Полицай с пистолет срещу питбул: Да му пусна един в главата?

Униформеният заплашил и собственика, защото животното е без намордник
710
Полицай с пистолет срещу питбул: Да му пусна един в главата?
Снимка: "Монитор"

Полицай заплаши питбул с патрон в главата, а стопанина му - със саморазправа като наказателна мярка за това, че животното било изведено без намордник на разходка. Служителят на реда бил цивилен, а случката се разиграла в петък по обяд в Пловдив.

Димитър Йорданов и приятелката му Ваня Алексиева извели 6-месечния Арон от дома си на разходка.

"Пуснахме Арон да се изпишка в храстите отсреща и затова му свалихме каишката и тогава към нас се приближи един мъж", разказва стопанинът пред "Монитор".

Питбулът се насочил към него, за да го подуши и тогава непознатият извадил пистолет и го заредил. Това привлякло вниманието на кучето и то се насочило към него, за да го подуши.

"Беше вече на около 10 метра и той извади пистолета. Изчака да отиде при него, то го души, защото е малко куче – на 6 месеца. И му опря пистолета в главата, а аз изтръпнах. Каза ми: "Искаш ли да му пусна един патрон в главата, бе келеш, а след това и на тебе?", разказа Димитър.

Той работи във фирма за охрана, завършил е колеж със специалност "Лична охрана и вътрешна сигурност". Непознатият пък бил по дънки и тениска и по нищо не личало, че е полицай.

Димитър и Ваня отминали, той влязъл в един магазин, но скандалът не свършил тук.

"Когато излязох от магазина, видях същият господин с още двама как е заградил Ваня. Попитах ги какво се случва, а той ме напсува и ми завря в лицето полицейската си карта. След това ме бутна с глава по носа, започна да ме удря с белезниците в ребрата, да ме натиска. После другият полицай ме хвана отзад, за да ме закопчее, но аз оказах съпротива, защото не съм нарушил правилата и не съм направил нищо", разказа още собственикът на кучето.

Цивилният полицай не спирал да вика, че питбулът е без намордник и казал, че ще напише на Димитър акт. Младият мъж пък отвърнал, че няма да го оспорва, но ще пусне жалба в районното срещу насилието.

Дошли още двама полицаи, показали и те служебните си карти.

"Почнаха да ми ги завират в лицето. В това време приятелката ми се обади на 112 и от районното управление изпратиха патрул. Вече, след като дойде патрулът, който ние повикахме, смекчиха тона", обясни младежът.

В същото време му написали акт, в който нямало уточнена сумата на глобата. Цивилният полицай заплашил Димитър, че ако подаде жалба, Пловдив ще му отеснее.

"И вече като си тръгвахме, господинът ми прошепна на ухото: "Пуснеш ли жалба, Пловдив ще ти се стори тесен, мойто момче. Трай си", а това ме ядоса най-много. Знам процедурите, сотаджия съм. Такова поведение никога не съм виждал. Потресен съм. Съдействали сме много пъти на полицаите", каза още Димитър.

Той си извадил медицинско, в което пише, че има отоци по ръцете, травма в гръдния кош и болки при дишането. Приятелката му е в шок, плаче нощем и не смее да отиде сама до магазина.

Младият мъж се зарече да наеме адвокат, за да си потърси правата по съдебен ред.

Директорът на ОД на МВР ст. ком. Атанас Илков се е самосезирал и е назначил вътрешна проверка.


710
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
630
0
 
0
 
! Отговори
Петър преди 5 месеца
Дани, глоба, фиш или акт! Толкова! Къде се е чуло насилие в нормална държава заради такова нещо??!?!
629
6
 
7
 
! Отговори
Дани преди 5 месеца
Така ти се пада! Защо кучето ти е без наморник има си закони и правила?! Не може да ми разхождаш питбул така пуснат, ами ако има деца или бебета, ама да, за кучкарите кучетата са по-важни от хората, затова има и толкова нахапани и смъртни случаи на хора от кучета, които остават безнаказани. Приятелката ти плачела, а хората наплашени от такива *** без наморници и пуснати на свобода не плачат ли нощем, мислиш ли че ходят спокойно до магазина заради такива като теб!!!!!
628
4
 
6
 
! Отговори
Европеец преди 5 месеца
В една правова държава ще му бъде отнето правото на оръжие и ще бъде дисциплинарно уволнен. Този човек плаща данъци от които се хранят, може глоба за без наморник но такова поведение се очаква от страни като от Азия или Африка. А при нас това е че вече не можеш да ги разбереш мутра или ченге, услуга за услуга корупция без граници!
627
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
То беззъбо куче няма.Тези с по-слабата захапка по мои наблюдения по- често хапят.Питбулите само изглеждат страшни-много по-добродушни са от по-дребните си събратя.
626
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Кой крив и кой прав?
За милиционерите е ясно че превишават правата си когато не са на работа.
Иначе ни чул ни видял службата тече.
Потърпевшия с визия на семейство Чокови,
ме кара дада се замисля дали не е провокирал
определено отношение?
Да споменем и кучето на кратко: порода създадена за бой с друго куче,изключително силна захапка и притъпени нервни окончания
не чувства болка.

Кой ли би отглеждал такова същество?
отговорете си вие
625
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Те когато трябва не вадят оръжие,но на куче сме голяма работа
624
22
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Питбул ми е любима порода.Гледам си такова.А тези с пищовите дано да си получат наказанието.Утре за нищо ще го опрат на човек.И да напомня-намордник не е задължителен.Гледайте си животинките-само те не завиждат и не ти мислят зло.
623
12
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Малко му е било на този с питбула. Крайно време е в тази държава да спрем дапсме толерантни с простотията. Да пуснеш куче, особено тази порода без намордник и каишка е тотално избиване на комплекси. Да не говорим, че е простотия. Вчера цял ден рев по вестници и телевизия що шибали ..... ....... в Румъния. Ави защото никъде в Европа няма толерантност към нарушителите. Само в *** можеш да караш с 200 и да не ти се случи нищо. Същото е и с кучето.
622
2
 
0
 
! Отговори
Anonimous преди 6 месеца
Направете си изводите
621
11
 
19
 
! Отговори
Anonimous преди 6 месеца
Да,по закон кучетата трябва да са с наморник и на повод.Логично и нормално е да му се направи забележка или да се наложи глоба на собственика.Но какъв е тоя полицай,който ще ми размахва пистолет пред лицето,само защото виждаш ли щом има пистолет е по-?И аз притежавам куче от тази порода.Повярвайте ми-породата не е виновна за агресивното поведение на кучето ,а собственика.Спрете да съдите за книгата по корицата.Преди време ме ухапа пинчер!!!а моето куче не е нападало или хапало до сега.Напра
620
11
 
9
 
! Отговори
Гражданин преди 6 месеца
Полицията от едно време все сие саштата.Бие млади хора без повод.Докога се питаме ние .Нямали сад за тези мафиоти полицаите.
619
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Само се ядете по тия форуми, и нищо не се променя. Промяната дами и господа започва от нас самите, и тя започва от сърдечният мускул и мозъчните гънки които трябва да започнат да се ползват по предназначение. До тогава това ще ни бъде бг. реалността. Хубав ден и повече прекрасни моменти.
618
9
 
21
 
! Отговори
Кьсметлия преди 6 месеца
Преди един месец ме нападна едно огромно куче като се прибирах, добре че кучето беше вьрзано с каишка инак доста голямо парче месо ще ше да откьсне от кракь ми! За туй полицаят е прав за това че кучето на стопанина защо не е носило надморник! А кьдето ко удрал е нямал право!
617
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До NoName 620
Доверие с размахване на пистолет не се печели.
616
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Всички до един тук сте пълни *** нещастници и злобари к***и и п****и само в тази *** България може да се случва това продажната полиция да тормози хора за кеф
615
1
 
4
 
! Отговори
NoName преди 6 месеца
До 616
Може би си прав, но се надявам да грешиш. Трябва да се върне доверието на хората към Закона, трябва да се уважава закона, върховенството на закона трябва да бъде прилагано и спазвано както от редиците на МВР така и от хората! Колкото коментари чета, не само на тази статия, осъзнавам само едно - ХОРАТА НЯМАТ ДОВЕРИЕ НА ЗАКОНА, НЯМАТ ДОВЕРИЕ НА МВР. А това е недопустимо в една правова държава! Топката е в ръцете на МВР, те са закона, те трябва да решът и намерят пътя към доверието ни!
614
6
 
22
 
! Отговори
Gada преди 6 месеца
Обичам кучетата ама какво прави това куче без каишка??????? Май сте забравили многократните нападения срещу хора и животни? Аз лично се сещам за случая,в който едно малко дете си е разхождало малкото куче(Болонка) и подобен индивид,като този хубавец си е пуснал питбула,който го е разкъсал пред очите на детето!!! Представяте ли си това дете и куче да са били вашите?????? И какъв шок са изпитали,сигурно същият ,като шокът,който е изпитал "девойката",чак не можела да заспи милата от стрес.
613
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Аман от нагли кучкари стаджии.Като му гледам мутрата на кучколюба явно е от кинтингента.Като иска да гледа говедо да си го държи с намордник.Евала един път да прочета как съвестен полицай пази обществото от нагли паразити.
612
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
За бг.ченгета или само лошо или нищо !
Бг.полицай=корумпирана гад,тормозеща данъкоплатците и защитаваща мангалските права,а когато има нужда от тях са по-ниски от тревата и мълчат като току що
пръднали.
Има и изключения, но са толкова малко,че системата ги претапя за секунди.
Гадно ли звучи?
Ами добро утро тогава и добре дошли в ***.
611
9
 
2
 
! Отговори
До 611 преди 6 месеца
No Name,
Ще ти кажа веднага какво ще последва.
НИЩО конкретно като санкции спрямо комплексираното ченге.
Ще се похилят на 4-ри очи 2-мата с шефа му и толкова.
В най-лошия случай-мъмрене.
Аз също конкретно теб те мъмря в момента,а ти ми пиши по-късно как ти се е отразило това на теб днес ;)