МВР само ще предупреждава измамените от "Олимпик". Засега

Толерансът на останалите без застраховка ще е няколко дни
55
МВР само ще предупреждава измамените от "Олимпик". Засега
Снимка: Булфото, архив

Шофьорите, които останаха без задължителната застраховка „Гражданска отговорност“,  защото я бяха сключили в дружество "Олимпик", чийто лиценз беше отнет, засега няма  да бъдат наказвани.

Още по темата
МВР ще даде известен толеранс на водачите на такива автомобили, обеща главен инспектор Росен Рапчев от отдел "Пътна полиция".

Той обясни, че катаджтиите няма да налагат санкции в първите дни, ако шофьор им покаже полица на "Олимпик".

"Ще им дадем възможност като ги предупредим да си сключат веднага застраховка и след това ще започнем да ги санкционираме", каза Рапчев.

В полунощ на 18 август изтича срокът, след който сключените застрахователни полици с кипърското дружество ще бъдат невалидни, а клиентите и трябва да направят задължителната застраховка "Гражданска отговорност" с други застрахователи, които работят на българския пазар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
6 милиона и 170 хиляди лева са нашите вноски чрез Гражданска отговорност в Гаранционния фонд през 2017 година за частта наречена Обезпечителен фонд при обявяване на застраховател в несъстоятелност, вкл. и клон на чужд застраховател в България, както е в случая. Защо държавата ни лъже, че трябва пак да плащаме?
28
1
 
23
 
! Отговори
До 20 преди 5 години
Пак щял да плаща!!! Застраховките са валидни! Пише го в закона, кой плаща! Четете и нещо различно от Винету!
27
24
 
5
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
До Анонимен 19Наглите сте вие. Нагли сте защото се правите на ударени, че не сте знаели, че сключвате застраховки със застраховател менте. И сега искате някой друг да плаща за вашите гяволъци. Навремето по същия начин си дадохте парите на пирамидите, понеже ви залъгваха с нереално високи лихви. Освен, че сте нагли сте и алчни.
26
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
отварям SDI и гледам различни цени на 10-тина застрахователя, някой да има пълният одит на последните 10 години за да си избера стабиУен?
25
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шофьорите с какво са виновни, че са били ДОБРОСЪВЕСТНИ ПЛАТЦИ?Да им платят застраховките онези институции, отговарящи за НАДЗОРА на застрахователите , ккато и допусналите фалита.
24
8
 
3
 
! Отговори
ЗнаеЩ преди 5 години
На практика ЗК "Олимпик" са ти продали негодна полица.Като стане нещо плаща Гаранционния фонд, защото ТИ си без застраховка, не по своя вина, но последния не сключва нова застраховка от твое име, за да си изряден.Презастраховател няма или не се знае кой е, за да бъдат насочени исковете към него, за остатъка от договора.Затова ТИ си сключи нова застраховка "Гражданска отговорност" при читав застраховател, на вноски.И без това стана доста скъпа, и няма да пиеш студена водица за цялата сума.
23
7
 
13
 
! Отговори
Иван преди 5 години
В България пак мвр ви дава възможност от няколко дни и вие пак ревете,в Кипър от 0ч. на 18 08 2018 ако нямаш застраховка глоба.А междо другото Олимпик е бг компания на братя Маргини.
22
2
 
20
 
! Отговори
До 16 преди 5 години
Плаща Гаранционния фонд. Пише го в Кодекс на застраховането. Фонда беше направен точно с тази цел, след фалита на Юпитер преди 13 години.
21
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 14 "Ти да не би да смяташ, че като са си купували ЕВТИНИ застраховки"...А ти умнико, да не би да смяташ, че някой трябва да прави одит на застрахователна компания преди да си сключи застраховката? Или може би уникални умнико, смяташ, че като е скъпа застраховката, някава си компания автоматично е защитена от фалит? Какво умнико, пречеше на олимпик да са с висока премия и пак да фалират, а? Умнико!!!
20
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вие оставете глобата от КАТ,ако ударите някоя скъпа кола или осакатите хора и нямате гражданска поради фалирал пужд застраховател , ставате 100%виновен ,като трябва да овъзмездите всички пострадали и 3 панелки може да не стигнат.Правете нова гражданска на 4 вноски да ви е мирна главата!
19
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЧиновникЕйй, това да си нагъл Бойковистки чиновник си е голяма работа. Проблема е, че каквато тиквата, такива му и чиновниците - про-сти, но изключително нагли и нахални.
18
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки който има валидна застрахователна полица си е изправен пред закона и не е на МВР работа да си тика гагата където не им е работа по-добре е да си гледат престъпниците, а КАТ организацията на движението. Ако случайно се случи застрахователно събитие Гаранционния фонд е за тази работа какво ще стане, ако утре още мутри обявят фалит сигурно всички трябва да се юрнем да плащаме отново ,така ли ???
17
0
 
22
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Те не са измамени от Олемпик а от КФН
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В крайна сметка ще каже ли някое официално лице, по възможност компетентно и с аргументи, сключените застраховки прекратяват ли се в този случай?
15
1
 
12
 
! Отговори
Хахо преди 5 години
Много яка кампания по медиите за тия 200 000 клиента. Да не ги изтървем,балъците!Никой да не си прави нова застраховка! В закона ясно пише, кой плаща при фалит на застраховател! МВР много добре знаят! И не могат да ви санкционират!
14
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До fake newsКакво точно са платили хората? Ти да не би да смяташ, че като са си купували ЕВТИНИ застраховки, сега някой друг трябва да плаща за техните тарикатлъци? НЕ! Сами ще си плащат за тарикатлъка и за другия път ще знаят, че евтиното винаги излиза скъпо.
13
11
 
4
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
Простолюдието за два дни станахте световни експерти по застраховане и добавихте и тази сфера към изключително задълбочените си познания по всичко. Кога го прочетохте тоя Кодекс за застраховането, кога го разбрахте, че сега всички се надпреварвате да го цитирате. Молодци!
12
1
 
18
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Откраднаха суджуците, ЧЕЗ. Опитаха се да открадната бъдещето на децата ни чрез ИК. Сега и това. Един протест пред парламента ще оправи всичко. Това ограбваме ще го запишем на сметката на ГЕйРБ. ОСТАВКА!!!
11
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никъде в Кодекса за застраховане не пише, че застрховките стават невалдни, когато застрахователя фалира. Точно обратното - пише, че Гранционния фонд, чрез така наречения Обезпечителен фонд плаща вместо фалиралия застраховател.ГЕРБ пак ни доят като оФце.
10
2
 
23
 
! Отговори
Таралеж преди 5 години
За Бога, братя, не купувайте! Измамата на годината, която тотално ще увисне до няколко дни.