Полицай с пистолет срещу питбул: Да му пусна един в главата?

Униформеният заплашил и собственика, защото животното е без намордник
17 юли 2018 11:00,
710
Полицай с пистолет срещу питбул: Да му пусна един в главата?
Снимка: "Монитор"

Полицай заплаши питбул с патрон в главата, а стопанина му - със саморазправа като наказателна мярка за това, че животното било изведено без намордник на разходка. Служителят на реда бил цивилен, а случката се разиграла в петък по обяд в Пловдив.

Димитър Йорданов и приятелката му Ваня Алексиева извели 6-месечния Арон от дома си на разходка.

"Пуснахме Арон да се изпишка в храстите отсреща и затова му свалихме каишката и тогава към нас се приближи един мъж", разказва стопанинът пред "Монитор".

Питбулът се насочил към него, за да го подуши и тогава непознатият извадил пистолет и го заредил. Това привлякло вниманието на кучето и то се насочило към него, за да го подуши.

"Беше вече на около 10 метра и той извади пистолета. Изчака да отиде при него, то го души, защото е малко куче – на 6 месеца. И му опря пистолета в главата, а аз изтръпнах. Каза ми: "Искаш ли да му пусна един патрон в главата, бе келеш, а след това и на тебе?", разказа Димитър.

Той работи във фирма за охрана, завършил е колеж със специалност "Лична охрана и вътрешна сигурност". Непознатият пък бил по дънки и тениска и по нищо не личало, че е полицай.

Димитър и Ваня отминали, той влязъл в един магазин, но скандалът не свършил тук.

"Когато излязох от магазина, видях същият господин с още двама как е заградил Ваня. Попитах ги какво се случва, а той ме напсува и ми завря в лицето полицейската си карта. След това ме бутна с глава по носа, започна да ме удря с белезниците в ребрата, да ме натиска. После другият полицай ме хвана отзад, за да ме закопчее, но аз оказах съпротива, защото не съм нарушил правилата и не съм направил нищо", разказа още собственикът на кучето.

Цивилният полицай не спирал да вика, че питбулът е без намордник и казал, че ще напише на Димитър акт. Младият мъж пък отвърнал, че няма да го оспорва, но ще пусне жалба в районното срещу насилието.

Дошли още двама полицаи, показали и те служебните си карти.

"Почнаха да ми ги завират в лицето. В това време приятелката ми се обади на 112 и от районното управление изпратиха патрул. Вече, след като дойде патрулът, който ние повикахме, смекчиха тона", обясни младежът.

В същото време му написали акт, в който нямало уточнена сумата на глобата. Цивилният полицай заплашил Димитър, че ако подаде жалба, Пловдив ще му отеснее.

"И вече като си тръгвахме, господинът ми прошепна на ухото: "Пуснеш ли жалба, Пловдив ще ти се стори тесен, мойто момче. Трай си", а това ме ядоса най-много. Знам процедурите, сотаджия съм. Такова поведение никога не съм виждал. Потресен съм. Съдействали сме много пъти на полицаите", каза още Димитър.

Той си извадил медицинско, в което пише, че има отоци по ръцете, травма в гръдния кош и болки при дишането. Приятелката му е в шок, плаче нощем и не смее да отиде сама до магазина.

Младият мъж се зарече да наеме адвокат, за да си потърси правата по съдебен ред.

Директорът на ОД на МВР ст. ком. Атанас Илков се е самосезирал и е назначил вътрешна проверка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


710
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
558
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
,,В същото време му написали акт, в който нямало уточнена сумата на глобата.''----------------------------------------------------Колеж завършил, а не знае, че акта само констатира нарушението, а глобата се определя с наказателно постановление на Началника на гърба на акта!
557
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В двора на 90-то СОУ и детската площадка до него е пълно с идио-ти които си разхождат поми-ярите без поводи. Децата играят сред купища кучешки ***. Общината ако прати някой да глобява,ще изкара добър приход,който може да вложи в подръжка и нови детски площадки
556
5
 
7
 
! Отговори
Непонасям ком-сари преди 5 години
До Анонимен 577Полицаят трябва да е полицай, а не изтривалка за този и онзи и да спазва закона. Това е. По твоята логика може да искаш и на главата да му се качиш, ама тая няма да стане. И да, така е има си ясни правила за използването на оръжие от органите на МВР регламентирани от ЗМВР. Никъде не съм казал, че трябва да си развява оръжието нали? А ти сигурен ли си, че в случая полицаят не е бил в опасност от този Пит бул?
555
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В двора на 90-то СОУ и детската площадка до него е пълно с *** които си разхождат *** без поводи. Децата играят сред купища кучешки ***. Общината ако прати някой да глобява,ще изкара добър приход,който може да вложи в подръжка и нови детски площадки.
554
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такива, като това момиче на снимката, стават само за охрана и слугинсли персонал ...
553
4
 
5
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
...abe to na tozi tatuirania sladur I az bih mu pusnala edin v kuhata tikva.
552
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Непонасям ком-сари Батко полицай, сигурно ако продължаваш така да "служиш "на народа, комплексарски, надменно, батмански нема да я караш дълго камо ли до пенсия. Полицаят трябва да е вежлив с данъкоплатците, а не за вади пистолет. Има си ясни правила за използването на оръжие от органите на МВР. Никъде не пише срещу куче и човек който не те с нищо заплашва. Не оправдавам обаче и кучкаря и полицейската солидарност в случия.
551
5
 
7
 
! Отговори
K1 преди 5 години
Porednija muhljo s 6 mes. pitbul.....trjbvalo e da go otnese
550
1
 
6
 
! Отговори
Ха преди 5 години
Абе какъв е тоя колеж по охрана и национална сигурност?Платенли е,агтета ли се носят,суджуци ли?Като има нарушение се пише акт!Не се размяткват пищови!Ами и ако другия беше изкарал патлака!Как ще го пишем.Неизбежна самоотбрана ли?
549
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз досега не съм видял читав човек да отглежда питбул. В най-добрия случай са само комплексари.
548
1
 
8
 
! Отговори
Непонасям ком-сари преди 5 години
До Анонимен 569И в допълнение на коментара ми искам да кажа, че аз също имам куче и много си го обичам, но никога не го пускам свободно и без намордник когато наоколо има хора въпреки, че не е агресивно. Нося найлонови торбички и винаги събирам изпражненията му, когато се изходи и ги изхвърлям в контейнерите. Гледам да не замърсявам, защото виждам как малките деца също се разхождат и могат да ги пипат.
547
1
 
6
 
! Отговори
Непонасям ком-сари преди 5 години
До Анонимен 569В един от коментарите си писах, че и аз обичам животните и особено кучетата, но ако това куче е агресивно и тръгне да напада според теб и твоите разбирания редно ли ще бъде полицаят да извади оръжието си и ако няма друг начин да се предпази да го гръмне? Питам съсвсем човешки и се надявам хората да помислят реално като се абстрахират от мисълта кой, кой е, защото за мен няма значение дали това е полицай или човек притежаващ законно оръжие?
546
1
 
6
 
! Отговори
Непонасям ком-сари преди 5 години
До Анонимен 568Ей го и поредния разбирач. То ако беше така да се уволняват полицаи както на теб ти се иска до сега нямаше да остане един. А това за "наряда" най ми хареса. Ти да не си сбъркал полицията с казармата, в която най вероятно не си и ходил, а само си чувал? "Наряд" охо хо хо хо хо. А тези,които са редовна смяна те на какъв "наряд" ще ги уредиш? О хо хо хо хо. Абе хора вие не сте ли виждали, че повечето полицаи ходят само по еди колан и никакви пищови не носят? Да не би да сте слепи
545
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази порода кучета категорично трябва да се забрани за отглеждане при домашни условия. Тези, които гледат питбули в домовете си, ги затварят докато спят през нощта в отделна стая или ги заключват в клетка. Обаче навън ги разхождат без наморник.
544
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обичам животните и не е редно полицая да заплашва кучето. Обаче не е редно да се заразяват изкуствено с чума и убиват хиляди животни. Како кучето така и те за са живи същества. Нека поне веднъж мерим с един аршин
543
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Веднага уволнение на полицаите. След работно време оръжието на полицаите да се остава в РПУ то заедно със служебната им карта. Отива в наряд взема си картата и пищофа. Иначе се праят на велики.
542
0
 
2
 
! Отговори
Непонасям ком-сари преди 5 години
До Анонимен 565Ми не те знам кой си,защото се пишеш Анонимен,за да ти отговоря правдоподобно. Не знам,за какви заплахи ми говориш. А това,че изказваш мнение лошо няма нали все пак за това сме тук. Аз също изказвам мнение и никого не заплашвам. Понякога си позволявам да обидя някой,но то е винаги,когато първо мен са ме обидили,но в повечето случай се въздържам. Обаче ако някой наистина ме настъпи назад не давам и не ме интересувай кой стои насреща ми това е положението не съм от страхливите.
541
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
поредния селски скандал тип "кой е по голямата работа "щото в БГ нормалните хора отдавна се изнесоха и останаха само неандерталци1.що помияра е без каишка и намордник ?2.полицая като е такъв никой не му дава право да заплашва и саморазправя
540
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Непонасям ком-сариИзказвам мнение по темата никой не заплашвам не ми е в стила.Ако реша някой да пострада няма да разбере да прав си на думи всеки си пише квото иска но полицаите вместо да подскачат да ходят да хващат дилъри където продават дрога на деца но явно там не им стиска.Успех с BG ,,полицията
539
4
 
11
 
! Отговори
DDD преди 5 години
"Приятелката му е в шок, плаче нощем и не смее да отиде сама до магазина"... А нап.кава ли се?...