В асфалта на пътя-убиец: Варовик и други недопустими материали

Ерозират и се полират, не бива да бъдат въобще използвани
Обновена: 29 авг 2018 06:58 | 28 авг 2018 19:30,
142


Лабораторни тестове са показали, че има недопустим материал в асфалта на пътя София-Своге, където тежко катастрофира автобус, съобщи Bulgaria ON AIR.

Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков на пресконференция в централата на ГЕРБ по повод катастрофата, станала на 25 август и взела 17 жертви.

Още по темата

В неделя бяха взети проби от асфалта по опасния участък. Днес регионалният министър разкри, че в този асфалт е открит варовик, което е недопустимо.

"Характерното за тези материали е, че имат склонност да се полират, обясни министърът. Съгласно нормативи и спецификация този материал е недопустим за влагане в асфалтови"я слой, камо ли в неговата износваща част", допълни министърът.

Нанков отбеляза, че според документите, подадени към Агенция "Пътна инфраструтура", пътят отговаря на нормативите.

Ще бъдат направени допълнителни тестове. В момента се водят процесуално-следствени действия.

Гаранцията на ремонтирания път важи от датата на въвеждане в експлоатация - 27 декември 2016 г. и е две години, т.е. до 27 декември 2018 г., посочи Нанков. Тъй като фирмата е отказала да отстрани дефекти на пътя, участъците ще бъдат ремонтиран за сметка на АПИ, отбеляза министърът.

Интересни ще са данните и от трафик камерите по време и след инцидента, каза Нанков, цитиран от БТА. Тези данни ще бъдат предоставени на следствието.

Може за БСП да не е важно коя е фирмата, ремонтирала пътя, но за следствените органи и за хората е важно, отбеляза министърът. Той пое ангажимент всички длъжностни лица, които имат отношение към инцидента с действията или бездействията си, да носят отговорност.

Според министъра БСП не са се посвенили днес да политизират трагедията с катастрофиралия край Своге автобус. От ГЕРБ изказаха отново съболезнования към близките на загиналите в катастрофата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
20
 
5
 
! Отговори
Гражданин преди 5 години
Политизирането на катастрофите е знак, че някои хорица са наистина зле. А единствено жалка опозицийка като Нинова и Радеф се хващат като удавник за сламка за всяко нещо, било причинено от човек или природно бедствие. Жалки сте и смешни дребни душици!!!
95
4
 
15
 
! Отговори
Георги Георгиев преди 5 години
Ако ще сравняваме какви са били пътищата направени от Комунистите, и сегашните от Демокрацията, то трябва да сме честни и обективни.Кой от по-възрастните не си спомня пътищата през лятото едно време, които от жегата бълваха мехури разтопен асфалт? Същите тези мехури разтопен асфалт запълваха пукнатините образували се през зимата, и фактически самопоправяха пътищата. Някой да е видял такива мехури на Демократичните пътища?
94
1
 
11
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
Тоя като лъже и очите му изпъкват като на жаба,а носа му расте.
93
2
 
29
 
! Отговори
Гарантирано от ГЕРП преди 5 години
Като единствения приоритет на "държавата" е краденето като за световно и точенето на еврофондовете, никакъв контрол не се осъществява върху пътното строителство. Единственият контрол е колко ще се открадне и да се прибере съответния процент.Нека кажат как ремонтираха централна гара за 90 милиона, при положение, че за 30 милиона може да се бутне и да се построи нова гара. Също така как след "ремонта" сградата на гарата на отговаря на никакви евростандари за земетръсоустойчивост.
92
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Тъй като фирмата е отказала да отстрани дефекти на пътя, участъците ще бъдат ремонтиран за сметка на АПИ, отбеляза министърът."Само в Герберистан обикновените граждани плащат задълженията на фирмите. Няма държава, няма управление. Всичките на кладата.
91
0
 
36
 
! Отговори
Американ преди 5 години
Вместо да *** шофьорът, да вземат да осъдят фирмата-строител и приемната комисия за убийство по немърливост плюс измама.
90
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За 23 милиона евро толкова!Другият път да теглят кредит от 230 милиона евро, пък дано направят път близък до качества с онзи от 80-те години на миналия век!
89
0
 
34
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
"Тъй като фирмата е отказала да отстрани дефекти на пътя, участъците ще бъдат ремонтиран за сметка на АПИ, отбеляза министърът."Демек фирмата е на правилните хора,които /най-вероятно/се отчитат както,и комуто трябва.Докога,другари?Седемдесет и кусур години не ви ли стигат?
88
3
 
29
 
! Отговори
qwe преди 5 години
До РеалистИ в другите държави има проблеми и ги решават, тука само крадньенье от шайката ГЕРБ, друго нема.Къде са 1,5 милиарда от здравната каса,дето ги опраскахте още първия мандат, къде са бе туупан герберастки?
87
25
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
А бе, 81 позитанец. ***, с иддиота, има ли държава в света, независимо кой е на власт, да няма всеки ден по няколко проблема. Баххти олигоффрените дето се въдят в нета, в любимата ти Русия как е, мислиш?
86
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
щото няма да има хора ...
85
17
 
4
 
! Отговори
Винету преди 5 години
До 81. Спокойно, ще дойде *** на власт и няма да има нито една катастрофа по пътищата.
84
16
 
2
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До 80 червен анонимник. Айде и тоя взе да говори от името на народа - типично за комунделите от Позитано. За целия народ не знам, но знам, че има достатъчно разумни хора, които отново ще изберат ГЕРБ на следващите избори. Щото другите добре знаем какви катастрофи правят - много по-страшни от тази край Своге.
83
1
 
20
 
! Отговори
шът! преди 5 години
Лицата, които са приели ремонта през 2016 да бъдат подведени под отговорност.
82
1
 
26
 
! Отговори
32304 преди 5 години
Кой ще обсни защо цели 2 години /от 2014 до 2016/ пътят е бил в експлоатация, без да е бил приет ремонтът, без паспорт и сертификат. Не разбирам лекотата, с която министърът приема отказът на фирмата да изпълни предписанията на АПИ. Подобен отказ не подлежи ли на някаква санкция? Не съществват ли механизми институциите да задължат фирмата, получила боществена поръчка и 23 милиона ЕВРО?
81
2
 
16
 
! Отговори
Handel преди 5 години
То хубаво - най-накрая някой да каже че фирмите, които ремонтират пътищата само тъпчат гушите... Но какво ще стане когато кумът или кумицата тропат по масата/ Някой помни ли когато правеха ремонт на Цариградско шосе в София как боко се кълнеше че ще накара фирмата да оправи поразиите си? Нещо слчуайно да е оправила? След някоя и друга година се почна друг ремонт. сигурно от същата фирма.
80
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се оневини шофьора.Безсрамници крадливи-убийци на народа
79
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има ли ден герберунгелите да не се проявят?НЯМА
78
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Брей, герберастията даже знае какво си мислят хората зад волана.А знаят ли какво им мисли целият български народ?
77
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичките пътищша са с варовик, не е само този.Добре ще е някой друг кортеж да мине по такъв път в подходящо време. Те не спазват ограничението на скоростта.

Спонсорирани публикации