"Вашингтон пост" не ни щади: Престъпленията срещу жени – обичайни за България!

Чужди медии за ареста за "бруталното убийство, потресло Европа"
11 окт 2018 16:15, Елка Василева
261
"Вашингтон пост" не ни щади: Престъпленията срещу жени – обичайни за България!
Снимка: Reuters

Чуждестранни медии публикуват новината за ареста в Германия на заподозрян за убийството на българската тв журналистка Виктория Маринова.

"Вашингтон пост" припомня, че бруталното престъпление в събота потресе Европа и породи опасения за свободата на словото. Убийството първоначално бе възприето като отмъщение заради разкриване на корупция. За една година в европейски страни бяха убити двама разследващи журналисти, напомня изданието.

След като привежда данни за заподозрения и цитира изказвания на български официални лица от вчера, "Вашингтон пост" подчертава, че веднага след вестта за престъплението в Русе мнозина коментатори в България са отбелязали, че престъпленията срещу жени са обичайни за страната.

Още по темата

По-рано тази година правителството отказа да ратифицира Истанбулската конвенция (инициатива на Съвета на Европа да противодействие и предотвратяване на насилието срещу жени), след като българският Конституционен съд постанови, че конвенцията противоречи на основния закон на България, пише вестникът.

"Вашингтон пост" подчертава, че документът е ратифициран от 33 други европейски държави и цитира изявление на българския клон на Асоциацията на европейските журналисти, че щом конвенцията няма да е валидна в България, трябва да се направи "задълбочен анализ на проблема с насилието срещу жени".

"Тайм" също информира за ареста в Германия и развитието на разследването, а "Гардиън" припомня, че отначало се е смятало, че Маринова е убита заради работата си като журналист, тъй като последното й предаване е включвало интервю с двама разследващи журналисти, които са проучвали корупция на високо ниво.

Лондонският вестник цитира българския премиер Бойко Борисов, че през последните три дни по случая са били изписани "чудовищни неща" и че България не заслужава да бъде охулвана така.

"Дейли телеграф" цитира главния прокурор на България Сотир Цацаров, че на този етап не може да се каже дали убийството на Маринова е свързано с работата й като журналист и че от събраните досега доказателства личи, че нападателят е действал спонтанно и със сексуални мотиви.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
2
 
10
 
! Отговори
До 112 преди 5 години
Защо? Къде? Да не би в Германия да са малко, особено след нашествието? Но там темата е табу, нали? И понеже там си нямат ориенталщина, си я внесоха! Скоро ще ни стигнат и надминат!
104
4
 
19
 
! Отговори
БеГе Мутра преди 5 години
Световните терористи да си гледат тяхната паничка. Може и да обяснят защо в най- богата държава в света има 10 милиона бездомника
103
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не искаме да се цивилизоваме и те това е. Ориенталският манталитет ни държи здраво. Не искаме да сме с цивилизованите страни и сме готови да ги охулим, без да сме наясно с демокрацията там. Жалко е наистина. Искаме да ни уважават, а сами не се уважаваме. Мнозинството от мъжете пият и тормозят женити си за неуспехите и това, че са неудачници. Отворете пресата и вижте колко убити жени има последните години от мъже. Жалка картина!
102
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ааааа, не!!! Това ли измислиха, за да ни набутат в ИК? Е, ако Бойко не падва заради убийството на момичето (свободата на словото), гарантирам, че един негов опит да се върне към ИК ще е краят! Що се отнася до Северин, германците няма да го екстрадират. БХК ще си погрижат да докажат, че има опасност за живота му. И сме дотук!
101
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Май май....предстои много българи да се върнат от Германия по патриотични причини....
100
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тая ситуация е същата като с журналиста на господарите ... но в онзи случай със складовете, само той инсценираше събирие, докато сега всички бг медии инсценираха фалшива новина ... та чак в щатите замириса.сега и да гръмнат някой разследващ журналист, кой да повярва?
99
2
 
16
 
! Отговори
До 108 преди 5 години
Точно тези леви хипи-*** американски медии, се скъсват да критикуват Тръмп и да изливат помия по него, защото е твърд и безкомпромисен мъж.
98
10
 
5
 
! Отговори
до 114 преди 5 години
те любимите ти комунисти първо изчистиха де що имаше образовани хора 44г .И такива като северинчо ги направиха надзиратели в концентрационните лагери .
97
4
 
6
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Виждам плюете по социализм.И разбирате от комунизъм.Северин китайски комунисти,щяха на площада да очистят.
96
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А в Америка сексуалните престъпления срещу деца не са ли обичайни, особено пък за свещенниците? А всеки месец някой не разстрелва ли по 10-20 човека ей така щото има патлак? Какво обичайно има тук като престъпление срещу жени? Много са нагли и манипулативни!
95
2
 
15
 
! Отговори
тотоаоа преди 5 години
тея откровени п е дали от вашингтон поуст ако направят една статистика за убитите хора в бг, убитите мъже съм сигурен ще са два пъти повече от убитите жени. 99% от показните убийства са на мъже,така че тези гарвани да ходят да ги клатят мана фите в брокс :D
94
3
 
10
 
! Отговори
До 109 преди 5 години
Ще ти кажа какво ми харесва - традиционно патриархално семейство. Нещо което кухи вресливи *** като теб тотално разрушиха и доведоха европейска цивилизация на прага на изчезването. Хайде сега величай фригидните кариеристки от неуточнен пол.
93
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
па се размучаха почитателите на сибирското императорче и ръсят слюнки по западния свят (къде никога не може да го стигнете) ...По колко лосиона сте гаврътнали вече ?
92
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов да им се скара. Няма да спрат да плюят България, докато не им се скараме жестоко. Няма да подкрепим Тръмп за втори мандат, както не подкрепихме Плевнелиев. Ще предложим някоя цецка.
91
16
 
5
 
! Отговори
до 105 преди 5 години
явно модела на иран къде жените ги тепат с камъни ти допада повечко .То не е случайно че путинчо много харесва и иранския и турския диктатори
90
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като е била журналист и то разследващ според някой индивиди Виктория Маринова, хайде кажете по какви материали е работила до момента?
89
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо Световните Медии не направят РАЗРЕЗ на Престъпленията по Расов Произход ?ТО вече ни Убиват.От негроидната раса ли си?
88
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредните либерални хипи-***-феминистки простотии, дайте сега нещо произведено и от *** *** от DW.
87
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и стига опити за сравнение със запада , какво се слувало там .В сравнение със запада , България е територия с варварски манталитет и никога няма да стигне цивилизования свят .И затова де що има читаво останало си събира парцалите и заминава -> на запад !
86
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
аре , задунайската популация по-долу да си траеЗнаете си много добре че основните ви удовослтвия в живота е всяка вечер да се насмучите и после да напердашите жена си за повдигане на самочувтвието