Българките – последни по продължителност на живота в ЕС

Най-дълголетни са испанките, които живеят средно 86 г.
71
Българките – последни по продължителност на живота в ЕС
Снимка: архив, БулФото

Българките са на последното място по продължителност на живота в ЕС. Класацията е направена въз основа на данни от Евростат, предаде БНР.

В нея британките са на 17-о място сред 28-те членки на Европейския съюз.

Средната продължителност на живота на дамите в Обединеното кралство е 83 години, но това е под средната продължителност за ЕС като цяло.

Най-дълголетни са испанките, при които този показател е малко над 86 години. Челната тройка се допълва от Франция и Италия.

В дъното на таблицата са българките със 78 години средна продължителност на живота, непосредствено след румънките, латвийките и унгарките.

Професор Джон Нютън от правителствения отдел за подобряване на общественото здраве заяви, че резултатите пораждат загриженост, макар че не е тайна, че при британките се наблюдава висок процент на ракови заболявания, особено рак на гърдата.

Консумацията на алкохол и затлъстяването също са фактори, допринасящи за раковите заболявания.


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
futurehealth преди 3 месеца
Ужас!
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Българките също така са най-злобните, сприхави и зависливи в ЕС, независимо от възрастта им. Май има връзка между двете,а?
59
0
 
0
 
! Отговори
Абе.. преди 4 месеца
Българина никога няма да се смири и жаждата му за материалното никога няма да се уталожи защото е освирепял ТЮРК който не е съвместим все още с цивилизацията, и е склонен на номадски изпълнения - рейдове ака кражби, золуми и измами 24/7 това на какво ви прилича? това е мобилно племе което прави точно това - рейдове. и като няма къде вътре в самото племе ги прави!
58
0
 
0
 
! Отговори
Абе.. преди 4 месеца
Преди някой да се е захванал за някакъв ъгъл - естствено че по време на липса и мизерия доверието в едно общесто пада т.е хората се цакат, лъжат се но навън излизат от цикъла и не е в такива размери, такъв обхват такава безнадеждна култура на лъжата, произтичаща от липсата на морална силна и издръжливост на българина, защото в крайна сметка не е БАШ европеец ами малко отстрани така шмугване е имало. как може 1300 години все още да се учим какво е ЕВРОПА бе? НИЕ НЕ СМЕ ОТ ТАМ И ЗА ТАМ!
57
0
 
1
 
! Отговори
Абе.. преди 4 месеца
Да ПУКНА ако проблема на българина е парите в смисъла както хората традиционно го говорят - ако сме имали пари нямало е да бъде така. Прочетете отнякъде историята на други държави които са били в дълги периоди даже и по-зле от нас, даа има такова нещо купата на жертвата може би не е наша. Та така
Общества поставени в същите условия като българина не са толкова злобни, крадливи, глупави, завистливи,некооперативни, разрушителни обществата им се шири доверие и не се цакат един друг. ГЕНЕТИКА Е ТОВА
56
1
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 4 месеца
До 54:
Мрънкалниците все за пари хленчите, ама качеството не само в парите, а най-вече в здравословния начин на живот: без пиене, пушене, дебелеене, злоба и агресивност.
Те това ви е проблемът най-вече, не парите, дето не сте толкова зле, колкото се опитвате да се изкарате. Злобата мори човека.
55
0
 
0
 
! Отговори
Ко-не преди 4 месеца
Ще за свят е този, в който българките са най-хубавите?
54
0
 
7
 
! Отговори
юбералес преди 4 месеца
Оберете ромите от статистиката на ''българките'' и средната продължителност ще е над 80г.
53
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В богатата Саудитска Арабия живеят толкова дълго колкото в бедна България.
52
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В Куба продължителността на живота е кокото в САЩ и Дания, а според някои статистики малко повече от Дания.
51
1
 
21
 
! Отговори
някоя си преди 4 месеца
Много интересни са ми подобни статистики. Защо ясно не се каже: продължителността на живота зависи и от КАЧЕСТВОТО на живот. Ниското качество, бедността, водят и до малка преживяемост на населението. Погледнете кои са в края-България, Румъния, Латвия...все бивши соц. страни, в които тече неистов и десетилетен преход, но в интерес на върхушката и в ущърб на обикновения човечец
50
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Според сайта на Националния статистически институт продължителността на мъжете у нас е под 73г.
49
0
 
5
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 месеца
Браво, явно българите сме поне на първо, щом се канят да ни пенсионират на 72, както веднъж се изпусна Дончев.Честито на печелившите! останалите-внасяйте си данъци, такси и пенсионни вноски, и се надявайте!
48
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Пушене, дишане на мръсен въздух, лоша храна, пиене, обездвижване и не на последно място яд, ярост, и простотия - всичко това води до ниската продължителност при българките. И въпреки това пак гонят само материалното!
47
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
КАКТО ВИЖДАМЕ, ДЕЦАТА СЕ РАЖДАТ С УВРЕЖДАНИЯ
46
1
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 4 месеца
вьв всеки квартал като люлин трябва да има крематориум гробишните паркове
свьршиха така че роднините да вземат урните и кои кьдето иска да ги оставя освен
това не разбирам защо не влиза закона за евтаназията в нс искаме ист конвенция
а нямаме този закон положението е много сериозно
45
6
 
7
 
! Отговори
не преди 4 месеца
това вече е НЕПРОСТИМО!
Всички българки трябва да получават минимална месечна помощ - 300 лв без да работят или доказват медицински проблеми. Само ще Ви припомня отношението на Иисус Христос спрямо жените. На тях е отредено да раждат с мъки, а на мъжете да работят.

Само жените, които искат да работят , трбва да им се позволи. На останалите - да получават пари от държавата. Ако трябва и минимална заплата.

После да няма... Мафията да остане без държава!!!
44
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Една подробност, която не се знае. Под средна продължителност на живота се разбира прогнозната средна продължителност на живота на живите хора към момента, а не реалната средна - средната възраст на починалите през примерно 2017 година. Сега средната възраст на починалите в България вероятно е около 65 години за мъжете и 69 години за жените.
43
1
 
6
 
! Отговори
тлъст евро политик преди 4 месеца
р0бе, вие сте лесно заменими, затова си внасяме нови р0бе от изтока!!
42
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
След 30 години "демократичен" ГЕНОЦИД не знам какво очаквате!
Помня през комунизма редовно хората доживяваха до 85 - 90 години, ама тогава го нямаше тоя убийствен стрес който го има днес!
Мъжете днес живеят още по-малко, редовно си отиват и на 50 - 60 с тежки инфаркти и инсулти, това е страшната истина