Трайков имал документите за 2,4 млн. Доказва ги, след време!

Поиска отсрочка за доказването им след запора на имуществото му
41
Трайков имал документите за 2,4 млн. Доказва ги, след време!
Снимка: Булфото, архив

Бившият енергиен министър Трайчо Трайков е поискал от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество да удължи срока, в който може да предостави документи, с които да обясни произхода на близо 2,4 милиона лева разлика между разходите и доходите му през последните десет години.

Антикорупционната комисия поиска, а Софийският градски съд разреши запор на имущество и сметки му заради несъответствие, според тях, между доходите и имуществото му, в размер на тази сума.

Още по темата

А срокът Трайков да докаже произхода на тези пари бе днес.

Пред БНР Трайков коментира, че подобна отсрочка би му дала възможност да убеди антикорупционната комисия в законността на доходите си, за да може запорът над негови имоти и средства да бъде вдигнат.

Бившият министър каза, че от днес разполага с документите на КПКОМПИ и му трябва време, за да разбере каква част от средствата му имат неясен за комисията произход.

Припомняме ви, че проверката на антикорупционния орган, огляваван от Пламен Георгиев, е започнала в началото на 2017 г. Тя е заради обвинението срещу Трайчо Трайков му за продажбата на остатъчния държавен дял на ЕВН.

Към момента магистратите са запорирали 1/2 от апартамент, ателие, дворно място, паркомясто, акции, както и влогове и депозити на политика.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това си е политическа атака. Половината олигарси в БГ, не могат да си докажат парите, да раследват тия дето са направили милиони в тая разбита държава, а не тия дето са си ги изкарали в чужбина, там не може да се краде.
37
4
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До мдаа: Едва след като изясни всичко, което си изброил (доста избирателно)? А защо не преди всичко това да изясни как са 10 години Трайчо Трайков е спечелил 2.4 милиона. Ти можеш ли да спечелиш толкова, или поне половината?Отсега може да се предположи, какво ще представи Трайчо. Ще доказва, че тези пари изобщо не са негови, а той ги е взел назаем или на доверие. И накрая ще излезе чист и невинен.
36
1
 
16
 
! Отговори
мдаа преди 5 години
След като комисията изясни как другаря Гергов е станал милиардер , откъде Моника Станишева има 30 милиона , как Доган си купиТЕЦ ,за парите на Ветко Аабаджиев и пр. е редно да се заеме с Трайков и Дянков.
35
1
 
3
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ПОМНЯ ЛИ -НЕ ПОМНЯ ЛИ : " КОЙ БЕШЕ ПО БАНСКИ НА ПЛАЖА -ПРИ ПРАВИТЕЛСТВЕНА КОМАНДИРОВКА ...В ДУБАЙ ЛИ БЕШЕ -В КАТАР ЛИ - В ОАЕ ЛИ БЕШЕ ... СЛАБА ПАМЕТ ИМАМ !!!!!!!!!!!!!!!
34
0
 
11
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
Трайчо е капка в морето от корупция в България.Вижте милата ни здравна каса.След имоти в България,Гърция,Португалия,Испания...вече се купуват имоти в Швейцария,Бахамите,Монако...големи грижи,заслужени почивки и всичко е точно!
33
6
 
5
 
! Отговори
мъка преди 5 години
искат да вземат кинтите на момчето---работил е като миньор в бобов дол--честно си ги е изкарал..хахахха--демократ--кажи му и го ***--крадци!!!
32
3
 
9
 
! Отговори
ххй преди 5 години
Репресията на тиквената банда срещу опозицията е в пълна сила,идват избори.
31
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"да убеди антикорупционната комисия"или да подкупи ...???
30
4
 
13
 
! Отговори
аве преди 5 години
Офф жив да го оплачеш!
29
13
 
15
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
2,4 милиона лева за 10 години са 240 000 лева годишно , 120 000 евро годишно, 10 000 евро месечно, което е съвсем нормална цифра за експерт, работил на запад. Има къде, къде по-интересни по произход милиони и милиарди за разследване на кметове, депутати , общински съветници и министри, по които прокуратурата усърдно си затваря очите!
28
0
 
22
 
! Отговори
12 преди 5 години
До 1,сега КОМПИ,да разследва тъста и тъщата,да видим с 500лева пенсия на двамата,как се подарява на зет си 6 апартамента,др.акушер-гинекологов
27
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може и да е сгазил лука, но начинът по който го работят не буди доверие в институциите. Действат като поръчкова машина, а управляващите си въобразяват, че няма да попаднат в капана.
26
10
 
9
 
! Отговори
Пешо мистрията преди 5 години
То и аз мога да нацвъкам дюкименти за едни пари ,ама нямам парите.Ама този е политик . Демек бандит. Крал та се забравил.
25
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Vseki koito ne slu6a vojda i partiata mu s nivschi komunete bkp pi4vat da go tormosat i prah v o4ite navtapua bg narod srabsdjiievi brendo margeni galevi i dr kade sa saschto tah ne gi barate inpitate sa milionite miliardite bagatite politizi kak sa s imoti sa milioni ot uj baba dado maika tatko i 4i40 ot usa sega gepihte dankov i traikov a kostov kade e setkoto vbitalia kak e nadejda nenska bogataschkata poslani4ka vse oschte p stojanov brat mu milioneri 4e vsleri simionov ne e li milioner
24
1
 
3
 
! Отговори
Loyko преди 5 години
Abe s tezi mizavi zaplati,nashite ministri i ne samo kak stanaha milioneri...Ne se nakradoha...tova bulgarite.
23
2
 
35
 
! Отговори
до КНОПИ МОПИ БОКИ преди 5 години
Не разбрах Владиславчето Горанов доказа ли произхода на 4.6 милиона, колкото е имотът му в Бистрица.Все пак заплатата му на министър е само 2 850 лв.Или викате - той е от нашите и няма да го разследваме.
22
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трима приятели са му дали по 800 хиляди лева назаем. Да ги управлява, както се оправда ВалюТоплото.
21
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трайко така е който не слуша и иска да сваля Барис Барисович.
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** при разлика над 150 000 лева
19
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не че нещо, но ако тази комисия се заяде, може да вкара всеки в затвора без значение дали е виновен или невинен. Ако на пример печелиш 3000 лв. на месец, комисията не я интересува дали харчиш 500 или 3000 лв. от тези пари. Тя си смята по нейни "формули" че въз основа на този доход ти ходиш еди колко си пъти на почивка, еди колко си пъти на ресторанти и харчиш еди колко си за други неща. Така изкарва че харчиш 2800лв от тези 3000 и ако имаш повече от 200 лв. значи си "престъпник"