Масово кръщене: Над 1400 българчета – християнчета

"Направи го за България" се осъществява за втора година
Обновена: 7 окт 2018 15:54 | 7 окт 2018 15:46, Красимир Ангелов
137

Близо 1400 бебета бяха и ще бъдат кръстени днес в 11 града в страната. Това стана факт в рамките на инициативата "Направи го за България", която се осъществява за втора година.

Тази година известните българи, подкрепили инициативата, не са кръщелници на децата, а само посланици.

Андрей Арнаудов, организатор на инициативата, обясни, че кръстникът трябва да е важна част от живота на децата, а когато един човек е кръстник на повече от 10 деца, какъвто е неговият случай от миналата година, той трудно може да бъде съществена част от живота на своите кръщелници.

Свещениците обясниха, че групови кръщения имало и в миналото, а инициаторите припомниха, че българите сме обявени за най-бързо изчезващата нация в света от ООН.

Още за празника вижте в следващото видео на телевизия Bulgaria ON AIR
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дърводелски син,Хитлер и Сталин са атеисти, а именно те са убийците на тези 50 млн хора.
82
3
 
1
 
! Отговори
Дърводелски син преди 5 години
Най-големите зверства извършени в света са дело на християни.През втората световна война са избити 50 млн. души.
81
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ислям и напредък,две противоположностти.бият глави по 5 пъти,кво чакаш
80
4
 
4
 
! Отговори
Знам че е така преди 5 години
Мюсюлманина,дърпа назад а не напред,разберете го
79
4
 
4
 
! Отговори
Един турчин преди 5 години
В ерата на интернет и нанотехнологии ние все още дърпаме света назад с Аврамови религии(християнство,ислям и юдаизъм).Не е ли време да унищожим тези религии?Религиите ни карат да се мразим.Християнин,мюсюлманин,будист...това са наложени понятия.Родени сме като чисти същества,невинни същества.Децата не се мразят.По късно семейството,обществото те хваща и ти налага:"Ти си християнин,ти си евреин,мюсюлманин и трябва да се кръстиш, коленичиш или да се клатиш пред някаква стена със смешна прическа...
78
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако ислямът се беше появил преди християнството, сега Европа щеше да е мюсюлманска. Какъв ли разговор щеше да води въпросният господин тогава?
77
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някак си, дори е трудно за вярване, че има човек с толкова ниска обща култура, който да не знае, че в миналото е имало времена в които Европа е била "изостаналият свят" и са говорили за нея по същия начин, както сега говорят за Близкия изток и северна Африка. Даже и в учебниците по история го пише. И то не новите, а старите, които все още бяха под диктовка на Москва.
76
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ХхахахаСпрете, да говорите в абсолютизма "християните дали", "мюсюлманите взели", "римляните допринасят за".... Винаги е било до малка група индивиди, на която не се е пречело. Мохамедани Ал Харизми, живее в Багдад във ера, когато исляма не е бил толкова радикализирсн. Но след 150 години "работата с числа" става работа на" дявола" и така.
75
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според SJW науката хем от Индия и Египет е идвала, ама някак си след като са решили хората там да станат Мюсюлмани и изведнъж е изчезнала. Нищо, че в Исляма и то в автентичния, науката е нещо свещено и се изисква от всеки вярващ да е образован доколкото му позволяват възможностите. Какви ли са тия кръстоносни походи в миналото, се чудя... сигурно в Европа са нямали въздух и са искали да ходят там в ислямските земи, че да подишат. Къде се раждат такива клоyни... в Белене ли?
74
4
 
4
 
! Отговори
SJWs in Belene преди 5 години
Като Ислямският свят е толкова много по-развит от Християнския, защо сте на този хал в момента? Клоyни!
73
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако Тесла се беше родил сега, щеше да е мюсюлманин.
72
2
 
2
 
! Отговори
Не знам кой преди 5 години
Докога ще ни занимавате с тези смешници.
71
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До SJWs in BeleneСпоред тебе мюсюлманите вместо да си вземат науката от местата където вече се намират (от където Рим е взимал наука), те според тебе са чакали едни християни в Римска империя, да вземат от тях.Ако Гошо ти е съсед и продава круши, а Пешо е в Япония и купува круши от Гошо, а ти и Гошо живеете в България, тогава на теб от кого ще ти е по-лесно да си вземеш круши? От Гошо или от Пешо? Елементарно, ама за хора с мозък! Според тебе обаче май по-лесно е да си вземеш чак от Япония.
70
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как да обясниш на смотания, че тия знания не са като в днешно време да прехвърчат със самолета или да ги донесеш с USB стика в джоба. Народите, които по-късно решават да станат мюсюлмани, са имали тия знания и тая наука от Индия и Египет, много преди знанията и науката да отидат в Римска империя... защото знанията през тях са минавали, докато стигнат Рим. :) И то с десетилетия и столетия и хилядолетия. И тия народи никога не са били християни.
69
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Кой от кого е крал? Ние от вас или вие от нас?"Единственото вярно е, че Ислямът е модернизирана, подобрена версия на Християнството. Иначе мюсюлманите нищо почти не взимат от христнияните като наука. Докато християните дългат почти 80% от науката си на ислямския свят.Мюсюлманите може и да заимстват от разни по-ранни култури, но не и от християни. Примерно, взимат от Индия, но тя никога не е била християнска.
68
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Tи още малко ще речеш, че християните са създали Рим, а не обратното, че един от римските императори решава да стане християнин."Оооо, не! Как може! Защо е станал християнин, а не мюсюлманин? :)))Ами, защото християнството е измислено първо. Но не пречи да не е дало нищо съществено на науката. Елементарно, брат ми!
67
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До SJWs in BeleneTи още малко ще речеш, че християните са създали Рим, а не обратното, че един от римските императори решава да стане християнин.Само малоyмен човек може да си мисли, че защото нещо се е появило по-рано, значи е било веднага по-умно. Примерно ти сега да приемем хипотетично, че си по-стар от мен, родил си се пръв (измежду нас двамата), обаче по всичко си личи, че си по-глyпав. Кой тогава носи "науката"?
66
2
 
0
 
! Отговори
SJWs in Belene преди 5 години
Я виж за какво точно съдят Галилео Галилей? Той оспорва геоцентричната система и я заменя с хелиоцентричната! Иначе Средновековните учени са знаели за идеите на Ератостен, Птолемей, Аристотел, Питагор - поддръжници на идеята за кръглата Земя.
65
7
 
1
 
! Отговори
SJWs in Belene преди 5 години
Ало, амчъказлията, ислямът се е появил след Рим, Гърция, Египет, Финикийците, евреите! Кой от кого е крал? Ние от вас или вие от нас?
64
0
 
0
 
! Отговори
SJWs in Belene преди 5 години
Flache Erde - wocher kommt die Idee?https://youtu.be/l4BHGF3CsOw