Царисти на сбирка без Царя, борят се за "Врана"

Настояват, че Сакскобургготски трябва да остане в родния си дом
5 сеп 2018 08:00,
42
Царисти на сбирка без Царя, борят се за "Врана"
Снимка: архив, Булфото

Чужди дипломати и видни личности ще бъдат информирани за решението на Софийския градски съд, че дворецът "Врана" не е на цар Симеон II, а на държавата.

Това ще са част от действията, които царисти ще предприемат в подкрепа на Симеон II. Те бяха обсъдени на тайна сбирка във "Врана", където се събраха над 20 души, за да решат как ще подкрепят царя и да положат усилия да възтържествува справедливостта.

Самият Симеон не е бил на срещата, тъй като е в чужбина по отдавна планирани ангажименти.

Още по темата

На сбирката във "Врана" са присъствали бивши царски депутати и министри като Николай Василев, Милен Велчев, Даниел Вълчев, Соломон Паси, Мехмед Дикме, Станимир Илчев, Съби Давидов, Пламен Моллов, Олимпи Кътев, Камелия Касабова, пиар експертът Максим Бехар, Маргарит Мицев, както царските адвокати Асен Ошанов и Ели Христова.

"Решихме да се борим докрай, за да може Н.В. цар Симеон II - последният жив български цар, да остане в своя роден дом във "Врана", разказа пред "24 часа" участник в сбирката.

Сред лансираните идеи била да се обърнат и към омбудсмана Мая Манолова. Окончателни действия обаче ще се предприемат едва след като царят бъде запознат с предложенията и ги одобри.

Царската адвокатка Ели Христова докладвала докъде е стигнало делото и какви ще са стъпките по обжалване на решението, дори в Страсбург.

Юристи предложили да се потърси мнението на експерти, които са познавачи както на правото, така и на историята и на предишното право, когато е създавано Интенданството. И да се обясни каква институция е то, тъй като това е основния спор между царските юристи и тези на държавата.

Всички, присъствали във "Врана" били категорични, че казусът не е само съдебен, а и политически.

На сбирката Соломон Паси разказал два свои спомена. Единият, как влязъл за първи път във "Врана" преди 20 г. и било гробница, всичко било боядисано в бяла блажна боя, а сега се е превърнало в бижу и паметник на културата. Трябва да се отбележи кой стопанин как стопанисва, коментирал той.

Вторият спомен бил, как докато той бил депутат от Бургас, тогавашният кмет на Приморско му дал нотариален акт за остров Свети Тома на името на Царя. Когато Паси направил опит да го предаде на Симеон, той го отпратил с думите: "Не ме занимавайте с такива неща, имаме по-важна работа, бягайте да вкарвате България в НАТО и ЕС".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
казусът е често съдебен и опитът на тези бивши царедворци да го превърнат в политически и да занимават посланници с него е направо жалък
18
0
 
4
 
! Отговори
Кьорсуфра преди 5 години
Vsi4ki tia 20 triabva da badat sadeni sa prisvaiavane na darjavni pari I predatelstvo.Ne samo na glavi4kata ami I tiahnite Imoti triabva da badat odarjeveni.Samo togava 6te vastarjestvuva pravdata.
17
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крадлив дедо е цар, колкото цар Киро!
16
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Симеон не успя да се сближи с народа. Остана като придатък сложен от някого, някъде, за да продължи и увеличи без божната корупция. Опитват се да му при пишат влизането ни в ЕС, но това са фантасмагории.
15
1
 
31
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Тази "комитова завера" изкраде толкова пари за 800 дни, че може - направо - да ги купи ... и да ги подари на мумията от груфтата за 128ия му рожден ден!Мумията - така се е спиртосала, че забраввя да пукяса!
14
1
 
33
 
! Отговори
Ким Че Ун преди 5 години
Държавата да си вземе всичко и да го изгони от България като *** котка . Наследникът на кобургите дето ни натресоха три национални катастрофи с над 700 хиляди убити и 60 хиляди кв км отнети територии няма право на нищо .Не стига това ами и изсече и горите на имотите който му бяха върнати незаконно ,даже разпродаде и колекцията от ордени на дядо си и баща си за да има какво да плюска и за комар .Е това е той царят мошенник и комарджия и пияница .
13
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Решихме да се борим докрай, за да може Н.В. цар Симеон II - последният жив български цар..."Не е цар и никога не е бил, не е и българин! Баси наглите са тия...
12
24
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до7.Едно е да се роди. Друго е да ПО СТРОЙ. РЕЗИДЕНЦИЯТА Е НАПРАВЕНА С ПАРИ ОТ ДЕДОТО НА Цар Симеон ||. ЦАР Фердинант..Както си взех нивите и къщата отнета от БКП. ТАКА И ИМОТА Е НА ЦАРА
11
2
 
36
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Милен Велчев - биволското окоНики Василев - гномаСоломон Паси - жидаВсе б.клуци - грабили милиони покрай гнъсния алкохолик!На тайно събиране - няма ли кой да ги пребие с камъни?
10
1
 
29
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Ако беше като баща си поне малко, да милее за България, щеше да я е излекувал до сега от престъпниците и мафията! И тогава казуса за имотите му нямаше да е на дневен ред. Но този индивид безподобен беше в управлението (едно от силно крадящите) и не направи нищо за народа освен да си вземе горите и дворците! А също и да вкара тиквата във властта! Никакви имоти за този псевдо цар!!! Мафия си имаме достанъчно!!!
9
0
 
36
 
! Отговори
д-р Щонов преди 5 години
Тия които са се събрали на сбирката, вкупом да отидат до БНТ и да искат от архива едно интервю от 1990 год с дедо Мони на Кеворкян правено в Мадрид.Та в това интервю на зададен му въпрос -има ли претенции към България и ще си търси ли някакви имоти тук дедодо заявава-Какво говорите никога това е родината ми нещо подобно беше, но беше твърдо против да си търси имоти тук.Та да му го пуснат интервюто и да го питат аджеба кога е бил искрен тогава или сега М ?
8
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До6.И каде е държавата след 1944г. ИМА САМО ПАРТИИ С ПОЛИТИКА. КАК СЕ РАЗБИРА ИМА ДЪРЖАВА?
7
0
 
35
 
! Отговори
бай х преди 5 години
То и на бай Тошо сина може да е роден и израснал в някоя резиденция .. НО това не го прави наследник на държавните резиденции
6
2
 
41
 
! Отговори
българин преди 5 години
Държавата да не отстъпва в никакъв случай ! След като плаче , че е останал без собственост , дайте му един двустаен в Люлин и точка !
5
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, все отбрани люде са присъствали на сбирката.
4
1
 
29
 
! Отговори
ined преди 5 години
Царисти = крадци
3
0
 
38
 
! Отговори
я па тия преди 5 години
Я пак-Последния жив български цар я па тия ! Ми той дедо Мони НЕ е коронован бре , какъв цар ???!!!
2
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е нали нямал нотариален акт.То по тая логика че навремето някакъв негов роднина бил цар дайте да му препишат на негово име цялата държава.А и нали знаете кво ще направи?Ще продаде всичко и го пропие или изиграе на комар.После ще пише мемоари как комуностите са му взели всичко.
1
1
 
18
 
! Отговори
ДАЙ БОЖЕ преди 5 години
ДЕЦАТА ВИ ДА СИ ПОЛУЧАТ ЗАСЛУЖЕНОТО ДАЙ БОЖЕ КОЛКОТО ПОМОГНАХТЕ НА БЪЛГАРИЯ ТОЛКОВА ДА ВИ ПОМОГНЕ ГОСПОД НА ДЕЦАТА ВИ ДАЙ БОЖА