BG програма: 150 хил. украинци и молдовци оживяват селата ни!

КНСБ пресметна, че 10%-ят ръст на заплатите не стига
288
BG програма: 150 хил. украинци и молдовци оживяват селата ни!
Снимка: архив, БулФото

От Украйна и от Молдова да бъдат привлечени 150 хиляди работници от българската диаспора в следващите 3 до 5 години. Това е целта на разработвана от КНСБ и работодателски организации демографска програма.

Така ще се запълни недостигът на работна ръка и ще се оживят западащи села, обясни президентът на КНСБ Пламен Димитров, цитиран от БНР.

Още по темата

"Те нямат статут на граждани на България, това е част от програмата - да им дадем такъв статут по бързата процедура  и така нататък. Това ще реши системния проблем на пазара на труда, тъй като 150 хиляди всъщност работни места в България остават незаети. Българи са – с българско самосъзнание, говорещи български и с български корен. Ангажиментът на местните власти е да се направи карта на изоставените селски къщи, да ги предоставим там, където всъщност е наоколо работното място, където бизнесът е картографирал", разясни той.

Демографският план ще бъде предложен на правителството до края на годината, каза Пламен Димитров.

По изчисления на синдиката планираното 10-процентно увеличение на заплатите в бюджетния сектор от догодина вече е недостатъчно на фона на прогнозираното поскъпване на живота през идните месеци.

"Ние смятаме, че тези, които са под средната работна заплата, даже 1000 лева, във всички сектори трябва да получат между 15 и 20 процента увеличение вече. Да, цената на газа няма пряко влияние върху много стоки и услуги, има косвено влияние, но тя стимулира, калкулира и бута нагоре всички цени, за съжаление по-бързо, отколкото би ни се искало", посочи синдикалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами то както е тръгнало братята ви да ви дигат цените на енергоносителите всяко тримесечие ще се окаже, че и 15-20% ръст на заплатите са недостатъчни след 3 месеца. Вместо да мислим как да се откачим от руските експлоататори ние пак се правим на неразбрали и си заравяме главите в пясъка.
33
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Красив народ са, защо пьк не? Ама, проблема е че докато вземат Бг, пашапорта и само ще ги видите как са запрашили кьм русия, пардон за турция или европа!
32
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей канесебето що не засмучете малко повече виетнамци ,че са трудолюбиви поне
31
5
 
28
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Значи, по принцип им бавим гражданството, но, когато искаме да ни работят ангария, светкавично им го даваме. При такова отношение на Българската държава,аз не бих дошъл. Това е мерзко! Българите от Украйна и Молдова, трябва автоматично да си имат БГ гражданство, а не да се третират като чужди. Колкото до г-на от КНСБ, проблема с работната ръка, не е толкова демографски, колкото системно-икономически. като плащате 600-800 лева, нема кой да ви работи. Селата може да са пустеещи, но земята си има.
30
1
 
1
 
! Отговори
Отвратен преди 5 години
До А неее...-26;Абе казвал ли тие някой колко си халтав?
29
7
 
7
 
! Отговори
Ла Ла ленд преди 5 години
И дума да не става! Приемаме само стопроцентови арийци, по възможност с корени от Велика България.
28
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали като вземе паспорт веднага ще бега за Германия.. Имахме един лекар от Молдова много добър , избега за Франция
27
12
 
19
 
! Отговори
Отвратен преди 5 години
До Питане--12;Селата умряха след като комунистите им откраднаха имотите. От 90% собственици направихте 100% наемни работници. Направихте работните българи руснаци, най-лошия МАТРЯЛ в света.Напълнихте градовете със селяния ,което доведе до страхотна жилищна криза и спадане на раждаемоста. Началото на 70-те год. взехте мерки за увеличение на ражданията но те се увеличиха само при ***/ромите/. Така станахме 9 милиона.
26
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре звучи, ама надали ще успеят да я реализират тази идея точно КНСБ.?!
25
13
 
11
 
! Отговори
А неее... преди 5 години
Не искаме Бандеровски куч ки! Да си стоят в Укреа ния! Няма украинци, има руси, поляци българи, турци, ***...
24
6
 
54
 
! Отговори
Невена преди 5 години
Само и само за да не вдигаме заплатите, ще внасяме хора от всякакви западнали и пропаднали държави. Вместо да оправят блатото и да го превърнат в езерце, те ще внасят още жаби. Какъв е смисъла питам аз?!?!?!
23
19
 
11
 
! Отговори
читател преди 5 години
250 хиляди жилища по Черноморието са собственост на руснаци, сега канят други 150 хиляди по селата, от тези които имат най-калпаво селско стопанство в Европа, защо ли?А колко приказки се изприказваха за няколко стотин арабески!Мечтата на Русия винаги е била да окупира България.Не става по стария начин, има нови!Предатели също има.
22
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те арабите и афгаинстанците бягат от България та украинци и молдовци ще дойдат, след като могат да отидат в Русия.
21
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще дойдат, обаче само, за да вземат българско гражданство по бързата процедура и ще побегнат на Запад. Това ще стане, никой няма да се забие по села, където вършеят "братята".
20
2
 
3
 
! Отговори
Ми преди 5 години
Роми
19
6
 
16
 
! Отговори
Скитника евреин преди 5 години
Даите повече арабчета , та да са доволни евро-атлантиците !
18
3
 
6
 
! Отговори
Ми преди 5 години
С пъти по добре от ***.
17
3
 
40
 
! Отговори
Коце кмета преди 5 години
Явно идеята не е да се канят хохли, а бесарабски българи от района около Одеса. И това е чудесна идея, НО... Идва новия българин тук, бг чорбаджията радостно го прегръща, а после не му плаща. Мизерията е същата като там, политическата мафия също. Изобщо ще се чувства в свои води, докато не се сблъска с индобългарите. Това вече ще му дойде в повече и ще се върне.
16
8
 
19
 
! Отговори
до 10 преди 5 години
Ако не бяха руските туристи по морето много българи щяха да гладуват.
15
6
 
1
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
До BurzumКак си клоши? Отдавна не съм те мяркал нещо.....Да не те прибират профилактично в районното?