преброяването на населението тогава показва, че към 31 декември 1946-а сме 7 029 349 души. През 1985 г. бележим пик и сме близо 9 милиона – 8 948 649 души.

В галерията може да видите как се е движил броя на населението на България през годините.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


813
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ни е проблем, че намаляваме. Проблем е, че пада качеството, а за това не ви е виновна политическата система. Виновна е чалгата в душите ви.
50
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЕдно време бяхме 9 милиона защото имаше изходни визи. То и сега сме 9 милиона ама останалите са в чужбина. Не знам дали знаеш но света не свършва с държавната граница.
49
0
 
21
 
! Отговори
! преди 5 години
по-реалистично е да се говори за по-малко от 5 милиона, а иначе в природата слабия организъм изчезва, съвсем закономерно !
48
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде да помислим сега - отрицателно образование с цел пропангадиране на пошлото и затъпяване на масите, отрицателно здравопазване с цел убиване на хората, ниска раждаемост - защото не е модерно,пък децата само пречат и пари искат, отрицателна религия - оня кръст с гимнастика, отрицателна съдебна с-***,безнаказаност,отровни храни,въздух и вода.Не всичко това не е случайно
47
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И голямата работа...
46
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ШефаАко погледнеш внимателно таблиците ще видиш че прирастът рязко намалява 80те години точно при Горещо Любимия Вожд Тато.
45
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДО 33Комунистически зaдник, като е толкова хубаво в Китай защо не си опънеш очите с 2 кламера и да заминеш да требиш ориз там като толкова много ти харесва?
44
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чалгата на първо място, Десетилетието на ромското включване с парите на Сорос, НПО-тата, гей-парадите и всички управлявали досега, независимо от коя партия, проклети да сте!!!!
43
4
 
15
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Какво е нужно за спасяването на положението?Най-първо-спиране на помощите за раждане на индивиди тотално безполезни за обществото и пренасочването им за създаване на пълноценни.Сещате се за какво става въпрос!Второ,държавата трябва да поеме част от производството на нужните и хора.Как?Ами тия жени,дето си нямат никаква работа,ще износват качествени деца,които после ще се отглеждат в селища от типа SOS Киндердорф.Прилича на фашизъм,нали?Обаче ще свърши работа,което е важното!
42
2
 
18
 
! Отговори
Соцялно слаб депутат преди 5 години
Голям праз че населението намалява,важно е че 240 депутати излизат в заслужена платена отпуска август месец .
41
5
 
4
 
! Отговори
КЕКС преди 5 години
А сега нека от БАНИ да дадат една графика на миграцията през годините на прехода! Там ще се види, че в първите години след соца емиграцията е била най-висока, а в момента се забавя и достига плато.
40
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДО 33Много е лесно да опрвдаеш нарочните убийства с враг на родината. Лепкаш етикета враг на родината и стреляш на месо. Типично по комунистически.
39
1
 
29
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 5 години
Няма как да се отрече ,че достигнахме съвършенството.След почти 30 години,необратим ,демократичен,неолиберален преход,през времето на,който слушахме мантрата по-малко държава,повече граждански организации/финансирани отвън/ вече изчезваме-браво.Слушахме приятелски препоръки-наставления,как да ликвидираме промишленост,животновъдство,селско стопанство и най-вече как да се превърнем в страна от третия свят,ами постигнахме го,че даже го задминахме,вече сме от четвъртия свят или по-точно-от "оня свят
38
9
 
36
 
! Отговори
Шефа преди 5 години
Бай Тошо достигна 9 милиона население , а тоя дето му разтриваше ушите ни смъкна под 7 милиона!Дайте му още два - три мандата и ще ни заличи от земята!
37
8
 
25
 
! Отговори
ДО 33 преди 5 години
КОЯ ИСТИНА БЕ БЪЛГАРОФОБ?ЧЕ ГРАНИЧАРИТЕ СТРЕЛЯХА ПО ДЪРЖАВНИ ИЗМЕНИЦИ И АНТИБЪЛГАРСКИ АГЕНТИ ОТ ТУРЦИЯ И УПИКАНИЯ ЗАПАД.ЕДНА ГРЕШКА ИМАШЕ ДР.ТОДОР ЖИВКОВ ЧЕ БЕШЕ МНОГО ТОЛЕРАНТЕН КЪМ БИВШИТЕ ФАШИСТИ И ТЕХНИТЕ ДЕЦА АКО БЕШЕ ВИ ИЗТРЕПАЛ НИКОГА НЯМАШЕ ДА ИМА СДС И ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ.БЪЛГАРИЯ ЩЕШЕ ДА СИ Е МАЛКИЯ КИТАЙ НА ЕВРОПА СЪС ИЗНОС ПРОИЗВОДСТВО И ИКОНОМИКА СЪС ЗАВОДИ ДЪРЖАВНИ А НЕ ЧАСТНИ АНТИБЪЛГАРСКИ ГРОПИРОВКИ.
36
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А така,паднахме под 7 милиона,но пък за сметка на това цените на имотите продължават нагоре.Ми така де,с тези богати роми и бежанци,трябва да се качват още
35
2
 
40
 
! Отговори
До 30 преди 5 години
И как ще гледат деца с 600 лв средна заплата, каквато е в повечето области? Като не получават и един лев от държавата.Аз имам две деца, искам и повече, ама просто нямам финансова възможност. Знаеш ли колко пари вървят по децата? Освен това жена ми ражда в частна клиника, щото в държавните апаратурата им е на 100 години.И там яко се плаща.Ти колко деца имаш, та даваш акъл?
34
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 35 БВП на България преди 89та - 10 млрд долара.БВП на България днес - 60 млрд долара.Фалит на България преди 89та - 3 пъти.Айде лягай си селскааа кратуно с пагонии и малко мозъкк. 1 милион избягаха след падането на трудовия лагер наречен НРБ.Чакаме и вие да махнете по добре 5 милиона Българи отколкото 2 милиона чужденци отгоре.
33
8
 
12
 
! Отговори
КЕКС преди 5 години
А сега да пресметнем колко щеше да е населението на България през соца ако можехме свободно да се придвижваме през границите, нямаше кльон и кучета, и граничарите не стреляха, когато отчаяно се опитваш да емигрираш в Свободния свят!
32
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 35Другарче много си прав, ако продължаваха разстрелите по границата, днес пак щяхме да сме 9 милиона.