Офицерите от запаса искат: Референдум за казармата

Армията ни днес била като след Ньойския договор
15 сеп 2018 08:14,
290
Офицерите от запаса искат: Референдум за казармата
Снимка: Булфото, архив

Референдум за връщане на задължителната казарма предлагат от Съюза на сержантите и офицерите от запаса и резерва. Според тях е наложително до края на годината да се направи цялостен преглед на сигурността и отбраната в страната и да се вземат мерки за окомплектоване на армията ни, пише "Дарик".

Състоянието на Българската армия днес е като след Ньойския договор преди почти 100 години, твърдят запасните офицери. Те настояват да се промени мисленето за начините, по които може да се окомплектова войската ни. Предлагат да се проведе референдум и да бъде върната задължителната наборна военна служба. А също така да се преосмисли системата за попълване на Въоръжените сили и техния резерв с личен състав, като се използват и възможностите за доброволна служба.

Още по темата

Предложенията бяха отправени към институциите и обществото вчера по време на конференция "Ролята на доброволната служба в армията и службата в резерва", която се проведе в Казанлък.

Офицерите и сержантите от запаса и резерва настояват също до края на годината да бъде извършен цялостен преглед на сигурността и отбраната, а парламентът да приеме дългосрочен план за развитие на Въоръжените сили до 2032 година.
 
Председателят на съюза о. з. ген. Златан Стойков се обяви за закон за запасното воинство, какъвто в страната ни няма.
 
Днес край град Крън в община Казанлък ще се проведе първи Събор на запасното войнство, чиято цел е да популяризира армейската служба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
4
 
3
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
До Анонимен Ще избягат а *** ти ще *** моркова заради тях и после никога повече няма да си видиш сина ,даже и на пощенска картичка .
165
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тея граница мраница са кати тилт. Няма нищо вярно, скалъпени историйки от единични случаи от тук от там. 90те бе модерно да се преувеличава, кой не скача е червен и ала бала. Не случайно половин натфиз и нбу висят на сорос.
164
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И в Замунда го има тоя филм Граница. :))
163
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВРЪЩАЙТЕ КАЗАРМАТА КОЙТО НЕ ИСКА ДА СЛУЖИ СЕ ОТКУПВА СРЕЩУ 20 МЛН ЛЕВА ИЛИ 5 ГОД РАБОТА В МИНИТЕ ДРУГОТО СЕКРИМИНАЛИЗИРА И СЕ СЧИТА ЗА ПРЕДАТЕЛСТВО КОЙТО ИЗЯБАГА ОТ КАЗАРМА И ГО ХВАНАТ В ДРУГА ДЪРЖАВА 30 ГОДИНИ ЗАТВОР ЩЕЛИ ДА ЛЕТЯТ ПЕПЕРУДКИ
162
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако направят задължителна военна служба се самозапалвам заедно със синът ми пред " Народното събрание"
161
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до Кимчо, карцер от 15 дни? Муаахаххаа....да не би да е било 40 дни задръжка, *** щото аз навремето имах такава.
160
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледайте филмът "Граница" от 94-та година е. Български е! Наскоро пак го препоръчах.Играят Наум Шопов, Чочо Попйорданов, Мариус Куркински, Зуека и други. Абсолютно отразява българската действителност в казармите едно време.
159
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 179 Муахахаахахахаха....Интерпол ще се занимава с мен и хиляди като мен затова че не съм се явил в казармата? Муахаахахахахахахахаахахаххахаха.......
158
1
 
7
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
До Анонимен Не знам при мен във ЗВЕЗДЕЦ ИМАШЕ стари войници който си дослужиха карцера по десет -петнадесет дена .Много кофти беше тази работа ,да гледаш как другарите си отиват а ти оставаш още две седмици лоша работа беше .
157
6
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 5 години
АМА НАЛИ НАТО ЩЕ НИ ПАЗИ КАКВА КАЗАРМА ВИ Е НАЕЛА. ТЕ ДАЖЕ МОЖЕ И ДА РАЗПУСНАТ НАЦЯЛО ААРМИЯТА. ЗАЩО НИ Е. В БЪЛГАРИЯ БАЗИТЕ НА НАТО МОЖЕ И ДА СЕ УТРОЯТ. НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ НАЛИ. ТЕ ТОВА И ИСКАТ ЗАПАДНИТЕ НИ ГОСПОДАРИ.
156
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 178 И да пие и да не пие хапчета, корейския вожд е безнадежден случай.
155
3
 
9
 
! Отговори
срам и позор преди 5 години
тука списващите нито знаят какво е казарма нито социализъм, ама се плючат. пикльовците не знаят че казарма имаше и след социализма, не знаят и какво пише на военната книжка отзад. едното е да понася тежко несгодите на военната служба. няма либерастии и тън мън ама аз неща така. има закон устав и конституция. за съжаление дриско поколението е заядливо и си въобразява че знае всичко докато е друсано и не може 10 пъти да се вдигне от земята.
154
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"А бе нека по живково време да те пратят на границата и ти да пропуснеш 15 човека да минат в твойта смяна, и ще видиш колко дни ще лежиш в ареста!"----И как по живковото време ще докажат че съм пуснал 15 човека? Ще ги накарат поименно да се върнат по своя воля от Гърция или Турция и да свидетелстват срещу мен ли?То това да не е в днешно време с каметите? Те по тая логика могат да кажат, че съм пуснал и 1000 човека. Ходи ги брой!
153
2
 
5
 
! Отговори
сандо преди 5 години
шапкари, кво друго моа да измислят
152
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 173 Кимчо, ти си бил наистина изтрещяла пенсия. А бе говоря ти в деня в който се приеме закон за задължителната служба, веднага хиляди младежи ще тръгнат за чужбина.
151
2
 
4
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
До Анонимен Абе *** кой вика в казармата без повиквателна .Ти бил ли си войник някога за да знаеш че повиквателната се връчва един или два месеца предварително за да има време момчето да се подготви за казармата .И никой не знае когаще му връчат повиквателната . Тъпчо ,Тъпчоо
150
3
 
8
 
! Отговори
Хихи преди 5 години
Как точно ще ме принудите да се върна в територията българия, че да служа в армията на Арабаджиеви, Митьо очите и т.н. ? Много, много съм любопитен как ще стане :)
149
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой задава ли си въпросът с какви пари ще се издържа армията? И какъв ще е фекта от задължетелната служба? При новите технологии определена технологична единица е по-полезна от полк кашици,танкисти,химици,разузнавачи,и каквито там се сетитите.Ние пари зазакупуване на гориво и акумолатори нямаме,а армия ще правиме?
148
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 169 Максимално 48 часа се лежеше, каввал!
147
3
 
1
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
До Анонимен Изтрещял копе.лдалк си ти .Аз никога не съм искал да има комунизъм и такъв във света никъде не е имало .Само в твоята наркоманска чутура има комунизъм И никога не съм вярвал в утопии .