Депутатите ни чисти, няма доказателства за корупция!

Шефът на КПКОНПИ: Не получаваме поръчки от властимащите
30 сеп 2018 12:15, Красимир Ангелов
167
Депутатите ни чисти, няма доказателства за корупция!
Снимка: flickr

На този етап няма достатъчно събрани доказателства по сигналите за корупция срещу депутати, обяви председателят на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев в предаването "Тази неделя" по bTV.

Още по темата
"Имахме сигнал за депутата Делян Пеевски, като извършихме една изключително обстойна проверка. Събрахме огромен обем доказателства и установихме, че при този човек няма един незаконен ред", каза Георгиев и посочи, че този депутат дори е един от най-големите данъкоплатци.

"Проверяваме всичко във връзка с Ветко Арабаджиев. Имаме срок за проверка от една година, който може да бъде увеличен с 6 месеца. За Арабаджиеви събрахме цялата информация за имуществото, което имат. Дадохме ги на прокуратурата и тя наложи ограничителни мерки. Но трябва време, защото в момента проверките са на ранен етап", уточни още шефът на КПКОНПИ.

Той коментира и идеята да бъде въведено антикорупционно говорене в детските градини. По думите на Георгиев с това България не открива топлата вода. "Идеята е да се започне евентуално с трета и четвърта група в предучилищното образование. В Германия например моделът е да се прави една игра, при която полицай си говори с кукла и децата сядат в кръг около него. И полицаят играе с куклата – той не взима пари, за да й помогне, когато има нужда. И така децата виждат как се случат нещата", подчерта експертът.

Пламен Георгиев категорично отхвърли обвиненията, че КПКОНПИ получава поръчки от властимащите срещу хора, които в момента са неудобни. "Това не е вярно. Това е пълен абсурд. И да искаме, няма как да го направим. Говорим за приходи и разходи - неща, които са видими и проверими. Нещата са простички, това са пари", посочи още той.

Георгиев подчерта, че българският модел за борба с корупцията е различен от румънския. "При нас единственият орган, който може да повдига обвинение, е прокуратурата. Но всички органи, които могат да разследват корупцията, са събрани в един. Създаде се задължение и за КПКОНПИ да запорира имущество. При нашия модел се създават всички предпоставки за добри резултати, защото превенцията се съчетава с борбата с корупцията", каза още той.

По отношение на случая с бившия финансов министър Симеон Дянков, срещу когото също се прави проверка, Георгиев отговори: "Извършихме проверка спрямо него, но не можахме да го намерим за разлика от Трайчо Трайков. Дянков ми звънна лично в 00.30 часа, защото е бил в Америка и каза, че ще ни съдейства. Така че той ще предостави документи и за това, и за имуществото си", обясни Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Депутатите няма как да не са чисти,от тях се иска единствено да си вдигат под строй ръцете и да гласуват удобни за кукловодите закони и да подкрепят удобните за тях управляващи! Срещу скромната сума от 4-5 000 месечна заплата,възможност да пътуват безплатно по света,да създадат връзки и познанства,които може и да са им полезни извън Парламента и др.дребни гъдели и далаверки!
63
0
 
17
 
! Отговори
29г преди 5 години
69 Е има прогрес ето новина от вчера, ''след 30г отново кренвирши с месо'' лека полека за 30г ще стигнем 1% от качеството от тогава. Ама 30г по късно още управлението на БКП виновно, хората за 10г стабилни държави изградиха, ние 30г още не можем да се стабилизираме, а кога ще тръгнем напред ...
62
0
 
24
 
! Отговори
:) преди 5 години
Шефът на КПКОНПИ просто лъже в национален ефир,както правят и политиците.
61
3
 
21
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 5 години
Добре ли се чувствате след 30 години ?Питам Гласувалите за СДС , за Симеон , за Борисов ?
60
0
 
20
 
! Отговори
:) преди 5 години
До един са за зтавора, но не очаквайте от ГЕРБ (или БСП) да започне някаква промяна. Мафията здраво е обяздила България и си прави каквото си иска. ЕС пък вместо да направи нещо, поддържа удобния Тиквоний, който е 100% мутра.
59
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ДАНО АМА НАДА ЛИ !?!?!?
58
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде тогава се крие корупцията у нас? Ако искаш да скриеш нещо, сложи го на най-видното място.
57
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
45 Е не е вярно направиха нещо. Снимаха на софийските митничри палатите, после удариха Капитан Андреево 10-тина пъти. Та човек като се зачуди какво правят тия 200 човека в софийска централна митница .... никой не знае, ама прибират по 2 бона заплата и 10 к ДМС на година докато не знаят какво работят. Още помня Танов имаше 300 000лв годишно ДМС, а тия митничари по пунктовете бяха с по 200лв. :D
56
0
 
21
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Е как няма да са чисти, като те контролират проверяващите ги!? Все едно тиквата да се самонакаже?! Няма как!!!Корупция, беззаконие и безнаказаност цари в България! Въпросът е ДО КОГА???!!!
55
0
 
18
 
! Отговори
NoName преди 5 години
Ама какво очакваме... Кучето да охапе ръката, където го храни!?!?! На всички ни е ясно, че такива кучета ги "приспиват" - Имайте малко чест и уважение, когато оповестявате подобни небивалици!
54
0
 
14
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ПРАВИЛНО ,ПРОПОРЦИОНАЛНИТЕ СА ЧИСТИ ОТ Г.ЛИС..ТИ !!!!
53
0
 
18
 
! Отговори
29г преди 5 години
56 ДепутатНамирисва ми на нов Народен Съд, че да ни определите.
52
0
 
8
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ПРАВИЛНО ПРОПОРЦИОНАЛНИТЕ СА ЧИСТИ ОТ *** !!!
51
0
 
26
 
! Отговори
Глас НАРОДЕН преди 5 години
А СТИГА БЕ! Депутат и чист това са две напълно изключващи се неща, също като депутат и некорумпиран! По мръсно нещо от политиката няма! Както и некорумпирани хора в политиката също няма! Взехте ни съвсем за "калинки" !
50
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бе ! Как така бивш финансов министър е собственик на Рекорд в Пловдив сигурно за един лев .
49
0
 
21
 
! Отговори
Процесор преди 5 години
До: ПрофффесорТези 100 книги да не са с кафяво "мастило".И без това вече никой не чете, които имат пари не могат да четат добре наум, а които могат - нямат пари за книги, защото са ограбени от горепосочените некорумпирани алчни цъpвyли.
48
0
 
7
 
! Отговори
ДЕПУТАТ преди 5 години
Я не бръмчете , ние сме хората които ви определяме Живота как ще го живеете .Бих казал - Дришльовците сте вие и ще се оправяте както можете .
47
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А втория престъпник е Бенчев. Целото ГЕРБ е кристално чисто.Какво ще си ги правим не знам. Направо да се възнасят в рая. Може и за там да са прекалено чисти.
46
5
 
4
 
! Отговори
от 52 преди 5 години
Защо цензурирате тази дума Ко.му,мета , га,,дани .?Ние Живеем добре след комууунизма .
45
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще умра от смях.