Депутатите ни чисти, няма доказателства за корупция!

Шефът на КПКОНПИ: Не получаваме поръчки от властимащите
30 сеп 2018 12:15, Красимир Ангелов
167
Депутатите ни чисти, няма доказателства за корупция!
Снимка: flickr

На този етап няма достатъчно събрани доказателства по сигналите за корупция срещу депутати, обяви председателят на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев в предаването "Тази неделя" по bTV.

Още по темата
"Имахме сигнал за депутата Делян Пеевски, като извършихме една изключително обстойна проверка. Събрахме огромен обем доказателства и установихме, че при този човек няма един незаконен ред", каза Георгиев и посочи, че този депутат дори е един от най-големите данъкоплатци.

"Проверяваме всичко във връзка с Ветко Арабаджиев. Имаме срок за проверка от една година, който може да бъде увеличен с 6 месеца. За Арабаджиеви събрахме цялата информация за имуществото, което имат. Дадохме ги на прокуратурата и тя наложи ограничителни мерки. Но трябва време, защото в момента проверките са на ранен етап", уточни още шефът на КПКОНПИ.

Той коментира и идеята да бъде въведено антикорупционно говорене в детските градини. По думите на Георгиев с това България не открива топлата вода. "Идеята е да се започне евентуално с трета и четвърта група в предучилищното образование. В Германия например моделът е да се прави една игра, при която полицай си говори с кукла и децата сядат в кръг около него. И полицаят играе с куклата – той не взима пари, за да й помогне, когато има нужда. И така децата виждат как се случат нещата", подчерта експертът.

Пламен Георгиев категорично отхвърли обвиненията, че КПКОНПИ получава поръчки от властимащите срещу хора, които в момента са неудобни. "Това не е вярно. Това е пълен абсурд. И да искаме, няма как да го направим. Говорим за приходи и разходи - неща, които са видими и проверими. Нещата са простички, това са пари", посочи още той.

Георгиев подчерта, че българският модел за борба с корупцията е различен от румънския. "При нас единственият орган, който може да повдига обвинение, е прокуратурата. Но всички органи, които могат да разследват корупцията, са събрани в един. Създаде се задължение и за КПКОНПИ да запорира имущество. При нашия модел се създават всички предпоставки за добри резултати, защото превенцията се съчетава с борбата с корупцията", каза още той.

По отношение на случая с бившия финансов министър Симеон Дянков, срещу когото също се прави проверка, Георгиев отговори: "Извършихме проверка спрямо него, но не можахме да го намерим за разлика от Трайчо Трайков. Дянков ми звънна лично в 00.30 часа, защото е бил в Америка и каза, че ще ни съдейства. Така че той ще предостави документи и за това, и за имуществото си", обясни Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това, че не са намерили доказателства нищо не значи. Скоро ще намерят. За когото трябва. В тази игра, никой не знае кога ще дойде и неговия ред. Трайков е ясен, Дянков по може да не е крал от държавата. А на Пеевски му пеят приспивна песен, но от това не му става по спокойно. На мушката е, и е въпрос на време
83
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато една държава на този свят се обяви за идеална, значи става въпрос за тоталитарна държава.
82
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А КАКВО СТАНА С ОНЗИ ДЕПУТАТ НА ГЕРБ СЪС СУДЖУЦИТЕ?неговото имущество за милиони проверено ли е?не се чува нищо, май прикриха делото?
81
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ме страх от хора, които признават, че са грешни, страх ме е от хора, които казват, че нямат никакъв грях. Безгрешен Човек е бил само Господ Иисус Христос.Сега тези не се каят за греховете си, не ги признават даже. БКП говори за "вина и ракии", това е типичното комунистическо поведение. Те убиват и са с чисти сърца... Е как така?
80
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е верно каква наглост
79
0
 
18
 
! Отговори
БГ тотал корупшън преди 5 години
Нали ББ затова си го избра този с тъмното минало за да си има пореден чадър!
78
0
 
20
 
! Отговори
някой преди 5 години
Добре, но ако е вярно, то тогава как депутатите ни са позволяват луксозно облекло, луксозни почивки, големи и луксозно обзаведени къщи и вили, луксозни коли, че не само за тях си, но и за цялата им рода и близки около тях кръгове.Само с едната депутатска заплата ли?
77
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде саЦЦ,ЦЦ,ББ.ЦВ.Няма грешници между тях.Няма корупция а цяла Европа ви говори да спрете корупцията по всички етажи.
76
0
 
22
 
! Отговори
ввввв преди 5 години
Този изтреща от наглост.
75
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е това е върхът! Марк Туен и всички световно известни хумористи ще се изсмеятна това.Имам предвид заглавието само.
74
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не закачайте тези херувими ангелчета!Те никога и за нищо не са виновни.Камо ли да се занимават с корупция!
73
0
 
20
 
! Отговори
Петричанин преди 5 години
Има един депутат Борис Ячев!Шеф на комисията за борба с корупцията !В Петрич си говорим ,сега на к... да си вервам или на какво?
72
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
DRUGARITE OT OPOZIZIATA FALIRAHA,NEMAT PARI.SINA NA KORNELIA ZAVLECE SICKO V AMERIKA,SAS SPESTYAVANIATA SI VALERI SI PLATI ZA OKRADENITE VINKELI I SEGA NEMA PARI,NO E CIST.DEBELIA VOIVODA IZEDE IZPI SICKO I NEMA PUKNAT GROSH.BOIKO E ERGEN I BOGATSTVA NE MU TREBVAT.RODITELITE NA ZEZO KASMETO RODITELITE I RODNINITE MU VZEA SICKO I ON E BEDEN.DPSETO DADE PARITE ZA TEZ VARNA I -TE NEMAT NISHTO.ETO VIGDATE ,CE POLITIZITE NEMAT NISHTO I SA CISTI.
71
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма такава държава.всичко в нея се е станало.Корупцията е навсякъде.Иска се силна ръка но не мутра .Млада личност не живяла преди 10ноември и необвързана с мутрите на ГЕРБ.
70
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахахха да уеее.
69
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Егати си тъпата държава
68
0
 
27
 
! Отговори
... преди 5 години
Остава и да си помислите че някой наистина го вярва това.
67
0
 
35
 
! Отговори
Пипи преди 5 години
Това е все едно да кажете, че проститутките са девствени.
66
0
 
23
 
! Отговори
D преди 5 години
Хе хе хе, дрън-дрън, чисти били те! Всички до един са маскари - още Алеко го е казал! Нищо не се е променило! Никога няма да са ви достатъчно доказателствата за корупция на който и да е депутат или министър!!! Мам.ицата ви!
65
1
 
15
 
! Отговори
Всички закони преди 5 години
в България са в духа на закона за първата брачна нощ, много популярен през феодалния строй. Уреждал правото на тогавашните Пеефци да пробват булката първа, пък за другите каквото остане. Явно на раята в територията и харесва да бъде закрепостена и онождана постоянно.