"Вашингтон пост" не ни щади: Престъпленията срещу жени – обичайни за България!

Чужди медии за ареста за "бруталното убийство, потресло Европа"
11 окт 2018 16:15, Елка Василева
261
"Вашингтон пост" не ни щади: Престъпленията срещу жени – обичайни за България!
Снимка: Reuters

Чуждестранни медии публикуват новината за ареста в Германия на заподозрян за убийството на българската тв журналистка Виктория Маринова.

"Вашингтон пост" припомня, че бруталното престъпление в събота потресе Европа и породи опасения за свободата на словото. Убийството първоначално бе възприето като отмъщение заради разкриване на корупция. За една година в европейски страни бяха убити двама разследващи журналисти, напомня изданието.

След като привежда данни за заподозрения и цитира изказвания на български официални лица от вчера, "Вашингтон пост" подчертава, че веднага след вестта за престъплението в Русе мнозина коментатори в България са отбелязали, че престъпленията срещу жени са обичайни за страната.

Още по темата

По-рано тази година правителството отказа да ратифицира Истанбулската конвенция (инициатива на Съвета на Европа да противодействие и предотвратяване на насилието срещу жени), след като българският Конституционен съд постанови, че конвенцията противоречи на основния закон на България, пише вестникът.

"Вашингтон пост" подчертава, че документът е ратифициран от 33 други европейски държави и цитира изявление на българския клон на Асоциацията на европейските журналисти, че щом конвенцията няма да е валидна в България, трябва да се направи "задълбочен анализ на проблема с насилието срещу жени".

"Тайм" също информира за ареста в Германия и развитието на разследването, а "Гардиън" припомня, че отначало се е смятало, че Маринова е убита заради работата си като журналист, тъй като последното й предаване е включвало интервю с двама разследващи журналисти, които са проучвали корупция на високо ниво.

Лондонският вестник цитира българския премиер Бойко Борисов, че през последните три дни по случая са били изписани "чудовищни неща" и че България не заслужава да бъде охулвана така.

"Дейли телеграф" цитира главния прокурор на България Сотир Цацаров, че на този етап не може да се каже дали убийството на Маринова е свързано с работата й като журналист и че от събраните досега доказателства личи, че нападателят е действал спонтанно и със сексуални мотиви.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
1
 
10
 
! Отговори
ПУШЕЧНО МЕСО преди 5 години
Не е насилие срещу жени... тя стана жертва по пътя на осъзнаване на безхаберията на властта и погазване на човешките ценности в България.Някой ще пострада много лошо в близките години и ТОВА НЯМА ДА Е НАРОДА!
164
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Партиен член 173Само че те са 320 милиона а ние около 5.5 милиона! Я сега смятай къде идеотете са много повече! Нямаме стигане за съжаление!
163
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На кулагин конвенцията
162
6
 
11
 
! Отговори
Партиен член преди 5 години
Точно тия дето всяка седмица имат работа с такива и. Дио. Т.. И дето стрелят в училищата да казват инстамбулската конвеция едва ли не ще предотвратява такива престъпления... Е нема нужда.
161
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вашингтон пост на коя партия е бе кавали смотани , що ми триете коментарите , *** грозни
160
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди месец в Сащ стана абсолютно същото престъпление. Млада жена бягаща бе убита от млад нелегален мексиканец. Абсолютно същата история. Да си затварят мръсните усти либерастски.
159
1
 
30
 
! Отговори
Кико преди 5 години
В Русе за 10 години стават толкова убийства колкото във Вашингтон за 24 часа. Така че американците да се гръмнат с воден пистолет.
158
1
 
14
 
! Отговори
Алекс2 преди 5 години
Как ще ни щадят като на Цецко Цачев не му мина Истанбулската джендърска ***-отия
157
3
 
24
 
! Отговори
анти-истанбулец преди 5 години
Пак тази мръcна *** пропаганда.
156
0
 
20
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 5 години
Да питат Моника Люински и тогава да пишат
155
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко българки бяха убити последните години в САЩ? Ще отговорят ли? Журналистика, фейк нюз и т.н. Става страшно. Ако сме били конвецията нямало да се случи това??!! Е, паднах от стола. Това сериозно ли?
154
1
 
26
 
! Отговори
да бе преди 5 години
Престъпленията срещу хора - обичайни за САЩ!
153
0
 
20
 
! Отговори
ЕдноИме преди 5 години
"Вашингтон пост" не ни щади: Престъпленията срещу жени извършени от северинци, както ги познават в ромската махала в русе обичайни за България!
152
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** сега купувай от такива ф 16- току виж грипените спечелили, а шпицен кандидата на европейската шпиц команда се провалил
151
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако си направя труда ще изкарам статистика от САЩ и съм убеден там престъпленията срещу жените са мнооого повече на глава от населението , но нали трябва да плюят и да дават акъл на бедните си смотани колонии.
150
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прави са ората.Това в БГ не е живот. За това младите бягат от Ко чината.
149
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пък и още нещо за мойте любими неонацисти фащ от държава която на границата си държи дрогирани хиляди деца в нелегални затвори, праща си политическите опоненти в Гуантанамо и ги изтезава със симулирано удавяне с години и се гордее с това и граничните и служби изнасилват подред всяка нелегална емигрантка а понякога и емигрант от Мексико като го хванат акъл по хуманност не искам.
148
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фащ първо себе си да видят краварите и руснаците с едно са известни че не пребият ли жената и децата преди лягане не могат да спят добре само че руснака го прави само като е пиян а американеца пиян или не си му е редовна традиция.Имало ли в България насилие над жени ми има естествено ако кажа обратното ще съм или *** или платен ***, но чак като във фюрерски фащ не е де.
147
2
 
26
 
! Отговори
й преди 5 години
всеки ден цветнокожите изнасилват в цяла западна европа обаче толерастите се правят че нищо не се е случило !!!!
146
4
 
7
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Тея като че ли се радват че Вашингтон пост е споменал бг в лоша светлина .