Борисов на полигона в "Ново село": Учим се да воюваме заедно!

Премиерът поздрави участниците в учението "PLATINUM LION 2018"
111
Борисов на полигона в "Ново село": Учим се да воюваме заедно!
Снимка: МС

Премиерът Бойко Борисов поздрави участниците в многонационалната съвместна подготовка "PLATINUM LION 2018" за изключително добрите резултати.

"С тези учения ние променяме мисленето, учим се да воюваме заедно, да се отбраняваме и да гарантираме сигурността не само на Балканите, на нашите граждани, а и на Черноморския регион“, каза Борисов. 

За първи път процесът по планиране и провеждане на подготовката е изцяло отговорност на Сухопътните войски на Република България.

"Поздравявам българското командване, за първи път планират, ръководят и са се справили прекрасно с това мащабно занятие", отбеляза премиерът по време на заключителната церемония, която се проведе на Учебен полигон "Ново село", съобщиха от правителствената пресслужба.
 
"Едно прекрасно съоръжение за подготовка, тренировка и възпиране е съвместната ни база, която заедно с американските колеги имате възможност да използвате тези дни", добави министър-председателят.

В учението участваха 700 военни от България, САЩ, Сърбия, Черна гора, Грузия, Албания, Молдова, Румъния.

Борисов каза, че при одобрение на проектите за превъоръжаване на Българската армия трябва да се вземе предвид съвместимостта с армията на НАТО.

"Решили сме да вложим 3-4 млрд. лева в превъоръжаване, въпреки че има много други сектори, които имат нужда, затова новото оборудване за армията трябва да бъде ефикасно, евтино, съвместимо с това на партньорите от НАТО, а и да бъде взето предвид мнението на военните експерти", заяви Борисов.

По думите му не е било далеч времето, когато на Балканите сме воювали, а днес се учим да се отбраняваме заедно и да гарантираме сигурността на Черноморския регион.

В рамките на учението, което се провежда от 30 юли до 10 август, военните демонстрираха съвместно взаимодействие по време на мироподдържаща операция, обезвреждане на паравоенни и радикално настроени фракции, действия по почистване в градска среда, задържане на заподозрени и евакуация на ранени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Учиш се да воюваш , но щепаднеш първи гнуснa мършo .
32
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Калеко Алеко още сънува краставаци, желязни завеси и танкове и хвърля пачки през терасата на ало апашите от САТАНАТО за да хванат лошия измамник Путин хахаха.
31
4
 
20
 
! Отговори
Серенгети преди 5 години
Бистришкият тигър манифестира на "Платинен лъв". Изобщо един прайд на кастрираните и проскубани квартални мачароци.
30
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Националният предател Б. Борисов да обясни защо няма визи за американски граждани след катоза български за сащ има .
29
4
 
19
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ТИКВА, НЕ БИХ ТИ ОТДАЛ ЧЕСТ ПРИ НИКАКВИ ОБСТОЯТЕЛСТВА
28
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди един месец се хвърли да прегръщаш Путин,а сега се стягаш за война с него.Май страдаш от раздвоение на личността или старческа амнезия.
27
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русофилите бълват змии и гущери от злоба, завист и безсилие, а това е доказателство, че България, Балканите и Европа са на прав път !
26
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да,срещу кого,бе?
25
25
 
5
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
Някога благадярение на едни "братушки" живеехме в един концетрационен лагер и целият свят извън желязната му завеса ни беше Враг ... за един вагон с кисели краставички вкарвахме *** танк за скрап и цялата ни държава беше превърната в барутен погреб ... Сега сме от другата страна на Желязната завеса, зад която продължават да си живеят "братушките" на нашенските ***, отделени от цивилизованото човечество със санкции, контрасанкции и противоракетни щитове ... !!!
24
6
 
15
 
! Отговори
Боко Харам преди 5 години
Ще ввоюваме заедно срещу кого...?!
23
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще воюваме и ще издаваме фалшиви шофьорски документи като не можем друго. 40 000 армия и 70 000 полицаи и още 200 000 охранители и пазванти това е най-строго пазената страна в света, където топ мафиотите излизат със Ролс Ройс през парадния вход под носа на всичката некадърна *** и после обвиняват някой общинар.
22
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тва ново село го надупчиха от всякъде , не им завиждам на жителите в околността.
21
3
 
10
 
! Отговори
Оставка, Тиквооо преди 5 години
Батальонът се строява за послееден път, и *** ужас всявааа, руснацитее реваат. И ето ииидва шифрограмата и аз падам на коленеее и се моля на всички богове - Борисов, УВОЛНЕНИЕЕЕЕ!
20
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виждате един бъдещ затворник! Декларирал пред НАП 50 000 лв ХА-ХА !??? Само от охранителна фирма Ипон дето уж вече не е негова прави по няколко милиона на година! А строителните фирми дето им подхвърля големите кокали , а контрабандата по границата за нея какво да кажем?? Тоя тлъстак е мулти милионер да не кажем милиардер!! Вервайте му ***!!
19
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Големи гадове са тия кравари, само забалежете страните, които са набутали в тая простотия. Няма да се спрат, мамка им !
18
3
 
13
 
! Отговори
:) преди 5 години
"платинен лъв 2018" !дали не е хартиен ? )
17
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ченгетата повече от армията,освен с ченгета да воюваме..
16
2
 
15
 
! Отговори
Нема отърване,ейй... преди 5 години
Бааа го,тоя и главнокомандващ на армията ли стана та му козируват!?
15
2
 
20
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Путин вече примира. От страх или от смях не е ясно. Най-паче май е второто обаче.
14
24
 
3
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Браво! Да живее Генерал Борисов!

Спонсорирани публикации