МВР само ще предупреждава измамените от "Олимпик". Засега

Толерансът на останалите без застраховка ще е няколко дни
55
МВР само ще предупреждава измамените от "Олимпик". Засега
Снимка: Булфото, архив

Шофьорите, които останаха без задължителната застраховка „Гражданска отговорност“,  защото я бяха сключили в дружество "Олимпик", чийто лиценз беше отнет, засега няма  да бъдат наказвани.

Още по темата
МВР ще даде известен толеранс на водачите на такива автомобили, обеща главен инспектор Росен Рапчев от отдел "Пътна полиция".

Той обясни, че катаджтиите няма да налагат санкции в първите дни, ако шофьор им покаже полица на "Олимпик".

"Ще им дадем възможност като ги предупредим да си сключат веднага застраховка и след това ще започнем да ги санкционираме", каза Рапчев.

В полунощ на 18 август изтича срокът, след който сключените застрахователни полици с кипърското дружество ще бъдат невалидни, а клиентите и трябва да направят задължителната застраховка "Гражданска отговорност" с други застрахователи, които работят на българския пазар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
27
 
! Отговори
fake news преди 5 години
Медиите вместо да пишат фалшиви новини, да бяха потърсили хора които разбират от застрахователно дело (но не брокери или IQ KAT) да им обяснят. Няма фалит на фонда, застрахователят е само посредник, а ако той не е внасял парите във фонда - да му се търси отговорност, хората са си платили и нямат вина за това.
8
1
 
15
 
! Отговори
121212 преди 5 години
Все си мисля че, застраховка Го се прави, а обезщетение при ПТП, а не за КАТ. Има нещо сбъркано в тази държава.
7
1
 
25
 
! Отговори
ххх преди 5 години
До АнонименПлаща гаранционния фонд, който не е фалирал. ;)Доста хора плачат за уволнение, след като не познават закона. Не бързайте да плащате отново, защото след седмица ще се окаже че сте се набутали.
6
1
 
25
 
! Отговори
ТЪЙЙЙ ЛИ преди 5 години
Голям отворко фуражката; защо хората да плащат втори път за ГО, нали затова има гаранционен фонд!? Нещо за Кодекс за застраховане да е чувал!?Али Баба и 40-те разбойника.......
5
3
 
12
 
! Отговори
Васил преди 5 години
До ЖоЩе трябва да всички разходи от джоба си. Потълпевшия има право да заведе иск директно към виновния и съдът е длъжен да го уважи. Стига вината да е доказана.
4
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толеранс,ок, но при инцидент кой ще плаща?
3
1
 
41
 
! Отговори
не преди 5 години
Поредната фалшива новина. Това че застрахователната компания е фалирала не прави застраховката невалидна. Застрахователите плащат на гаранционния фонд, който после плаща при катастрофа. Актовете масово ще падат в съда.
2
4
 
30
 
! Отговори
Жо преди 5 години
А, КАКВО ще се случи, ако водач със застраховка "Олимпик" направи ПТП по негова вина и има пострадали?
1
8
 
8
 
! Отговори
Keistre преди 5 години
Spokoino, ste ima ubiti zastrahovateli...