Сагата София и провинция – измислен спор. Отговорът е възпитанието!

Никъде по света не съществува подобно нещо, настоя Джуджи
8 авг 2018 17:45,
65
Сагата София и провинция – измислен спор. Отговорът е възпитанието!
Снимка: Архив, Булфото

Вечната сага столица-провинция се задълбочава. След като през април тази година столични бизнесмени поискаха автомобилите от провинцията да плащат такса на входа на София, сега бургазлии решиха да отвърнат на удара.

Още по темата

Бургаски счетоводител написа гневно писмо до местен сайт, в който описва доста детайлно и цветущо положението денем и нощем в морския град, когато плажуват столичани.

"Това е един страшно измислен спор. Никъде по света не съществува подобно нещо. Хората се придвижват свободно от град в град и от държава в държава и никой на никого не прави забележки. Друг е въпросът, че невъзпитаният човек си е невъзпитан навсякъде", коментира в студиото на "България сутрин" водещата на предаването "Фамилно" по Bulgaria ON AIR и родена в София Деляна Маринова - Джуджи.

Тя изрази мнение, че разковничето се крие в домашното възпитание.

"Всичко тръгва от семейството. Човек се държи така, както е научен от малък", допълни още Джуджи.

Журналистът и актьор Павел Владимиров, който е родом от столицата на хумора и сатирата Габрово, пък подчерта, че напрежение по родното Черноморие между софиянци и провинциалисти не се забелязва.

"От икономическа гледна точка Бургас все пак печели от пребиваването на тези хора. А невъзпитани хора има навсякъде", отбеляза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
4
 
! Отговори
Свободен българин преди 5 години
До Анонимен40 После да не ревете, че туристите намалят? Каквото почукало, такова се обадило.
50
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
...я па тоя 34...не е нужно София да прилича на Несебър..или на който и да е друг град... Тя си е неповторима и хубава...и странно нещо..ненавиждах я преди 30 год.когато се преместих тук...А сега това е любимият ми град и където и да отида...естествено доста по-далече от Несебър ,винаги с удоволствие се прибирам...и да-,не съм от София ,ама какво значение има това ..след като си израстнал в този град,защото определено еснафското в повечето случаи си остава забележимо..
49
8
 
4
 
! Отговори
София преди 5 години
Преди 89-та не случайно е трябвало да имаш гражданство в София за да работиш там. За да получиш гражданство пък е трябвало да имаш работа и обратното. Т. Е. София за Софиянци. Сега България може да се преименува на София
48
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
46 - Няма го във варианта, в който официално почва да се иска, да има забрани и такси, за едни членове на обществото, спрямо други членове на обществото.
47
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Облечена - облякана
46
6
 
16
 
! Отговори
Хаха преди 5 години
Глупости!Никъде по света го нямало!Има го абсолютно навсякъде!!!Града и селото-вечното деление!И в САЩ го има,и в Швейцария,и в Австрия-НАВСЯКЪДЕ!Само т-ъпи статии пишете,да имат хората забавление-да хейтърстват!
45
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-сладки са онези "СТОЛИЧАНИ" от панелните гета на г`ъза на София
44
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 40Е,после да не се чудиш защо с е л таците като теб не могат да ги понасят.Както разбирам се гордееш с това което си правил ама нищо чудно,простото си е просто. Затова хората предпочитат да ходят в Гърция,няма кой да им мйека,няма кой да ги гледа на криво.... Боли ме х.я за черноморието.
43
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искам да кажа на тая измислена героиня "Деляна Маринова - Джуджи" която изпълзява от НИЩОТО че провинциалистите са НЕНАВИЖДАНИ във всички развити демокрации по света.П.П. Бащата на "Джуджи" от Видин или от кърджали е??????
42
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да напазаруваме- да напазаримда сготвиме- да наготвянамалявам-намаляммъжът ми-мъж митози-тоз
41
5
 
9
 
! Отговори
до 39 преди 5 години
Явно се е фокусирала върху пътувания и моди толкова много, че не й е останало време да образова и възпита децата си (съдейки по грамотността и поведението на правнука й). А моята софийска прабаба ходела скромно облечена, но въпреки че останала млада вдовица, успяла да изучи петте си деца в странство и да ги направи почтени хора. Всеки с приоритетите си, та до днес.
40
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"...напрежение по родното Черноморие между софиянци и провинциалисти не се забелязва..."Аха. Само пробвай да говориш на софЕАнски, докато си даваш поръчката в някое по-елитно (целогодишно) заведение и гледай колко човека ще ти се изплюят в яденето... хахахахахаха.ПП. Работил съм в такова, знам. Имахме си кодова дума. Бая плюнки са изяли...
39
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КОГАТО МОЯТА ПРАБАБА СЕ Е РАЗХОЖДАЛА С КРИНОЛИН И ШИРОКОПОЛА ШАПКА С ЧАДЪРЧЕ ПО КЕЯ НА ДУНАВА В РУСЕ И Е ХОДИЛА ВСЕКИ МЕСЕЦ В БУКУРЕЩ ИЛИ В ВИЕНА, НЕКЪПАНИТЕ ШОПИ СА ЖВАКАЛИ СЪС СВИНСКИТЕ СИ *** ИЗ РЯДКАТА УЛИЧНА КАЛ НА СОФИЯ.Мястото на столицата е било в търново, русе или Пловдив. Смед Берлинския конгрес Пловдив е отпаднал, но останалите...
38
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БЪЛГАРИЯ Е СЕЛСКА ДЪРЖАВА, КОЛКОТО АНГЛИЯ Е СЕЛСКА ДЪРЖАВА.
37
5
 
12
 
! Отговори
до 38 преди 5 години
И между другото направи една обиколка на България да видиш през няколко километра произведения на изкуството, било то на стена, крайпътна чешма или пътен знак, на който някой софианец възхвалява местния футболен отбор или майките на съперниците.
36
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"сградите драска със спрей, кошчета чупи, *** хвърля."Ето там ти е проблема, дори не можеш да осъзнаеш, че всичко изброено си го причинявате вие, културните софиянци. Само в София съм виждал хората да си хвърлят масово *** през прозореца. А и графитите "К*р за Левски", "ЦСКА- с*ине" и тем подобните надали ги пиша аз като минавам през София.
35
5
 
18
 
! Отговори
37, преди 5 години
Щом си го направил и въпреки това не ти харесва, значи не е твоето място. А Несебър си е вълшебно място, старият град. София няма претенции да бъде като него. Нито като Пловдив, който е тръгнал да заприличва на Барселона. София си е София. Ние си я харесваме такава, каквато е. И ни е неприятно, когато някой дойде отнякъде и се държи гадно с нас и с града ни - нас мрази, сградите драска със спрей, кошчета чупи, *** хвърля. Там е проблемът. Не искаме навсякъде Студентски град с чалгата.
34
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Разходи се из добрата част на центъра вечер, седни в някое барче, погледай и послушай. Тогава ще усетиш хубавата София."Мислиш, че не съм го правил ли? За последно преди няколко месеца минах през София, ама не през "покрайнините" а баш през "добрата част". Според теб защо я наричам гето? И относно Несебър, той е всичко това, което София никога няма да бъде.
33
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България е рядко населена селска държава, до няколко години постепенно ще започне да намалява и София
32
6
 
10
 
! Отговори
до 32 преди 5 години
Ми тогава защо се хабиш да пишеш? От скука? "малкия град, в който няма какво да се слууучи".Стигав до заключението, че неживеещите тук бъркат София с покрайнините, които действително се превърнаха в гето, с всичките му кусури. Разходи се из добрата част на центъра вечер, седни в някое барче, погледай и послушай. Тогава ще усетиш хубавата София.Иначе и аз имам приятел от стария Несебър, който идва само по работа и само за няколко часа. Ама не съм тръгнала да му обиждам хубавия град.