Нови наказания за джигитите – санитари на ранени в катастрофи!

Предложението е на Пътна полиция, трябва да получи одобрението на МС и НС
84
Нови наказания за джигитите – санитари на ранени в катастрофи!
Снимка: архив "Булфото"

Пътна полиция предлага нови наказания за нарушителите на пътя. Този път те не са свързани с увеличение на глобите или отнемане на права, а с полагане на общественополезен труд.

Опасните шофьори ще бъдат задължавани да са санитари в болници и рехабилитационни центрове, където се лекуват деца, пострадали от катастрофи.

Още по темата

Това е препоръка в последния доклад на Пътна полиция и е първото подобно предложение от държавна институция, пише "24 часа".

За да може тази идея да стане правило, тя трябва да получи подкрепа от Министерския съвет, а след това депутатите да променят Закона за движение по пътищата и Наказателния кодекс.

Ако предложението получи зелена светлина от всички институции, нарушителите на пътя ще бъдат принудени да се срещат очи в очи със страданинето на хората, пострадали при катастрофи. Идеята за подобни мерки е лансирана за първи път от покойния шеф на ВМА ген. Стоян Тонев.

"Броят на загиналите деца като пътници е 75% от всички. Това показва занижена култура на поведение на водачите, в чиито автомобили пътуват деца, а така също и на водачите като цяло, тъй като не във всички случаи вината за катастрофата е на водача, с когото пътува детето”, аргументират се авторите на доклада.
 


84
Още от Общество
Почитаме Мария Магдалена! Празнуват Магда и Миглена
Напиши коментар Коментари
72
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Някой като ги пише тези глупави норми не се ли сеща, че трябва да има оценка на въздействието. Пък и човек като прави нещо, преди да го пусне го проиграва в главата си, на софтуер. В неделя си пътуваме по обяд колона от 5-6 коли по пътя от София към Самоков. Всички си карат нормално. Изведнъж някакъв *** с ауди се появи от някъде и започна да засича, да изпреварва на завои с нулева видимост и т.н. Онзи ден при Скравена застанали катаджиите, изгориха си фаровете от присветквания.
71
13
 
3
 
! Отговори
Убил маикя си с кол преди 4 седмици
Абе полудехте бе за едното каране на кола хиляди изисквания и обучения ние самолетоносачи ли караме или подводници?ай сиктир вече писна ми от идиотизми които требва да умре на пътя ше умре и толкоз нали има погребални агенции ше си погребат и амин
70
2
 
10
 
! Отговори
Там е така преди 4 седмици
А в съседна Сърбия ако направиш нарушение-веднага при прокурора-и бързата процедура,докато не си платиш глобата няма пускане!Предупредиха ни да си знаем!Решили са го хората..Не знам защо ние.не можем адекватно да си оправим проблема,толкова ли сме загубени и тъпи...че още се избиваме по пътищата...
69
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ченгесарско-гербаджииската мафия нищо свястно не е родила досега, само *** в гротескни форми, ама те и симпатизантите им си ги харесват че и хвалят! Бал съм ва в малоумниците!
68
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Глупости. Да ги пращат да дялкат павета! Далеч по-възпитаващо. Ще пращаш престъпници при деца - уникална идея!
67
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Страхотно, нека дадем възможност на безотговорните социопати със склонност към рецидив, да причинят поражения и смут и в здравеопазването !
66
0
 
3
 
! Отговори
Партиен член преди 4 седмици
В държава в която корупцията е във всяка една сфера няма оправия.Няма нищо у нас което да работи както трябва.
65
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ще ги хванат да не казвам за какво - те за глоби не ги хващат има джигити с 10-20 хилки глоби вие за санитари! А защо не за хигиенистки? ще хванат колкото сайдера го хванаха за пробация!
64
0
 
2
 
! Отговори
Шофер преди 4 седмици
Не заглавие, а шедьовър...
Браво драги неграмотни журналисти! Браво! Ура!
63
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
това с звездичките е ганьовските шофьори !!
62
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
КАТ трябва да изпълнява закона, а не да го пише, но в България е обратното, КАТ пише закона и не го изпълнява. Какво от това, че в закона пише някакво наказание за някакво нарушение, когато няма кой да приложи закона. Една санкция при десетки хиляди нарушения, не е прилагане на закона.
61
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Всичко предложено от КАТ досега винаги е било дивотия, сега също.
60
6
 
10
 
! Отговори
Skk преди 4 седмици
Пак някаква дивотия. Това със санитарите добре. Не бе тъпи предлагащи. Просто купете 100 коли без обозначения с камери и ги пуснете да карат из б[Б]ългария и всичко ще е точно. АмА не само за скорост да снимате а всичко! И оправете глобите, не за фарове 50лв. А за непуснат мигач или неправилно престрояване 20 лв. И научете тъпаците да изпреварат на магистрала.
59
17
 
9
 
! Отговори
Тошибиян преди 4 седмици
Които кара силно е убиец хахахахаххахаха и които бръкне в контакта значи е убит от нек че е пуснал ток по жицата

Трябва да има часови зани по магистралата дето може да се кара бързо и такива в които селяните с бараките да могат да лазят с 90 щото видиш ли така било наи сигурно и толкова си могат хорицата хахах
58
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Всички, които искате затвор, яки глоби и т.н., всъщност искате да има още повече нарушения по пътищата. Ей, бога не ви разбирам. Нормалните хора искат да няма нарушения по пътищата.
57
9
 
11
 
! Отговори
Не преди 4 седмици
Яките глоби не помагат. Трябва як затвор. Ама не избирателно, а за всички нарушители. Няма какво да предлагат да са санитари при деца, пострадали от катастрофи.

Ако съм родител на такова дете, последното, което ще искам е, джигити край него. Ако съм пострадал от катастрофа, обещавам да зацелвам джигити с патериците докато шават.

То за болните ще е наказание джигити да са край тях, не обратното.

КАТ попита ли пострадали от катастрофи дали са съгласни? Няма да са съгласни. Да не са мазохисти!
56
4
 
10
 
! Отговори
До 57 преди 4 седмици
Наказанията в закона не се прилагат и в това е проблемът. Всеки ден в България се извършват средно над 200 милиона нарушения по пътищата, а КАТ санкционира за около 2000 от тях. Дали после синия съд ще отмени наказанията, е несъществено - двеста милиона и две хиляди, това е важното.
55
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Това ще е наказание морално да. Подкрепям. Нека да видят, какво остават след себе си тея мишоциии. Щото и тука от вас има много такива замаянии селчовциии, които правят такива неща. Вчера пак пред мен един изпревари 2 коли в самия ДЕСЕН завой . Това са хора за не предумишлено убийство и поне 15 год затвор. Какви глоби и истории.
54
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Не прост трябва наистина яки глоби

Не е въпросът да се въвеждат нови наказания! Въпросът е в изпълнението на действащите такива. В момента полицията ги хваща, а червеният подкупен съд ги пуша! Съдът е най-трудно реформируемата институция!
Там е гнилата ябълка!
53
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"Държавата" е абдикирала за всичко, нужен е рестарт БСП, НДСВ, ДПС и ГЕРБ се погрижиха да ни изгонят от България, просто няма хора да извършат този рестарт.Благодарение на БСП и с особенно големи заслуги на ГЕРБ, се превърнахме в най бързо изчезваща нация.