Божидар Димитров мислеше за България, не за себе си!

В карнобатско село искат да му издигнат паметник
2 юли 2018 13:00, Елка Василева
63
Божидар Димитров мислеше за България, не за себе си!
Божидар Димитров. Снимка: архив, Булфото

Жители на село Искра в община Карнобат искат да издигнат паметник на Божидар Димитров, който почина вчера.

Преди 2 години с помощта на видния историк и общественик в селото започна укрепването и реставрацията на храм "Св. св. Кирил и Методий", който е паметник на културата.

Обновената и възкресена църква беше открита на 24 май тази година, а Божидар Димитров дари на храма частица от Светия Кръст и икона на хан Тервел.

Още по темата

Проектът за възстановяването получи европейско финансиране и беше изготвен от строителния предприемач Турхут Исмаил. Реализирането му обаче беше осъществено с помощта и съдействието на Божидар Димитров, припомня Турхут Исмаил.

"Направи невъзможното нещата да се случат и факт е, че се случиха. Дари много неща, освен частицата. Преди това, още в самото начало, дари икони, но най-важното е, че дари една енергия, която благодарение на нея се случиха нещата," казва Исмаил, цитиран от БНР.

"Никога няма да забравим приноса му за възстановяването на тази 150-годишна черква", каза още предприемачът.

"Беше истински българин, не само за пред камери и телевизии, ами и в реалния му живот, в начина му на мислене и във всичко. За него България беше преди всичко, даже преди себе си. Повече мислеше за България, отколкото за себе си", заяви Исмаил.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Замина си и какво от това? Какво остави на дъщеря си? Синята мизерна риза.
17
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами чудесно! Вдигнете му паметник (идул/кумир) за да се мъчи още повече! Знаете Божия завет за идулите и кумирите ако въобще повечето от останалите българи в България разполагат с акъла си!
16
8
 
6
 
! Отговори
Тъпунчо Витко преди 5 години
Божо мислеше за България - откъде да отмъкне някаква аванта. Я службица, я някой иманяр да обере, я в новата партия на власт, я министър, въобще гуям патриотин!
15
5
 
6
 
! Отговори
муспи преди 5 години
Не беше ли тоя дето казваше че не е имало турско робство, а само присъствие, - нещо толерантно, както сегашното еврейско присъствие.
14
2
 
10
 
! Отговори
usa = на джудже преди 5 години
Леле.....какви утре..пки има в тази страна. Гади ми се от вас б....ци.Поклон пред един НЕВЕРОЯТЕН ЧОВЕК С ГОЛЯМО РОДОЛЮБИЕ.
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Jalko ,porednia dostoen balgarin si otide bez vreme ,no nichto nadejdta e jiva ,pomagai ot otvydnoto ,Bog Da Pazi Bylgaria
12
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
най годното е че всичките увластени българомразцисега ще си излеят крокодилските сълзи повдига ми се - яд ме е че свестните си отиват така мърцинаа продажните блюдолизачи се плакнат с паметта имде да имаше повече като него - почивай в мир
11
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 53 - 10, от 27 - 5 коментара останали. Цензурата в червения сайт действа с партиен размах.
10
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Срамувам се колко много *** има в тази държава. Да отричат този човек. Та те една сламка не са допринесли за страната.
9
6
 
21
 
! Отговори
Не народ, а мърша преди 5 години
Голям българин! До последно говореше колко велик народ сме били навремето и какви неща сме постигнали. Всячески се опитваше да ни вдъхне самочувствие, защото виждаше, че това ни липсва най-много. Като гледам коментарите по-долу и разбирам, че това е било напразно. Обречен народ сме ние. Хората стоят и чакат някой да ги оправи с магическа пръчка и намират повод да плюят по всеки. А какво направихме ние? Нищо. Нито даваме добър пример на младите, нито правим нещо. Само плюем и злобеем по другите.
8
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а Божидар Димитров дари на храма частица от Светия Кръст и икона на хан Тервел..Ако се съберат всички частици от Светия кръст по света ще се натовари влакова композиция от 138 вагона.
7
23
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде почнахме с крокодилските сълзи! Колко бил умен колко бил мъдър... а истината е, че си беше типичния ДС агент и такъв си остана и до края. Партията-майка си го издигна и без нея нищо нямаше да постигне, ама после нали беше модерно се писа гербер и пръв приятел на ББ.
6
10
 
22
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Божо беше пич***га,а вие сте неблагодарници !!!
5
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Там където е отишъл са му достатъ4ни мъките. Затова старите хора са казали. За по4инал или добро или нищо защото е голям грях.
4
27
 
24
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
Бог да го прости човека! Въобще не ми беше симпатичен приживе. Слагач и подмазвач беше. Смени всички партийни цветове, само и само да е добре. Повръща ми се от такива 'родолюбци'.. От НИМ даже скъпата подова настилка от масивен мрамор изнесоха незнайно къде и налепиха ефтин теракот, който се разхлопа точно след месец.. Да почива в мир, де!
3
25
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде почнахме с ритуали от Татовото време. Паметници, скулптури, мислил само за Българи и още куп подобни тълкувания. Бог да го прости човека но не е направил нищо особено за Българи. Ако беше щяхме да усетим.
2
17
 
39
 
! Отговори
не син преди 5 години
Божидар ДимитровгГо зная какъв е - истински мъж и българин !
1
19
 
57
 
! Отговори
стефчо преди 5 години
Поколон Божо,беше истински Българин и голям пич!