BG програма: 150 хил. украинци и молдовци оживяват селата ни!

КНСБ пресметна, че 10%-ят ръст на заплатите не стига
288
BG програма: 150 хил. украинци и молдовци оживяват селата ни!
Снимка: архив, БулФото

От Украйна и от Молдова да бъдат привлечени 150 хиляди работници от българската диаспора в следващите 3 до 5 години. Това е целта на разработвана от КНСБ и работодателски организации демографска програма.

Така ще се запълни недостигът на работна ръка и ще се оживят западащи села, обясни президентът на КНСБ Пламен Димитров, цитиран от БНР.

Още по темата

"Те нямат статут на граждани на България, това е част от програмата - да им дадем такъв статут по бързата процедура  и така нататък. Това ще реши системния проблем на пазара на труда, тъй като 150 хиляди всъщност работни места в България остават незаети. Българи са – с българско самосъзнание, говорещи български и с български корен. Ангажиментът на местните власти е да се направи карта на изоставените селски къщи, да ги предоставим там, където всъщност е наоколо работното място, където бизнесът е картографирал", разясни той.

Демографският план ще бъде предложен на правителството до края на годината, каза Пламен Димитров.

По изчисления на синдиката планираното 10-процентно увеличение на заплатите в бюджетния сектор от догодина вече е недостатъчно на фона на прогнозираното поскъпване на живота през идните месеци.

"Ние смятаме, че тези, които са под средната работна заплата, даже 1000 лева, във всички сектори трябва да получат между 15 и 20 процента увеличение вече. Да, цената на газа няма пряко влияние върху много стоки и услуги, има косвено влияние, но тя стимулира, калкулира и бута нагоре всички цени, за съжаление по-бързо, отколкото би ни се искало", посочи синдикалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
14
 
! Отговори
Тц преди 5 години
Късно е либе за китка!
13
32
 
5
 
! Отговори
путя преди 5 години
До Анонимен 2 Бъркаш украинци с руснаци-не искаме русняци,а искаме всички които ги мразят и презират.Панимаеш таварищ?
12
9
 
46
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
Германия преди време направи една такава грешка с турци и сега й излиза през носа. За молдованци не знам, ама украинците не стават за нищо!
11
4
 
59
 
! Отговори
Питане преди 5 години
Имам следното питане: Защо са умрели селата? Нали вече 30 години сме демокрация, имаме банани и тоалетна хартия и се развиваме по пътя на евроатлантизма, приеха ни в клуба на богатите, пътуваме за чужбуна правиме тапи на магистралите, фърляме пачки през балконите, а селата измрели!Що тъй, а?
10
14
 
6
 
! Отговори
Отвратен преди 5 години
До Анонимен-2Руснаци не искаме.Край морето пореваха от тях, заради пиянствата о кражбите.
9
7
 
37
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
А изоставените къщи ще ги национализиране ли?! Нов 23декември 1947 г ли ще има?! Нова национализация ще прави ГЕРБ?!!!
8
25
 
29
 
! Отговори
християнин преди 5 години
Е-е-х,елементарно мислене.Не украинци и молдовци ще оправят положението,а българката,когато започне да ражда деца.Не само да к-рвее,а да си стои в къщи,да ражда деца,и да слуша и се подчинява на мъжа си.Само тогава ще се оправи християнския свят.Другото са тъпизми.
7
14
 
20
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
Украинците са достатъчно 0оскотяли че ще почнат да правят бели тук. По-добре работливите молдовци отколкото мързеливите хохлu
6
2
 
83
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И молдовците и украинците мечтаят да се заселят в селата ни...и да работят за "работодателите" за жълти стинки ?! Че те и там си го могат същото.
5
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В КНСБ си мислят че тия хора пият нафта УАУ....
4
39
 
7
 
! Отговори
Помак_БГ_националист преди 5 години
Пета колона руснаци не искаме. По-национално отговорна политика е дацсе върнат помаците от Гърция и Турция.
3
11
 
38
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
Да не си мислят че изоставените къщи нямат собственици....? Имат разбира се,но не стигат средства за поддръжката им...ако ги настанят ще има отмъщения и ,,случайно,, запалени къщи със все натрапниците вътре.
2
18
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Укри не щем. Пияници и безделници. Вижте какво направиха със страната си. И тия ги каните тук?!? Национално предателство! Ако ще съсипваме България, то можем и сами!
1
41
 
18
 
! Отговори
Перко преди 5 години
АКо това стане, ще е едно от най-добрите неща, случили се в България през последните 30 години

Спонсорирани публикации