Полет от 8-я етаж заради... дългове!

75-годишната от Лом сложила край на мъките си
Обновена: 30 юли 2018 18:02 | 30 юли 2018 14:00,
147
Полет от 8-я етаж заради... дългове!
Снимка: Bulfoto, архив

Възрастна жена от Лом скочи от 8-я етаж и се самоуби. Пенсионерката е била затънала в дългове, за да издържа себе си и внука си.

Тя предприела отчаяната стъпка, за да сложи край на притесненията и мъките си, разказват познати на старицата.

75-годишната Янка Ц. живеела в 12 етажен блок до центъра на пристанищния град, в апартамент под наем. Жената напуснала преди време къщата си в крайдунавски квартал заради неразбирателства със сина си, а двете й дъщери, останали без работа и заминали на гурбет в чужбина.

На бабата й се наложило сама да се грижи за себе си, а известно време - и за внука си. За да оцелее, пенсионерката започнала да чисти входа на блока, в който намерила подслон, но парите пак не стигали и тя вземала заеми от фирми за бързи кредити и съседи.

Повечето от тях обаче не успяла да върне и се срамувала дори да срещне хората, на които дължала различни суми. Сломена от грижи и безизходица, старицата скочила от високата тераса и починала на място, пише "Труд".

По трупа на са открити следи от насилие, случаят е самоубийство по лични причини, казаха криминалисти. Според осведомени жената е оставила и предсмъртно писмо, в което поименно благодарила на хората, които й помагали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БЛАГОДАРНОСТИ КЪМ ВСИЧКИ ОТ МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ.
117
2
 
3
 
! Отговори
Ало измама преди 5 години
Като няма пари да хвърля... Да не е помогнала на инс. Иванов?
116
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как може при две деца в чужбина, да не изпращат пари поне за детето????
115
1
 
9
 
! Отговори
Пет преди 5 години
Жалко за жената и сега роднините и ще връщат заемите! Но и децата и имат Вина и то голяма! На кое от децата и е внука? Родителите не дават ли пари? А доколкото се плюе все по..демокрацията..Стига вече! Бившите Комунисти са сегашните Капиталисти и техните деца и внуци! Всичко беше Измислен социализъм и затворени граници.за да не вижда народа Как живеят хората по света и Какво имат? Какви доктори и инженери ще останат сега в Бг? Заплати и пенсии са на най ниско ниво! На Африканско.
114
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато си 4укате клавиатюрите и ползвате интернета за отдушник на нервите си другарите пардон те ве4е не са другари а господа ще ви 4укат вас.
113
7
 
38
 
! Отговори
Държавата убива преди 5 години
Горката жена и на внука си помагала независимо от конфликтите,които е имала с децата си. Като са заминали в чужбина, толкова ли не можели да пратят пари на жената? И входове чистела на 75 г.,ама пусти пари не стигат. Иван Костов намали двойно пенсиите на пенсионерите, а Симеон Дянков вдигна възрастта за пенсиониране. Държавата убива своите граждани, така че държавата е ,,убила" и тази жена, Бог да я прости.
112
8
 
23
 
! Отговори
стефчо преди 5 години
Тая 30 годишна "демокрация" ни разруши тотално ,и като личности и като общество. Див,нечовешки и антихуманен строй. Голяма част напуснаха,много се самоубиха,семействата се разрушиха тотално и е рядкост да видиш нормалрен човек на улицата. Дано тук останат само крадливите собтвеници на държвата родата им да гние завинаги!
111
0
 
20
 
! Отговори
gele преди 5 години
Жалко за жената. Мир на праха и.
110
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Продължавайте да плюете по соца, много жесток строй беше.
109
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е що се самоубива, нали имаме магистрала и ще се бият за нея чуждите инвеститори. Докъде ги докараха хората, срамота! Добре, че не е вземала само от фирми зa-----------Ами имаме, да не искаш парите за магистрали да ходят за балъци, които не умеят да си направят сметката?
108
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А закон за фалит на частни лица кога? Банковото лоби във всички държави е силно, но тук буквално коли и беси!
107
1
 
23
 
! Отговори
Батман преди 5 години
Лошото от цялата работа е че кредите се прехвърлят на наследници - деца, внуци и т.н. Скоро имах познат който наследява бърз кредит, че и плаща и неустойки.
106
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
все още имало хора с чест,но те са на изчезване точно поради тази причина,държавата е отвратителен административен апарат,който само пречи и не помага на никого освен на индийците,не създава поминък,не толерира дребните производители и бизнес,не подава ръка на нуждаещите се но прибира с настървение всичко което може дори и от хора със затруднения,тя е като прахосмукачка в която всичко изчезва.Няма служба,която да помага на хора в затруднение,а попаднеш ли веднъж в калта,тя те дърпа надолу
105
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"случаят е самоубийство по лични причини" - удобно и лесно, но не е вярно.Причините са социални. Системата ни убива е точната диагноза на майките с децата с увреждания. И това се отнася за голяма част от нашето българско общество...Проблемът има много решения, но "елате ни вижте", имайте милост и поправете - поради жестоката алчност и глупостта - в България не е решение.
104
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В бг дългът остава и след смърт на родителя децата ще връщат.
103
3
 
15
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Немският геноцид над бугарите продължава.Нормално последните обаче си траят от страх да живеят!
102
6
 
16
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Имала 3 деца от които две извън България които едва ли нямат толкова по 100 евро да пратят както ги е възпитала такова е и получила
101
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важни са западните балкани,западна България отдавна е обезличена.Показателите ни са добре,Европата ни хвали,народа просперира,така казват Цецо,Баце,Захариева....
100
4
 
39
 
! Отговори
анонимна преди 5 години
За 40 г. трудов стаж - 200 лева пенсия! Това важи най-вече за жените! По правило жените получават по-ниски заплати, но пък работят по-дълго от мъжете! Докато един мъж с първа категория труд и само с 10 г. трудов стаж може да вземе около и над 400 лева пенсия! Да не говорим, че жените работят и у дома, и непрекъснато ще се увеличава възрастта за пенсиониране! Наистина не искам да дочакам пенсия!
99
2
 
63
 
! Отговори
SOS преди 5 години
"поименно благодарила на хората, които й помагали."- Тази жена е била наистина почтен и стойностен човек! И аз съм родом от Лом, знам какво е положението там, хората изнемогват, живеят на кредити. Онзи край целенасочено се погуби и останаха само *** електорат и нашите възрастни родители! Хора, работили цял живот, сега живеят в мизерия! Младите бягат от там, няма работа! *** грабят и лентяйстват на помощи....Картинката е сива и тъжна! И ДА, за това е виновна държавата!!!