Отново ще ръмжат в България: Мотомаршът на "Нощните вълци"!

"Славянски свят" тръгна на 20 юни от Русия, ще е у нас утре
3 юли 2018 13:00,
227
Отново ще ръмжат в България: Мотомаршът на "Нощните вълци"!
Снимка: архив "Булфото"

Международният мото и автомарш "Славянски свят" ще пристигне отново у нас.

Участниците в него ще пристигнат в София утре, а преминаването им през страната ни ще бъде съпроводено с традиционната пресконференция на представители на "Нощните вълци" от Русия, София и Македония, става ясно от съобщение на руското посолство у нас до медиите.

"Нощните вълци" е един от най-големите руски рокерски клубове, който поддържа тесни връзки с властта в Кремъл.

Мотомаршът "Славянски свят" тази година се провежда от 20 юни до 14 юли и преминава по пътищата на Русия, Беларус, страните от Балканския полуостров и Източна Европа.

Още по темата

Утре по обяд участниците в марша ще посетят Руската църква в София и катедралата "Св.Александър Невски".

Ще се състои и тържествена церемония по полагане на цветя и венци пред паметника на Цар Освободител, паметника на Неизвестния воин и пред монумента на Съветската армия.

След това участниците в мотошествието ще дадат пресконференция, на която ще разкажат за целите и задачите на пробега. Пред медиите ще застанат ръководителят на руския байк клуб "Нощните вълци" Евгений Строгов, Денчо Златанов, президент на клуба "Нощни вълци"- София, Светослав Николов, член на софийските "Нощни вълци" и представители на мотоклуба от Република Македония.

Вечерта се предвижда концерт пред монумента на Съветската армия.

"Сериите мотоциклетни и автомобилни маршове "Славянски свят" се провеждат вече над 10 години и са насочени към обединението на славянските народи, развитието на институтите на обществената дипломация, популяризацията на славянската култура, пропагандата на християнските и общочовешките ценности на Славянския свят. Проектът включва симетрични многокилометрови пробези и поклонничество в Русия и славянските страни: Русия, Сърбия, Беларус, Словакия, Словения, Македония, Република Сръбска, Черна Гора, България и други. Пробезите имат за цел развитието на добросъседски отношения между гражданите на страните от Европа", припомнят от руското посолство.

От там уточняват, че в планирането и организацията на мероприятията на мотомарша оказват подкрепа Министерството на външните работи на Русия, посолствата на Русия в чужбина, представителствата на Россътрудничество, правителството на Москва. Маршрутите на проекта се планират в тясно сътрудничество с Поклонническия център на Московския Патриархат и братята от Свято-Троицката Сергиева Лавра, както и с подкрепата на голям брой обществени организации от страните на Славянския свят. "Проектът се осъществява благодарение на грант от Президента на Руската Федерация за развитие на гражданското общество, предоставен от Фондацията за президентски грантове", допълват от мисията на Москва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
18
 
9
 
! Отговори
Подло и коварно! преди 5 години
Другари от ЕС и НАТО, свирете тревога! Купете си храна, вода и свещи за две седмици! Червената армия се е скрила под креватите ви. Руснаците идват! Руснаците ще нападнат България! Руските "Нощни вълци" преминават през България! И още по-лошо! Руският държавен балет на лед Санкт Петербург, ще има представления в България! Руският държавен балет на лед ще представи комунистическия балет "Лебедово езеро"! Подло и коварно! През декември!
171
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Идват да нагледат Задунайская. А вие одете да маате руски байряци и дрънкайте сорос морос клиширани тъпотии.
170
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин да им спре на тия вълци парите и да ги даде на руските мажоретки които да обикалят държавите.
169
11
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
не е за вярване,че такова древно ,оцеляло през вековете племе като българското,може да има такива безмозъчни представители като тъпите шорошки мажоретки!!!!
168
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да организираме анти протест , те ще промият мозъците на децата ни , децата ни ще станат наркомани и пияници!
167
3
 
5
 
! Отговори
Я па я...! преди 5 години
Харли и Индиан , това са моторите. Всичко друго е компромис.
166
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знаеш ли какви мотори имат руснаците?Но са секретни.
165
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добро пожаловать, братушки!
164
6
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Анонименмного просто,Плешо:..-Така,както америчките астронавти стигат до МКС с РУСКИ ракети..
163
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До anonЕ как ще стигнат до България ако са с руски мотори?
162
10
 
16
 
! Отговори
anon преди 5 години
като са такива патриоти защо не пътешестват с урали или други руски мотоциклетни марки? ... или викате правиме най- хубавите неща за убиване на хора, ама да спретнеме нещо _ЗА_ хората - такова положение няма....
161
7
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
и все пак е странно,че платените антибългарски мажоретки нададоха такъв вой..Нали сме в ЕС,нали сме в НАТО,каква "заплаха" за вас могат да бъдат двадесетина мотористи?!Ако тая шепа хора са ви накарали да напълните гащите,какво би станало,ако се зададе цяла армия?
160
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да им организираме посрещане с лопати.Кой им е дал визи на тези екстремисти?
159
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отново върлуващи банди ще влизат на наша територия. И е много странно, нито ние сме, нито те са славяни. Вечна му памет, Божидар Димитров каза много точно, че са викинги. Ама кой да вярва. Но, фактите са си факти.
158
9
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До УТОЧНЕНИЕна теб ти плаща Шорош,но това го подминаваш..
157
3
 
7
 
! Отговори
до 154 преди 5 години
ТИ им прочети автобиографията и си задай правилните въпроси. Не мога да отворя очите на всеки кон с капаци.
156
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руските *** са пак тука......
155
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно ми е защо не минаха през Румъния, по сухопътен маршрут, като истински рокери, а ни ги стовариха на българското крайбрежие с баржи?!Румънците с радост щяха да им дадат визи и бурно да им ръкопляскат?!Чудя се и не мога да си отговоря!
154
14
 
18
 
! Отговори
КуКлусКл преди 5 години
Май на много от този сайт не им се иска да гледат руски, българси, македонски и т.н. рокери как минават през милата им родина ....по скоро искат пакистанци, афганистанци, иракчани , араби на коне да минат през милата им родина в последен марш ! Пуууу проклети да сте ! То има господ !
153
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 144 Нарича се туризъм, за преминаване през държавата- почивка и тн не трябва виза. Все разбирачи и все умньовци без елементарни познания, а стоят пред монитор от които могат да прочетат всичката нужна информация...Руснак без виза не може да се доближи до ЕС, включително с цел туризъм а за преминаване- нужна им транзитна виза.Четете руски *** четете.