Борисов се зарече: Никой виновен за Своге няма да бъде пощаден!

Държавата няма да бъде заложник на процесите в БАН
Обновена: 29 авг 2018 12:33 | 29 авг 2018 11:00, Веселина Йорданова
275
Борисов се зарече: Никой виновен за Своге няма да бъде пощаден!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов заяви, че никой от виновните за жестоката катастрофа край Своге няма да бъде закрилян или пощаден. При тежкия инцидент с автобус, станал в събота, загинаха 17 души, има и тежко пострадали хора.

"Много ясно са отрегулирани всички процеси в държавата, конкурси, строителен надзор, приемателни комисии, където всеки се подписва и си носи своята отговорност. Всяко длъжностно лице, което не си е свършило работата, ще бъде подведено и под съдебна отговорност, и ще му бъде поискана и политическа отговорност", увери премиерът в началото на правителственото заседание, като изрази съболезнования на близките на загиналите.

Още по темата

Той призова и опозицията да изчака няколко дни, докато станат готови експертизите и текат проверките на прокуратура и следствие.

Вчера социалистите поискаха оставката на правителството след изнесените данни за нарушения при строителството на пътя.

"Мога да ги уверя, че както винаги никого не сме пожалили. До там, докъдето е вината, до там ще се носи и отговорността", заяви Борисов.

Според него след катастрофата институциите са си свършили работата добре в лицето на здравния министър, пожарната, полицията.

Във връзка с протеста на метеоролозите от НИМХ, който се провежда пред сградата на Министерския съвет, премиерът съобщи, че ще се срещне с представители на страните по-късно.

Той обаче заяви, че държавата няма да бъде заложник на процесите в БАН и ако учените не се разберат помежду си дали институтът да се отдели или не, правителството ще реши въпроса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
2
 
14
 
! Отговори
АЙДЕ, МАРШ преди 5 години
ПОМНИТЕ ЛИ ЛИМ И КАТАСТРОФАТА С ДЕЧИЦАТА ОТ СВИЩОВ? ПАМПОРОВО Е СОБСТВЕНОСТ НА ЦВЕТЕЛИНА МУ, РАЗБИРАЙ НА БОКО. АВТОГАРАТА И АВТОБУСЪТ, КОЙТО КАТАСТРОФИРА СЪЩО. ЗА НЕИЗПРАВНИЯ АВТОБУС НЕ Е ВИНОВЕН ШОФЬОРЪТ, А ТЕЗИ КОИТО СА СОБСТВЕНИЦИ И СА ПУСНАЛИ В ДВИЖЕНИЕ ТОЗИ АВТОБУС. И НАКРАЯ БЕШЕ ВИНОВЕН САМО ШОФЬОРЪТ, А ОСТАНАЛИТЕ СА В БЯЛО. ТОЛКОВА СА ЖАЛКИ ТИЯ ПРЕСТЪПНИЦИ И НАГЛЕЦИ,НО БОКО, ЧЕ Е ***, НО ТАРИКАТ Е ЯСНО, НО НИЕ ПРОСТИ ЛИ СМЕ?
152
2
 
24
 
! Отговори
Redhorn преди 5 години
Боко за оскар !Браво боко Бравоууу.Голем си.Така и в тази трагедия никой не зачекна темата,а защо пътищата вече 30 год.все още са като в индийски филм от 60-те?И къде е отговорноста на ДЪРЖАВАТА в цялата тази история.И отново чалгария излезе суха от водата.Мъртви има.Виновни няма.Да живее абсурдистанската действителност.
151
1
 
16
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
До Анонимен 158БСП нищо не прави, а ГЕРБ почти прави нещо, но всъщност и те нищо не правят, но успешно симулират дейност с показни акции, широко отразени в медиите.КОРУПЦИЯТА И БЕЗЗАКОНИЕТО УБИВАТ!!!СЕ.ЛЯНДУРИ ПРОСТИ, ДО КОГА ЩЕ ОВЛАСТЯВАТЕ ЧЕРВЕНАТА МУТРО-ОЛИГАРХИЯ?!?!СЕ.ЛЯНДУРИ ПРОСТИ, ДО КОГА ЩЕ ОВЛАСТЯВАТЕ НАГЛИ,ПРОСТИ,СЕЛСКИ ТАРИКАТИ?!НЕ ВИ ЛИ ОМРЪЗНА МИЗЕРИЯТА И ЛИПСАТА НА ДЪРЖАВНОСТ?!?!
150
0
 
23
 
! Отговори
Ха ха ха ха преди 5 години
ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха Е те това е вече тотален фарс в абсурдистански стил.,,Борисов се зарече: Никой виновен за Своге няма да бъде пощаден"Вярно ли бе бочо???Ами тогава всичките ти колеги от 90-та насам в панделата.Защо ли?Ами защото диктаторе мой е задължение НА ДЪРЖАВАТА да осигури на данъкоплатците си елементарна пътна инфраструктура!!!Разбираш ли го това или ти идва леко сложно?!Има ли нещо,от което държавата да не е тотално абдикирала? НЯМА !
149
1
 
8
 
! Отговори
Няма виновни преди 5 години
До Анонимен 158е прави да , избива ни по пътищата, това прави.я се бегай бе скапан геррбераст
148
2
 
16
 
! Отговори
Няма виновни преди 5 години
Окончателно: Няма виновни за потопа в Аспарухово, взел 13 жертвита същото ще е и с тия закани.Накрая нема да има един виновен.ай сиктир!
147
0
 
20
 
! Отговори
мери преди 5 години
АБЕ Господине ти се показа на 4-тия ден след трагедията. Аз мислих ,че пак си със сърдечна криза в болницата след този ужас и чаках сега освен Патриарха и Папата да те посети и погали и успокои , че бая народ трябва да пожалиш след като си положил този парков и градински асфалт по пътищата ни отразени от ТВ с многото резнати лентички. Та , тези твой ленти сега са по реверите на избитите по пътищата ти гласоподаватели
146
1
 
27
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Ами добре! Да започнем с този, който реже лентичките и казва: "АЗ асфалтирах... , АЗ построих... , АЗ дадох... , АЗ платих...", когато говори за НАШИТЕ пари!
145
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Политиката на БСП не ме кефи- само лаят и за 5 пари работа не вършат. Боко поне прави нещо, макар и не на 100 % правилно, но важното е че нещо се прави.
144
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП *** повече от 50 години, ся Бойко им оправя бакиите. Няма как бръкнеш ли в помията и ти се цапаш. С теб сме Бойко, много кучета лаят по теб, но бъди стабилен както и досега. Ти вече си запази почетно място в българската история.
143
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ИЗР ОД ЛИЦЕМЕРЕН И СТРАХЛИВ ПОДЛЕЦ. ПАК СЕ ИЗМЪКВА С ОБЩИ ПРИКАЗКИ И ОТКРОВЕНИ ЛЪЖИ И ПРОСТОТИИ. ТОЙ Е ВИНОВЕН, ТОЙ - ОНЯ ОТ БАНКЯ И СИКАДЖИЙСКА МУТРА И ЦЯЛОТО ЗАТЪНАЛО В ДАЛАВЕРИ И КОРУПЦИЯ ГЕРБАДЖИЙСКО КОТИЛО.Ако това го беше написал за Путин в твая мать шаха да те бият, е..т и десет години бял свят нямаше да видиш!
142
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да започнеш със оставка на министъра дето вчера цял ден тръби как асфалта не бил качествен и съдържал недопустима съставка. Министрите на Бойко са просто едни глашатаи-статисти правещи се на загрижени когато стане някой голям фал...
141
2
 
12
 
! Отговори
АЙДЕ, МАРШ преди 5 години
ИЗР ОД ЛИЦЕМЕРЕН И СТРАХЛИВ ПОДЛЕЦ. ПАК СЕ ИЗМЪКВА С ОБЩИ ПРИКАЗКИ И ОТКРОВЕНИ ЛЪЖИ И ПРОСТОТИИ. ТОЙ Е ВИНОВЕН, ТОЙ - ОНЯ ОТ БАНКЯ И СИКАДЖИЙСКА МУТРА И ЦЯЛОТО ЗАТЪНАЛО В ДАЛАВЕРИ И КОРУПЦИЯ ГЕРБАДЖИЙСКО КОТИЛО. И ДОКАТО ОНЯ ОТ БАНКЯ ПРОДЪЛЖАВА ДА УПРАВЛЯВА, ПАРДОН ДА КРАДЕ БЕЗСРАМНО И БЕЗМЕРНО-ЩЕ Е ТАКА.
140
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този път да започнем с дърпане на шалтера, а бушоните после!
139
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Законите така са направени и така се тълкуват от съдиите, че никой освен прекия отговорен ,в случая шофьора няма да бъде осъден. ГАРАНТИРАНО от ГРОП.
138
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото осъди някой за тунела на хемус дето загина една жена, толкова ще е и тук... Някой ще подаде оставка за да се намести на друг пост. Тази практика е запазената марка на ГЕРП.
137
6
 
6
 
! Отговори
до АЙДЕ, МАРШ преди 5 години
Добре че само 200 300 човека четат тези коментари, че иначе щях да помисля че цялата държава е изкукала.
136
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко с теб сме, да не ти пука за Курнелии, и други подобни ***. Доста неща направи и доста още те чакат. Пожелавам ти да си неуморим както и досега. Напред
135
6
 
19
 
! Отговори
АЙДЕ, МАРШ преди 5 години
ХАЙДЕ ДА ВИДИМ. ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНЕ ОТ СЕБЕ СИ ОБАЧЕ. НО ТИКВАТА СЕ ИЗЖИВЯВА КАТО ГОСПОД,КАТО НЕДОСЕГАЕМ, ТАКА ЧЕ - ДАЛИ ЩЕ СИ ОТРЕЖЕ ДЪЛГАТА И ДЕБЕЛА ОПАШКА.ДА ЗАПОЧВА ОТ СЕБЕ СИ, А НЕ ОТ НЕЩАСТНИЯ ШОФЬОР, КОЙТО КАТО ОСТАНАЛИТЕ СЪЩО Е ЖЕРТВА НА БОРИСОВАТА ГЕРБАДЖИЙСКА КОРУПЦИЯПОСЛЕ, КОЙ Е ТОЙ ДА ПРАВОРАЗДАВА - НЯМАЛО ДА ИМА НЕНАКАЗАНИ. КОГА Е СТАНАЛ СЛЕДОВАТЕЛ, ПРОКУРОР И СЪДИЯ НА НАКУП? АМИ ДА СИ СЛАГА БЕЛЕЗНИЦИТЕ САМ И В СЛЕДСТВИЕТО. НЕ ДАЙ СИ БОЖЕ ДА ЗАПОЧНЕ ДА ОПЕРИРА ИЛИ ИЗРАЖДА. ПФУУУ
134
1
 
6
 
! Отговори
Пабло Ескобар преди 5 години
В цялата държава ограничение 30, само за бурканите и мерцедесите 180. Лагерни колички за популацията и бинтове с риванол.