200 хил. без "Гражданска" от петък... А как ще се движат колите?

След като "Олимпик" фалира, хиляди българи остават без застраховката
Обновена: 15 авг 2018 10:36 | 15 авг 2018 07:00,
191


200 хиляди автомобила ще се окажат без "Гражданска отговорност" от петък. Причината е, че компанията "Олимпик”, която е регистрирана в Кипър и действа у нас със свои клонове, е в процес на несъстоятелност. Застраховани чакат изплащане на щети с месеци, пише Bulgaria ON AIR.

Един от тях е Емил Живков. На 12 февруари тази година в колата му се удря шофьор, сключил гражданска отговорност в "Олимпик". Изпратил възражение по пощата на дружеството, но не получил отговор от "Олимпик".

Изпратил отново писмо, този път препоръчано. Обадил се по телефона и му казали, че ще си получи парите и са наредени по сметката му. Парите обаче така и не дошли. Емил сезирал всички институции - не получил отговор.

През май Комисията за финансов надзор забранява на българския клон на "Олимпик" да продава "Гражданска отговорност". Това се случва, след като българският регулатор получава писмо от Министерството на финансите в Кипър, че оттам са наложи забрана за свободно разпореждане с активи на дружеството поради неговата неплатежоспособност и заради това, че лицензът на компанията е отнет.

Тогава от "Олимпик" обявяват, че наложената мярка спрямо компанията е временна и е резултат на пропуски в одитната информация, която в едномесечен срок ще бъде представена на кипърския регулатор. Към днешна дата сайтът на "Олимпик" съобщава, че всички притежатели на полици трябва да предприемат спешни действия, за да осигурят своевременно алтернативно застрахователно покритие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
0
 
1
 
! Отговори
Пипи преди 5 години
В КФН-ето са постъпили 2млн. Лв. От Олимпик. Къде отиват тези пари? В джобовете на управляващите. Как пък един път не направиха нещо за обикновените хора.
159
0
 
0
 
! Отговори
Лев инс - излъгани преди 5 години
На един колега от работата и на него му бавят щетата 3-4 месеца вече и не са му платили още. Явно не са добре и при тях нещата.
158
0
 
5
 
! Отговори
Skk преди 5 години
До 170 аз да не съм врачка къде са регистрирани. Ако тръгна да проверявам всяка фирма от която си копувам нещо къде ще му излезе края нали затова си има органи.
157
0
 
2
 
! Отговори
Го4о преди 5 години
Как ще се движат колите без "гражданска" ли? Ами те си имат такава само, че няма кой да им плаща щетите, ако се случи нещо! За това.... карайте бавно, внимателно - отговаряте лично и на място!
156
2
 
8
 
! Отговори
Дали? преди 5 години
Парите от застраховките в " Олимпик " дали не са отишли на оня гръцки остров или в оная къща в Испания?
155
3
 
3
 
! Отговори
преди 5 години
Хора застраховайте колите си,при фирми регистрирани в България.
154
0
 
12
 
! Отговори
1234 преди 5 години
Е за чий...... ни е тази КФН ,за чий.. ни е БНБ ба....ти нещастието!
153
0
 
3
 
! Отговори
аман преди 5 години
Депутатите получават заплати само от ограбвани НЕЗАКОННО Милиарди от народа.Подобни заплати получават и стотици от министерства и ведомства.Тяхните заплати без комисионни за прокарване на нагло престъпни закони са яки.. подава Черно море възмутено от убииства на домашни животни в Странджа и наоколо.
152
0
 
0
 
! Отговори
Потърпевша преди 5 години
До края на годината ми е платена застраховката.Посъветвайте ме моля!
151
0
 
5
 
! Отговори
Ха ха преди 5 години
Цирк .
150
0
 
10
 
! Отговори
Дуро преди 5 години
тихо тихо дами и господа .не палете колите не форсирайте двигатели нищо че сте над 250 хиляди .пазете тишина да не събудите шумозаглушителя или да развалите почивката на 240 изедници.спинкайте тихо кротко ще ви събуди новия сняг само да не ни ви затрупа.
149
0
 
11
 
! Отговори
sorry преди 5 години
Генерална репетиция за новото дране.КТБ МИНА УСПЕШНО,СЕГА ДА МИНЕ И ТОВА СЪС ЗАСТРАХОВКИТЕ И ШАПКА НА ТОЯГА.ЗДРАВО ПОСКЪПВАНЕ НА ВСИЧКО В ДЪРЖАВАТА,КОЙТО НЕ ВЯРВА,ПРОСТО ЩЕ ГО УСЕТИ ПО СКЪСАНИЯ ДЖОБ.
148
0
 
4
 
! Отговори
БАй Х@й преди 5 години
Аве кой нормален човек застрахова в дружество ковето само е филиал и не е регистрирано в бойколандия - ясно застраховките са с 30% по евтини. Т.е. и след нас потоп
147
0
 
4
 
! Отговори
Х преди 5 години
Мисията върви добре
146
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До КривонделTъпо паpче си... Личи си отдалече....
145
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
току що ми се обажда брокера да съм отидел да платя наново Гражданската отговорност защото компанията била фалирала.а аз съм я платил до края на годината.сега откъде да намеря пари пак да я плащам и ако и трети път се наложи да я платя .дали и този няма да фалира..а може и четвърти път да платя .защо не..
144
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГарантирАно от ГЕРБ.
143
3
 
5
 
! Отговори
тъп мутрофил преди 5 години
Виновен е ....... Орешарски.
142
0
 
1
 
! Отговори
Кривондел преди 5 години
До ТъпанарИма си ред за ликвидация на дружества. Страх ви е от данъчна проверка ли?
141
0
 
2
 
! Отговори
Кривондел преди 5 години
До 143Пострадалият може да заведе иск срещу извършителя. Нищо няма да бъде пренасочвано, защо заблуждавате хората?! предявяват искове по полиците, защото плащат.Много говорите - малко четете!!!