Поклон пред Апостола: 181 години от рождението на Левски!

В цялата страна различния събития ще почетат паметта на героя
18 юли 2018 07:41,
72
Поклон пред Апостола: 181 години от рождението на Левски!
Снимка: архив "Булфото"

Днес е ден за преклонение пред Апостола на свободата Васил Левски.

На 18 юли се навършват 181 години от рождението на Дякона, пише "Фокус".

Той е роден на този ден в много бедно семейство в град Карлово. От ранна възраст му се налага да стане глава на дома след смъртта на баща му.

Много млад той прекрачва прага на манастира и става Дякон Игнатий, но след това го напуска. Стига в Белград, където Раковски подготвя млади мъже в Първата българска легия. Там Васил се откроява от всички с изключителните си физически и интелектуални умения.

Васил Левски, Апостола на свободата, става един от идеолозите на българската национална революция. Велико негово дело е създаването на Вътрешната революционна организация.

Предаден е през зимата на 1872 г. Заловен е в Къкринското ханче до Ловеч. Съден е в София.
Обесен е на 19 февруари 1873 година.

По повод годишната в цялата страна се организират различни събития.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
6
 
4
 
! Отговори
опасен съперник преди 5 години
До АнонименРусия е знаела за него! Наредено е на граф Игнатиев да ускори екзекуцията
37
1
 
2
 
! Отговори
карловец преди 5 години
дай 100 лири ако ти е мил живота!
36
2
 
2
 
! Отговори
шумкарите! преди 5 години
До АнонименПотомците на Ботев и Левски......
35
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова малка статия ли ще напишете за този велик българин??За ИК сте готови да напишете 2 страници!!Корумпирани медии!!!!!
34
4
 
4
 
! Отговори
дякон преди 5 години
До СЪ НАМИ БОГЪзахвърлил е расото и забягнал с краден кон!
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България днес всичко е шуробаджинащина. Аз ще оправя теб, ти мен. Бивши величия и настоящи такива гледат да уредят своите чорета на сладки, добре платени службички. А това е най страшното за един млад човек. Превръщат се не в личности, а в нефелни човечета. А онези без връзки и пари отиват навън, борят се и стават хора. Не очаквайте истински потомци на Левски. Откъде да се родят. Затова се връщаме много назад в миналото. Да спасим малкото достойнство, което ни е останало
32
3
 
6
 
! Отговори
До Хипнотизираните преди 5 години
Не си прав, руската пропаганда има много сходни цели с турската - не искат да се говори много за Левски:Обикновенните руснаците знаят - те са ни освободили ние сме седяли и чакали, не е имало герои и никакви бунтове. Това им казва пропагандата. За отоманите, като завоеватели на чужда територия, Левски е бил престъпник.И двете пропаганди пропускат факта че, Левски е ГЕРОЙ на своя народ. По всички категории! Точка.
31
4
 
4
 
! Отговори
kyurda преди 5 години
Българите са го предали, а турците са ...
30
1
 
2
 
! Отговори
PD преди 5 години
Господарско сугинажния ментал впит здраво в двукраки населяващи древните земи на Хората не ги прави такива. Хора, Хорос, Герой се познават не по пропагандата, а по делата. В земята на Хората, България, Герой се става само когато си на пътя на Истината, Правдата и Справедивоста, загърввайки частни и материални подбуди.И няма писан от господарско слугинажния елит закон, който да отнеме Героизма, 69на защитника на Хората.
29
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
човека за Затвора а те го съживиха като Герой , почвам да симисля че същите тези Хора имат мозак на малко дете което харесва герои от Комиксите като Супермен или Спайдърмен...............хахаха
28
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С въображения всичко става , така си живеят хората с въображения изостанали от съвремения Свят на Майкрософт и Айфон
27
9
 
6
 
! Отговори
Хипнотизираните преди 5 години
Копирания Текст от Фокус е Стереотип тип Пародия в България , колко здраво държи Руската Пропаганда у нас не с векове а с хиледолетия , какво общо има един Престъпник от време Османско въобще с нормално мислещите Хора тоест тези които не са хипнотизирани , никой не се интересува защо Левски бил заловен и се е водело Дело срещу него , жалко за Хипнотизираните бедни хорица които си живеят в един затворен кръг тоест фантазиран Свят
26
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този култ към опрелени исторически личности вече става смешен и най малкото досаден.Къде са днешните герои? Кога България най после ще влезе във 21 век?Явно всички са големи "патриоти" когато става въпрос за историята.Но когато трябва нещо реално да се свърши днес и да си построим бъдещето всички се крият като мишоци и всеки бяга от отговорност.
25
2
 
7
 
! Отговори
PD преди 5 години
Тази телеграфна неумност, поднесена като статия, е срам за весникарката, надраскала я.Не е роден в бедно семейство. Баща му е бил от еснафската гилдия, както и е участвал в просветитески дела.Васил е притежавал буен нрав, но най вероятно' причината е в силно развитото чувство за справедливост, храктерно за целия му род.Левски е всред коренните идейни основоположници на днешната Българска държава.Който загуби връзката, губи корена. Който сече на други корена, сам посечен ще бъде.
24
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес трябва да почне процедура по отнемане на имената на всички отбори, които използват името му. Най-вече на еврогранда от Подуене в София.
23
6
 
18
 
! Отговори
СЪ НАМИ БОГЪ преди 5 години
Велик българин и християнин!!! Борил се за свободата, държавата и кръста!!!
22
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Във всеки кабинет на висша държавна тиква виси портрет на Левски. Как не им е неудобно да ги гледаот стената какви безобразия вършат.
21
5
 
10
 
! Отговори
м даа преди 5 години
Поклон!
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като си представя, че днес всички високопоставени кре ТЕ ни ще почнат един връз друг да възхваляват делото на Апостола и да се хвалят какви ярки последователи са му ме хваща ***. Очевидно днес няма да се слуша нито радио, нито телевизия ще се гледа.
19
14
 
11
 
! Отговори
ЛЪВСКИЙ преди 5 години
ЗА МЕН ЕДИН ОТ НАЙ-ВЕЛИКИТЕ ЛИЧНОСТИ В ЧОВЕШКАТА ИСТОРИЯ! КОЙТО Е РАВЕН НА ИСУС ХРИСТОС!