Радев отсече: "Олимпик", Регистърът... криза в държавността!

Според президента рисковете през авиацията ни стоят
160
Радев отсече: "Олимпик", Регистърът... криза в държавността!
Снимка: БТА

Президентът Румен Радев заяви, че рисковите фактори продължават да стоят пред българските ВВС.

Държавният глава посочи, че става въпрос за недостатъчно изправна техника, недостатъчно ресурси за подготовка, от което идва малкият брой летателни часове и това повишава риска от произшествия.

Още по темата

"Не е въпросът просто да се лети, трябва да има такива технологии, които да ни позволяват да имаме съвместимост и да изпълняваме безопасно и ефективно задачите заедно с нашите съюзници", заяви президентът.

Той коментира и процедурата за придобиване на нов боен самолет, като заяви, че в държави, в които има равнопоставеност, при изпращане на искане за оферти спират всякакви срещи. Коментарът на държавния глава е във връзка със скорошно пътуване до САЩ на делегация от Министерството на отбраната.

Радев поясни, че визитата е решение на министерството и не е съгласувана с него, предаде "Фокус".

Според президента въпросите с фалиралия застраховател "Олимпик" и срива на Търговския регистър имат много по-дълбоко измерение, отколкото ни се представя.

Според него не става въпрос за технически въпрос, немарливост, некомпетентност на държавни служители и за търсене на решение за компенсация на ужилените.

Според Радев вече става въпрос за липса на прозрачност и отчетност, без които няма как да имаме ефективна администрация.

"Тук става въпрос за абдикация от отговорност, оттам за криза в доверието и в държавността", смята президентът.

Той коментира, че Търговският регистър се срива в момент, в който българското правителство поема писмени ангажименти пред нашите европейски партньори за ясни условия за подготовка за приемане във Валутния механизъм.

Те са свързани със засилен контрол на застрахователния и пенсионноосигурителния сектор, засилени мерки за прозрачност и борба с корупцията и мерки за ефективно управление на държавните предприятия.

"Имаме скандала по застраховането, което показва, че на практика няма надзор", каза Радев. Той заяви, че в същото време има увеличаване на капитала на държавната консолидационна компания с 500 млн. лв. за ремонт на язовирите по абсолютно непрозрачен начин и попита как после искаме да има доверие в институциите вътре и отвън.

"Неслучайно се измислят всякакви нови критерии и механизми за непрекъснат контрол и проверка на България и за Шенген, и за еврозоната. Трябва да се работи за доверие", допълни Радев.

Президентът присъства на честването на 70-ата годишнина от създаването на Българската военнотранспортна авиация и празника на 16-та транспортна авиационна група днес в район на авиобаза "Враждебна".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
10
 
1
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
До Военните-много умни....ha ha haaa ha haaa dragi mi smehurko,to ot premiera ot kilometri laha na "intelekt " !!!...po- jalaak upravliavasht dosega v istoriata si Balgaria ne e imala ot segashnia "premier " !!!!! Kolkoto do uma na prezodenta ...samo da ti kaja ,che tapatsi za voenni piloti ,che i generali v posledstvie ne vzimat dragi !!!
71
5
 
17
 
! Отговори
Военните-много умни преди 5 години
Когато Господ раздавал ум и разум на Земята военните били на учение и ги пропуснал.Очевидно и Радев е бил на учение, защото говори трудно с щампи и клишета, без ясна мисъл и логически обоснована теза, употребява неправилни езикови форми като "оценям" и "преценям" и т.н.
70
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
рова е един мазно зачервен твърд комунист празнещ се във властта.
69
4
 
17
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Радев излезе голям червен БСП заядливец...
68
14
 
5
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
...kraino vreme e balgarskia narod da osaznae ..kolko prost I korumpiran e premiera...a ot tam I tsialoto mu pravitelstvo !!!
67
11
 
20
 
! Отговори
Типичен комунист преди 5 години
Този Радев има типичната визия и изказ на кандидат от тази партия. Говори с клишета, употребява неправилни, езикови форми като "оценям" и "преценям"... Несъмнено ще се хареса на електората на БСП, както и на хора с подобен нисък интелект.
66
15
 
4
 
! Отговори
До бсепара преди 5 години
Че какво да му разбира човек на нещо, което го няма. Избиха животните, за да си оправят далаверите...
65
11
 
8
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
Почти никои против ГЕРБ не е привърженик на БСП поради простата причина,че и от двете страни сте потомсвени комунистически !Спрете вече да се плюете и да обвинявате нормалните хора в неща които са присъщи на вас!Когато любимеца ви Бай Тиква се целуваше с Нинова на конгресите на БКП пляскахте ли им с ръце?А сега се плюете едни други !Спрете защото вече неможем да ви траем!
64
10
 
9
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
До всички потомствени комунисти от младежкото БКП с модерното име Герб!!!Спрете вече с грухтенето, когато някой каже нещо против държача на Тодор Живков известен по целия свят като Бай Тиквонии, да го наричате бесепеец! Знам, че не е в мозъчния ви капацитет, но ВСИЧКИ здравомислещи хора в България ви мразят и в червата си също както мразят и БСП! Но за Радев гласуваха много защото гласуваха за личност, защото той поне казва нещата които всички си мислим!
63
16
 
9
 
! Отговори
Колко е добре преди 5 години
Добре, че избрахме Радев за президент. Представяте ли си какво щяха да говорят тиквите, ако Цецка Цачева беше президент. Ежеминутно щяха да ни заливат с лъжлива помия, как всичко в държавата ни е цветущо.
62
13
 
7
 
! Отговори
виж ти преди 5 години
я си представете ако плевенската рабфакаджийка бе станала президент??Всичко в ръцете на ББ и сие, никой не им прави забележки не им връща закони!Дали някога за нещо ЦЧ би се опънала на Боко?Никога!!Затова даже конституцията транва да се промени и се запише,че не може президента да е от упр. партия.Боко няма никакво ниво на самокритичност,като бабаит е все прав въпреки оевадната липса на управленски и всякакъв капацитет.Ходи си Бе,да видиш как твоите ще те плюят.Ти си богат-разтурай тази ББанда
61
8
 
18
 
! Отговори
Гого преди 5 години
Колко отчаяни хора има, че да си мислят, че Радев щял да оправи България. И на базата на какво, на неговите уникални управленчески решения, на неговия опит на какво? За всеки е ясно, че е подчинен на Нинова. Много зле!!!
60
2
 
5
 
! Отговори
12 преди 5 години
До мдааа,съпругът е в Симитли.
59
5
 
3
 
! Отговори
мдааа преди 5 години
До Янко 60 А съпругата на ББ къде е ?????
58
14
 
16
 
! Отговори
Янко преди 5 години
Който се надява, че Радев щял да оправи България е бавноразвиващ се *** хахахаха той себе си не може да оправи, разведен и т.н. Управлението не е за всеки първи срещнат чукан.
57
9
 
9
 
! Отговори
интересно преди 5 години
До *** 51 Как " президент " може да увеличи пенсии ???То вярно , че феновете на "еднокнижника " сте малко ...... , ама .......Ако ББ и ЦЦ поне малко се вслушваха в РР , можеше да се надяваш на увеличение на пенсиите , ама ..........
56
1
 
12
 
! Отговори
тцтцтцтцт преди 5 години
До Анонимен 54 Какво очакваш да свърши ????Или не си запознат с прездитентските правомощия ????Нооооо , кажи какво си очаквал да свърши ??????
55
18
 
14
 
! Отговори
Кънчо преди 5 години
Оставка за Нинова и разпускане на червената *** заедно с Радев марионетката да стават и да се махат!!
54
13
 
15
 
! Отговори
Мачкай преди 5 години
Мачкай ги Радев. Мачкай тикви, цецки, гинки и калинки. Мачкай и ежедневно им показвай кирливите ризи. Тиквата и приближените му, превърнаха България в ***. Разграждат ежедневно държавността и ни водят към фалит.
53
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Биби, паднеш ли от власт, твоите хора ще те разкостят. Бъди готов, защото не е далече времето.