Без осигуровки, без пари... Онкоболен чака надежда за лечение

Живее в мазе в Панчарево, няма баня и има ниски доходи
Обновена: 1 авг 2018 09:19 | 1 авг 2018 09:10,
45


Болници в София отказват лечение на мъж с туморно образувание в гърлото.

Зрител на Bulgaria ON AIR сигнализира за случая на Юрий Сарев, който няма здравни осигуровки, не разполага и със средства, за да ги възстанови.

50-годишният мъж живее на прага на бедността в мазе под наем в Панчарево.

Преди повече от месец заради признаци на задушаване в гърлото му е била поставена тръба. Към днешна дата обаче медицински грижи за него не се полагат.

Пред Bulgaria ON AIR приятелката на Юрий - Росица сподели, че двамата живеят без собствен санитарен възел, нямат и баня. Къпят се най-често при познати.

Мъжът не е плащал осигуровките си, тъй като не разполага с пари. Поради същата причина няма и лична карта.

"До вчера дължимата сума за здравни осигуровки беше 1340 лева. На месец живеем с около 300-400 лева като за мазето, в което живеем, плащаме 150 лева", разказа Росица.

Двамата се надяват добри хора да помогнат със средства, за да бъдат платени осигуровките на Юрий и той да започне своето лечение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се обади на учиндолския Славчо и *** - ще му дадат черни балони и тениска, че го убила системата.
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е действителноста за много хора в България, но я чуйте управляващите как ще ви омайват колко е прекрасен живота на българите.
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той и здравно осигурен да е все тая. Като му кажат чакай един месец за биопсия и после доплащай той пак ще си замине
29
5
 
5
 
! Отговори
Митев преди 5 години
Като е болен дали в МОЛ-а ще му дадат дрехи без пари или в бакалията-храна? Значи- не е давал и стотинка за здравеопазването с години и сега като се е разболял-олеле. " Без пари и мама на тате не дава"!!! НЯМА БЕЗПЛАТНО! Защо едни ще плащат за други, които ги мързи или са некадърни да работят?! Може да е цинизъм, но щом ескаш нещо (било то и здраве) бъди така добър да си платиш!!! Като вляза в магазина никой не казва: "я той доктора да не плаща!"
28
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно тези двамата по колко кутии цигари пуфкат на ден и по колко бутилки с огнена течност пресушавата? Само питам? Дайте бе хора! Някой има нужда! Дайте! Ама и мен да не ме пропуснете. И аз имам нужди!
27
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Ако няма доплащане ,когато си здравно осигурен ,хората ще имат стимул да се осигуряват и според мен ще се сведе до минимум корупцията в здравеопазването ,разбира се трябва да има строг контрол за изразходване на средствата .
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До SHEFAПише се Осигурен с О.
25
5
 
9
 
! Отговори
До 13 преди 5 години
Да ви дам сметка и на мен да преведете, че съм в нужда... начиии такива хора, които по свое желание са аут от системата и все са се опитвали да я заобиколят не мога да ги съжалявам, че и да им помагам. Вчера познат ми разказа историята на семейството си и инвалидизирания си син в следствие побой... нищо от никого не иска човекът, работи и изплаща кредити за лечение и не е тръгнал да реве по медиите и да вика: Дайте!
24
6
 
2
 
! Отговори
266 преди 5 години
До бай-КольоМи кажи М. Ако си от тарикатите дето са скатавали, сега сигурно ревеш, че ти е малка пенсията.
23
0
 
2
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
До бай-КольоКоле, намали малко от стажо,бе...
22
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До анонименДобре, извинявам се - погледнах - за 2018-та са 20.40 лева на месец. 4-5 кутии цигари.Извинявай, ама 20 лева на месец не е космическа сума. Да не говорим, че за тези 20 лева може да виси колкото си иска при личния лекар (срещу скромно доплащане) и да получи сума ти изследвания. А отделно има кампании на всякакви болници за безплатни прегледи. Ама не - важното е да се мрънка и да се викат медиите.Сега мога само да го посъветвам да изтегли един бърз кредит и да ходи да се лекува.
21
3
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
до 18 ИЗОБЩО НЕ СА НЯКОЛКО ЛЕВА. СУМАТА Е 50% ОТ ДЪЛЖИМАТА ЗДРАВНА ОСИГУРОВКА КОЯТО В МОМЕНТА ВЪЗЛИЗА НА 40.80 ЛВ Т.Е. МЕСЕЧНАТА ВНОСКА Е 20.40 ЛВ ПЛЮС 3.00 ЛВ ТАКСА ОБСЛУЖВАНЕ СТАВА 23.40 ЛВ. ЗА ХОРА КАТО НЕГО Е ДОСТА.
20
0
 
8
 
! Отговори
бай-Кольо преди 5 години
До ЛудАми аз като имам не 26,а 66 години трудов стаж...кво да кажа,м?! ;) Тука всеки може да си пише каквото си пожелае...и сухо...и сурово,синко ! Хубав ден ,с пожелание за още 26г стаж !
19
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали имаше безплатно здравеопазване за народа?Какво стана?
18
8
 
8
 
! Отговори
Пст преди 5 години
До родолюбецАми не е вярно. България ще се оправи, когато спрете да си въобразявате, че политиците са виновни за всичко и намерите своят вина.
17
6
 
21
 
! Отговори
Луд преди 5 години
До бай-КольоДа аз съм се самоопределил, като ЛУД. Но за 26 години трудов стаж< целият ми доход е на светло. И ми писна от тарикати ревящи за помощи без да са си внасяли дължимото, защото им е било гот да лъжат държавата за някой лев.
16
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чета коментарите по-долу и разбирам, че повечето си нямат представа колко трябва да плащаш като здравни осигуровки ако не работиш изобщо никъде.Това са по няколко лева на месец, изобщо не са космическа сума. НЯКОЛКО ЛЕВА!!! За здраве пари никога няма. Но за телефона, цигарите и ракията винаги се намират.....И няма кво да ми ревете по медиите - никакво уважение. На един познат сестра му правеше точно така. И изведнъж като се разболя почна едно тичане и искане на пари назаем.
15
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При положение, че осигуровките на месец са едва по няколко лева (ако си безработен), не знам колко време трябва да не си ги плащал, че да ти дойде сметка 1340.А пари за наем и цигари със сигурност има.Аман от пар.азити.
14
0
 
22
 
! Отговори
Некъф преди 5 години
Трябва да се помогне на човека. ДНЕС.БГ дайте номер за СМС-и и банкова сметка.
13
3
 
18
 
! Отговори
бай-Кольо преди 5 години
До ЛудХубаво е че си се определил . Само че ако не плащаш дори само 2-3 месеца и си аут, ,т.е като те чукнат в НАП,излизаш че си здравно неосигурен. Верно..натрупали са се близо 1360 лв. неплатени ЗО,но това е с лихвите. Ако са имали финансова възможност,досега да са ги платили,те баня нямат хората ,камо ли за здравни. Идете и поживейте малко във влажно мазе,па после ще си говорим,кой кум,кой сват ,кой на булката брат.