Кошмарните съобщения на Ренета! За ада при раждането, за бебето…

Думи, които тя е написала от болницата в последните си часове живот
Обновена: 23 авг 2018 08:22 | 23 авг 2018 07:00,
139

Снимка: "Майко мила"

Всички ребра ме болят…

Почнах да не мога да дишам…

Скачаха отгоре ми…

Ужасно ме боли…

Мн кръв тече…

Мн тежко беше…

Всичко това са думи, изречени не от устата на починалата родилка Ренета, но написани до най-добрата й приятелка.

Още по темата

Думи, които тя е написала от болницата в последните си часове живот.

Думи, които са красноречиво свидетелство за това как тя е излязла от раждането – травмирана и с изключителни болки.

Думи, които не доказват, че случилото се е причина за смъртта й, но думи, които показват ясното разминаване между твърденията на болницата и тези на Ренета.

Всичките тези съобщения са предоставени на сайта "Майко мила" от близките на Ренета с надеждата да допринесат за изясняването на случая, за постигането на максимална прозрачност, както и за провеждането на обективна и независима аутопсия.

(Dnes.bg има разрешението на колегите да ползва снимките, и да ги цитира, за което искрено благодарим!)

В момента тялото на Ренета се намира в болницата в Стара Загора, където ще бъде извършена аутопсия, чиито резултати ще се готови до две седмици.

Припомняме ви, че 33-годишната жена почина на 16 август, в болницата в Сливен, ден след раждането на дъщеричката й – Мария.

Бебето също е с увреждане – пареза на дясната ръка и хематом на главата. Скоро ще бъде преместено в София за рехабилитация.

А ние чакаме! Чакаме истината за смъртта на Ренета?
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
32
 
10
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Когато искате къщата ви да е сигурна си плащате на СОТ, нямате доверие на полицията.Когато искате да си регистрирате колата от Германия, давате на някой да ви я регистрира срещу определена такса, понеже не ви се виси по опашките.Когато обаче става дума за здравето, ходите в държавната болница, защото не ви се дават парички за частната ...
100
10
 
20
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Каквато цялата държава - такива и лекарските услуги. Това е. Няма какво да се чудите, ако искате нормално лекарско обслужване си има частни болници както и болници зад граница. До там сме я докарали. Същото е във всяка една друга сфера - полиция, институции и т.н. Спасението е Терминал2, който е минал от там, не е съжалил за избора си. Бягайте докато можете, после е късно.
99
3
 
20
 
! Отговори
Стамен преди 5 години
Доктор но завършил с тройка.какво знами да те лекуват за тройка хм..ами грешките които правят.в други професии грешки са допустими, но при докторите грешките са 2 метра под земята.та докторите за кои работят за здравето на хората или за погребалната агенция.
98
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И понеже имало 5% свестни доктори, това било причина да защитаваме 100% всички доктори. Така ли?
97
1
 
16
 
! Отговори
Ужас преди 5 години
Болница или зверилник ! Дано да не е истина !
96
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"дори и Вие-пишете и съвсем не изглеждате умрял-кой Ви спаси?"Спасиха ме едва на 13-тото място. Нещастие смотанo!
95
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
материалите и парите за "ремонт" на Института. Да,беше ремонтирана и болницата иначе щеше да е много очевадно. Колко още пари са откраднати от тогава не знам,защото напуснах. Така стана с всички болници и институти.Няма начин да има пари и здравеопазване.
94
10
 
3
 
! Отговори
преди 5 години
До АнонименНа Вас лично- така,но на многократно повече от Вас е помогнато-излекувани са,вкарани са в ремисия,спасени са-от същите тези лекари-та дори и Вие-пишете и съвсем не изглеждате умрял-кой Ви спаси?Няма анестезия и операция, която да Ви дава 100% гаранция за живот и за успех.Винаги е имало,има и ще продължава да има неспасяеми случаи,несполучливи операции,починали пациенти-няма безсмъртни хора, няма безгрешни хора- това е медицината, това е живота. Има кой да каже кой за какво е виновен
93
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Идва доктора, реже те като касапин в месарница, не му пука, него са го учили, че за да работи трябва да си пази здравето, а здравето на пациента е по-малко важно. И ги учат да претръпнат пред грозни гледки и миризми и страдания. И в един момент имаме един доктор, който не изпитва никаква емпатия към болния, а е само една гад, която на всяка трета дума пита за пари. Уважаеми докторчета, ако искате да работите за МНОГО ПАРИ като колегите си в частните болници, това трябва да го промените!
92
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До РускиняЛъжеш като брадат ***!СМС-ите не са пращани по време на раждането, а дни по- късно.Не им защитавай о..аните докторски ***.
91
2
 
15
 
! Отговори
С.В. преди 5 години
здравеопазването е съсипано по време на Б.Б. Още първото "демократично" правителство започна унищожаването му като направи прекрасни болници и специализирани институти в търговски дружества и назначи за директори неграмотни,дори незавършили икономисти които нямат понятие от здравеопазване. Всичко рухна в този момент. Таа че търсете сметка на тези "демократични" партии,които направиха това за да плячкосат всичко и да си напълнят джобовете. Там където работех "директорът" си построи огромна къща с
90
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Сократис"Вината е тук в този и други сайтове, в които целенасочено се подклаждат омраза и недоверие към лекарите!"A ти защо си гласувал отрицателно на коментара ми, че на 12 места ми поставиха грешна диагноза?Защо омаловажаваш здравето ми?Както омаловажаваш моето, така го омаловажаваш и на всеки друг. Така са докторите в България! Все някой им е длъжен, все някой трябва да им дава още пари, все някой трябва да ги сочи с признателност и все никой няма право да казва лоша дума против тях!
89
0
 
10
 
! Отговори
Милена преди 5 години
Подкрепям, че има промени в болниците и те не са за добро. Има прекрасни лекари и незнаещи и неможещи. Така е във всяка професия. Но клинични пътеки, търговски дружества в целия сърдечен свят е така, но в по-богатите държави не се забелязва. За съжаление понякога в трудни случаи незнаещите и неможещи лекари не помагат, а пречат. Ако са свестни хора се променят, ако не остават неграмотни професионално.
88
4
 
9
 
! Отговори
С.В. преди 5 години
неграмотен да си всичко ти става ясно. И болните бяха спокойни че са в добри ръце. Същото се отнасяше и близките им. Но това беше. И не ми е ясно как все при рази докторка има смъртни случаи? Два дни след родилката има и починало новородено. И аз не съм фен на журналистите,но такива случаи трябва да стават известни на хората. А тези коментиращи които все плюят и политизират всичко ,искам да ги питам - може би Борисов трябва да изражда и родилките ьа да ви угоди? И съвсем не е вярно това че
87
1
 
11
 
! Отговори
Милена преди 5 години
Цял ден злоба и плювни, че на млад лекар вПирогов на лечение е помогнало и почти гадно незадоволство, че е жива. А на колко човека е помогнала тя? И ако е бутната след чаша или две алкохол? Колко нощи не е спало това момиче. И близките дадоха много пари и лекари събираха, защото н се плаща от Касата много неща, както за нея, така и за другите. Освен собственото си Аз има ли нещо друго, което да не сте оплюли по цял ден. Аз съм с тумори и виждам всеки ден добро и зло, но то се определя от душата.
86
2
 
37
 
! Отговори
С,В, преди 5 години
Работила съм 35г.в здравеопазването. Няма нищо общо със сега. Имахме кадърни,свестни лекари, които наистина мислеха за болните. Сега нямаме но що. Всички останали по млади и кадърни заминаха в чужбина.Останаха тези които за нищо не ги бива и никой не ги иска. Работила съм с проф.Чирков и екипа му. Бях възхитена от отношението и компетентноста към пациентите. Професорът лично посещаваше всички които се лекуваха и им предстоеше операция. Така пидробно обясняваше точно какво ще се прави че и
85
8
 
9
 
! Отговори
Милена преди 5 години
Е искате да учите медицина и да покажете само добри и успешни лечения, операции, тогава защо продължавате да плюете. Да, възможно е да са грешни и тези, и други лекари. Като се искане безгрешност и успех направете ги Вие или децата Ви. Стига мързел и плювни за всичко-футбол, спорт, лекари, храна, религия и всичко. Направете нещо. Лесно е, от позицията на всичко знам и мога за всичко да се плюе. На колко клошари помогнахте, на на колко сирачета в домове дадохте нещо, или на болния от рак до съсе
84
19
 
18
 
! Отговори
Сократис преди 5 години
Никой ли не си спомня, че тази жена беше приета с дихателна недостатъчност и високо кръвно налягане? Защо постоянно се натъртва, за "скачане" върху нея?! Вие с терминологията родилката ли ще си служите или с медицинската?!Защо насаждате лекарска вина, след като случаят е в процес на следствие?!Ще кажете, че всичко ви е ясно и лекари виновни-няма...А защо трябва да има, след като не са?!Вината е тук в този и други сайтове, в които целенасочено се подклаждат омраза и недоверие към лекарите!
83
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Не Ви е мястото тук, човече. Нямате право да говорите хубаво за БГ лекарите...тук само се хулят"-------Aми ще се хулят ми, ти кво искаш?На мен лично са ми правили операции, които са неуспешни. Случвало ми се е доктор да ми иска пари, за нещо за което има клинична пътека. Писал съм жалби и никой не ги гледа насериозно. Даже ти връщат иронични отговори. С ирония гледат на здравето на хората, дори когато са сгрешили. Случвало ми се е да съм на прага на смъртта и на 12 места грешна диагноза.
82
10
 
7
 
! Отговори
преди 5 години
До Анонимен 70Не Ви е мястото тук, човече. Нямате право да говорите хубаво за БГ лекарите...тук само се хулят- наричат се ''убийци'', ''некадърници'', ''мафия в бели престилки''...