МП официално: Връщат ни Северин, но другата седмица

Този следобед е получено официално съгласие от немска страна
12 окт 2018 18:50, Красимир Ангелов
93
МП официално: Връщат ни Северин, но другата седмица
Снимка: Facebook

Германия ще ни предаде обвиненият в убийството на журналистката Виктория Маринова 21-годишен Северин Красимиров, съобщиха официално от Министерството на правосъдието.

Още по темата
От там допълват, че този следобед в Министерството е получено официалното съгласие на немската прокуратура за предаване на обявения за международно издирване български гражданин.

Съгласно полученото съобщение, за това е информирана и Прокуратурата на Република България.

Към настоящия момент, с активните действия на компетентните органи на двете държави, тече процедура по организиране на фактическото предаване и конвоиране от българските власти на лицето, което се очаква да се случи най-рано следващата седмица, съобщават от правосъдното министерство.

Както Dnes.bg съобщи по-рано, решението на съда в Целе за екстрадирането на Северин Красимиров вече е предадено на България. Прокурор Бернд Колкмайер от прокуратуратара в германския град заяви, че младият мъж е признал частично вината си за убийството на Виктория Маринова.

Пред германския съд той е казал, че сутринта на 7 октомври, в парк край Дунав в Русе, под влиянието на алкохол и наркотици се е скарал с непозната за него млада жена, ударил я е силно в лицето и я е блъснал в храстите. Той отрича да я е изнасилвал. Не е възнамерявал и да я убива, цитира още прокуратурата твърденията на Северин.

"Въз основа на показанията му няма основание да се смята, че има политически мотив в убийството", заяви още германската прокуратура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
след 10 дни след това в сьбота и неделя сега другата седмица дали изобщоще го вьрнат
11
2
 
8
 
! Отговори
Боби преди 5 години
Точно там в храстите, където е захвърлено тялото на Вики, преди години съм пикал в тези храсти, като не съм очаквал, че ще се случи такова нещо там. Срам и позор, че никой не е защитил момичето от дивака. Там наблизо има много такива. Бившата ЖП гимназия, която е точно там, беше пълна с такива.
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам странното усещане, че няма да ни го върнат и че германската прокуратура не е дала последното в статията изявление.
9
5
 
9
 
! Отговори
Боби преди 5 години
Като ви нападнат роми, бягайте, защото ще последвате Вики. Диваците са си отделно племе, което трудно се опитомява. Това ромско гето скоро няма да се приобщи към българите. Ще си останат диваците от пустинята и ще си правят каквото си поискат.
8
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Повечето ,,умни и красиви"избягали в чужбина са като новия германец Северин !
7
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма ли най-после МВР, ДАНС и който трябва още да вземат да кажат нещо смислено по обвинението? Докога ще ни разправят приказки от 1001 нощ и нищо конкретно.Бил се `отрязал на кирка`, но изнасилвал цял час. До 12 часа на обяд била с приятелка, но в 12 и 15 вече го видели на камерите, че бяга от местопрестъплението.После скача в колата и за нула време вече е в Германия.Пред немските органи бил казал, че не е убивал. Ама тия му приказки не се харесват у нас `на когото трябва`.
6
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 2Това значи,че германците спасиха боко!А цената не се знае!Явно нашия е клекнал за всичко!И мигранти ще има,и конвенции,и всичко квото се сетиш!Дупе да ни е яко!
5
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да видим кога ще го самоубият- напът за България, като мине границата или в ареста. Последната незаметена от властта следа в поръчковото убийство на Виктория Маринова.
4
1
 
13
 
! Отговори
Иво преди 5 години
Не ни го връщайте имаме си достатъчно ***!
3
1
 
18
 
! Отговори
Бекир баба преди 5 години
Чакам го с нетърпение в Софийския централен
2
2
 
6
 
! Отговори
Чоки преди 5 години
А,дано.Да не стане като от един филм.Тате ще ми купи колело,ама друг път.
1
3
 
17
 
! Отговори
д преди 5 години
да си го държат в толерасткия си шенгески райако може да вземат и останалите 500 000 "роми" да изнасилват и грабят в Германия

Спонсорирани публикации