Офицерите от запаса искат: Референдум за казармата

Армията ни днес била като след Ньойския договор
15 сеп 2018 08:14,
290
Офицерите от запаса искат: Референдум за казармата
Снимка: Булфото, архив

Референдум за връщане на задължителната казарма предлагат от Съюза на сержантите и офицерите от запаса и резерва. Според тях е наложително до края на годината да се направи цялостен преглед на сигурността и отбраната в страната и да се вземат мерки за окомплектоване на армията ни, пише "Дарик".

Състоянието на Българската армия днес е като след Ньойския договор преди почти 100 години, твърдят запасните офицери. Те настояват да се промени мисленето за начините, по които може да се окомплектова войската ни. Предлагат да се проведе референдум и да бъде върната задължителната наборна военна служба. А също така да се преосмисли системата за попълване на Въоръжените сили и техния резерв с личен състав, като се използват и възможностите за доброволна служба.

Още по темата

Предложенията бяха отправени към институциите и обществото вчера по време на конференция "Ролята на доброволната служба в армията и службата в резерва", която се проведе в Казанлък.

Офицерите и сержантите от запаса и резерва настояват също до края на годината да бъде извършен цялостен преглед на сигурността и отбраната, а парламентът да приеме дългосрочен план за развитие на Въоръжените сили до 2032 година.
 
Председателят на съюза о. з. ген. Златан Стойков се обяви за закон за запасното воинство, какъвто в страната ни няма.
 
Днес край град Крън в община Казанлък ще се проведе първи Събор на запасното войнство, чиято цел е да популяризира армейската служба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че то вратите на казармите са отворени като вратите на фабриките,кооперациите,институтите,администрациите,че и други,който реши може да го приемат и обучат с практика в степен и разряд както и срок по желание от 6 месеца до една и повече години по етапи за квалификации и спрямо тях заемана длъжност,но стана платено като безплатно нема и тъй като чакат все някой да реши,разреши кой-кой на края да се реши с един голям референдум,та да могат желаещите да приближават вратите отворени за занимание.
205
4
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Наборното робство не трябва да се връща преди Иван да е пробягал 150 млн. км. за 8 минути.
204
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тея простаци мислят ли въобще какво ще си докарат с тая казарма....като влезнат хиляди от онова черното племе където незнаят да говоря и пишат и при най-малкото вадят нож,но нямаш право да ги самонаказваш ще съжаляват..
203
0
 
4
 
! Отговори
ГЗ"ГРАДИНА" преди 5 години
До НГВС//Щом не преминават на регламентираните места за преминаване ,то те са нарушители независимо от посоката на движение.
202
2
 
4
 
! Отговори
До 190 преди 5 години
Хипо,ти си едно комплексирано келешче.Военнослужещите са професионалисти, дисциплинирани и можещи.Скоро спасиха възрастен мъж от пожар и ще продължават да помагат на хората в бедствия и беди.Трябва да се уважават хората с пагони, защото са доблестни,честни и не са меркантилни като наглите политици.
201
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДА БЕ ДА ХОРАТА СЕ ЧУДЕХА КА ДА СИ ОСВОБОДЯТ ДЕЦАТА ОТ АРМИЯТА ДНЕС ЩЕ ИСКАМЕ ДА ВРЪЩА....
200
1
 
6
 
! Отговори
професионалист преди 5 години
Няма да стане, защото няма пари.Ще се превъоръжаваме с нова техника за трите вида въоръжени сили или ще изграждаме и строим нов казармен фонд? А това,че армията ни е колапс (като държавата) не са виновни военнослужещите,а меркантилните политици, които от 29г.режеха "живо месо" от нея,но същевременно бяха и са без визия за управление и стратегическо мислене.
199
4
 
4
 
! Отговори
НГВС преди 5 години
До ГЗ"ГРАДИНА"А "нарушителите бяха главно отвътре навън. Бягаха от комунистическия рай на бай Тошо!
198
2
 
13
 
! Отговори
Ozzy преди 5 години
И кво сега? Кофти им е на военните без наборна армия. Няма как простите *** да си избиват комплексите. Който иска да бъде войник - има професионална армия. Да си военен е професия, не става да тормози някого да лъвска пода и да набива крак, при положение, че това са най-хубавите години.
197
2
 
2
 
! Отговори
4-ата танкисти и аз; преди 5 години
Кучето! Не ми се спи повече в танк - и то за краварски интереси - точка и многоточие...
196
2
 
10
 
! Отговори
3-та от запаса преди 5 години
Да обясним на някои от форума. В края на 20 век когато още имаше пари за армия ни взеха запас. Спяхме 10 човека в 5 метра палатка висока 1.5 м върху слама покрита с брезент на замята.Това са стандартите за БГ-Арми.Танкистите спят под опънат на калника на танка брезент като навес.Отопляват се с нафта която се пали в тенекия. От там идва израза "по добре силно *** отколкото силно усмихнат на сутринта от студ" За храна няма да говорим.Сега ще спат забити като бастуни в калта щот ня пари и за тва
195
0
 
4
 
! Отговори
А дано, ама надали.. преди 5 години
Времената са други, а и държавата постепенно се разгради. Не, че е трудно да се яхне идеята и да се усвоят още едни пари, но ще е само това. Обществото има нужда от малко стягане и надежна опора за всякакви случаи, но липсват най-вече воля и желание. А сравненията между сега и преди са или предимно емоционални, базирани най-вече на спомените за младостта, или чисто механични и не отчитат обществената нагласа, необходимост, възможности и воля. В този смисъл и 2-те са безполезни и не вършат работа
194
3
 
2
 
! Отговори
СЪ НАМИ БОГЪ преди 5 години
Това за казармата е пълна тъпотия. Православието трябва да седи на първо място и после всичко си идва на мястото обичта към род, родина, семейство. Пък нека пак да си има казарма, ама не да ги държат 2-3 години, като роби, а да ходят на военна подготовка 6-7 часа всеки ден и след това да си се прибират в къщи, така ще им е много по - интересно, и пак ще си имат военна подготовка. А не да им развалят психиката за 2-3 безмислени години.... Да го направят така - Казарма - вероучение - родолюбие!
193
1
 
8
 
! Отговори
Така е преди 5 години
За чий сме членове на НАТО бе , ей ?Сегашната ни платена армия трябва само да се доокомплетова и готова.Не се връзвайте на Каракачанов и др. непрокопсаници.Война им се преискало...
192
2
 
7
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
До ГЗ"ГРАДИНА" 194 Има един още по гнусен филм -Дунав мост.Само бебето излезе непорочно. Изкараха че у нас няма нормални, честни хора.Отврат.
191
0
 
6
 
! Отговори
Запасняк преди 5 години
Веднага може да се каже ,че резултата от референдума ще бъде НЕ.В него да участват само мъже от 18 до 30г. Без Корделка.
190
6
 
12
 
! Отговори
ГЗ"ГРАДИНА" преди 5 години
Има един безкрайно гнусен и лъжлив филм,наречен "Граница",това е еманация на неолибералното,еврогейско виждана за поговорката "Как дявола чете евангелие".Момчета на границата бяха тези,които денонощно носеха бойна служба.За тях нямаше ден,нямаше нощ,нямаше проливен леден есенен дъжд,нямаше юлски пек и жега.Нямаше снежни виелици,нямаше пролетен ден-просто те изпълняваха своя дълг ,зад тях беше България.Всеки нарушител беше спиран независимо от посоката на движение.Това бяха момчета на 18-20год
189
0
 
4
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Разправят,че военният министър Каракачанов не е служил в БНА ...Вярно ли е това ???!!!
188
0
 
0
 
! Отговори
Bg pod tr vevese преди 5 години
Chudesno. Hartien Referendum. Po bg post. S pisma.
187
4
 
7
 
! Отговори
Строителни войски преди 5 години
Задьлжителната казарма е губене на време. Тьй че, който иска да вьри да служи доброволно може да го направи.Нека да има нов закон като покана желаещи да служат доброволно!