Цветанов сигурен: Вот на недоверие за здравеопазването няма да успее!

Шефът на депутатите от ГЕРБ смята, че е несериозен
Обновена: 14 окт 2018 18:35 | 14 окт 2018 18:30, Веселина Йорданова
109
Цветанов сигурен: Вот на недоверие за здравеопазването няма да успее!
Снимка: БТА, архив

За всички е ясно, че вотът на недоверие на тема "Здравеопазване" няма да мине. Това каза шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов.

Още по темата
По думите му самото искане за вот е част от парламентарните процедури, от които опозицията се възползва.

"Няма нищо лошо да се иска вот на недоверие, защото така винаги може да се обсъжда и да се води един смислен дебат в българския парламент. Въпросът е, че вотът и обсъждането на вот на недоверие за бъдещи намерения в сферата на здравеопазването го превръща малко в несериозно отношение от страна на опозицията", коментира той в интервю за Радио "Фокус" - Пирин.

Според него социалистите не правят реален анализ дали това е най-подходящият период и най-подходящата тема, която може да бъде обсъждана и "то в днешните условия, когато действително държавата е стабилна, въпреки истерията, която искат да създадат представителите на БСП".

Цветанов допълни, че вътрешните проблеми на БСП допринасят за по-агресивното поведение, за по-обидните квалификации към политическите им опоненти.

Според него това по никакъв начин не показва, че може да има разумно бъдещо управление от тяхна страна.

"Това е така, защото когато спориш, когато обсъждаш една тема, то ти трябва да предлагаш алтернативни решения. Аз досега не съм чул БСП да предложи някакво алтернативно решение. Единственото, което правят в момента, ще дам и пример, свързан с тема "Здравеопазване" - в тяхната програма "Визия за България" те предлагат бюджетно здравеопазване. Това, което знаем, че е най-доброто и се прилага в развитите демократични общества, е осигурителният модел, който е най-подходящото решение", коментира Цветанов.

По думите му опозицията се старае да създаде нервност в обществото и да дестабилизира институциите в България.

"Най-важното е, че управлението дава своите резултати както в приходната част на бюджета, така и в проектобюджета за 2019 година, където ще имаме възможност както да увеличим доходите в бюджетната сфера, но и да изпълняваме ангажиментите си по секторните политики. Тук, разбира се, водещ ще бъде секторът, свързан с образованието на българските деца", каза още Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
30
 
! Отговори
вичо преди 5 години
сутринта гледах репортаж на миролюба бенатова за хематологията в софия , покъртително , петима млади, хубави българи си отиват просто така ,като нещо съвсем обичайно в милата ни татковина ...нямам думи , и това е на фона на напълнените с държавни пари гуши на директори на болници , професори и др. подобни
26
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставането на ГЕРБ и ОП на власт струва всяка година по 20-30 милиарда лева откраднати от бюджета.
25
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това означава ли, че и здравеопазването, както и всичко останало в БГ е прекрасно?! Вече си мисля, че живея в Швейцария на Балканите според ББ и Цеък
24
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Здравеопазване, мвр, съд и образование закъсват все повече и гълтат огромни пари от бюджета.
23
2
 
23
 
! Отговори
To6 преди 5 години
ИМА ЛИ ЗНАЧЕНИЕ, ДАЛИ ЩЕ УСПЕЕ ИЛИ НЕ ? ВАЖНОТО Е НАРОДА ДА ВИДИ ИСТИНАТА НА ТОВА КАКВО Е ПОЛОЖЕНИЕТО В Т.Н ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ !!!
22
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къща за 2 милиона в Барселона е собственост на тенис-клуба на Бойко, той няма нищо общо...Стената по границата 1 ред излезе 4 пъти по-скъпо от двуредова в Гърция.Царските конюшни се самозапалиха.Полицията "по погрешка" арестува журналисти, опитващи се да спасят документи от изгаряне. Докато ги разпитваше, документите изгоряха.21 годишен 50 килограмов крадец на желязо уби "случайно" журналистка, разследваща далавери на властта.....
21
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ИТ експертът по "цецомобила за подслушване" бе убит с 4 куршума и 1 контролен в главата, с цел "обир".Цецо си купи 6 апартамента със спестяванията на тъща си.Председателят на Столичния общински съвет си купил 60 апартамента, със 120 години трудов стаж.Доказателствата срещу Филип Златанов (момчето за мръсни поръчки на ГЕРБ) бяха "откраднати" от колата на вещото лице.
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия - Турция 1:0
19
3
 
25
 
! Отговори
Всичко е Точно1 преди 5 години
Мишо Бирата - здрав и прав, умря от "инфаркт".Патологът за Белнейски и Чората се самообеси. Ваньо Танов почина внезапно като Мишо Бирата.Клошар запали тютюневите складове в Пловдив.400 хиляди бюлетини, отпечатани и подредени по градове, се оказаха "вторични суровини".Гинка от Пазаджик, със запор от НАП, намери 300 милиона, за да купи ЧЕЗ.Чакъра беше убит от Бойко Борисов с 14 изстрела с гранатомет, България бе осъдена в Страсбург за това. Бойко обаче е невинен, извън Страсбург.
18
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма как да успее защото ГЕРБ не искат избори.
17
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България, както всичко друго и здравеопазването е разделено на две. За бедни и за богати. Американският посланик го беше казал по повод съдебната ни система.
16
3
 
37
 
! Отговори
ЛЛЛЛЛ преди 5 години
Много нагъл човек е Цвъки, интересува се само да има за неговото семейство. Бедните хора да се оправят кой както знае.
15
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно от многото командировки до началниците ББ и ЦвЦв не знаят къде се намират и какви са реалностите в България! Вземете се в ръце! Положението е нетърпимо! Непоносими сте цялата политическа клика!
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 11Ми тя отде да знае бе колега?
13
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моля не слагайте снимката на този кааууна поставяйте примерна снимкасамо ни разваляте почивния денмислете за читателите сида не ви избягат
12
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цуньо, как са апартаментите бе, моме?
11
3
 
40
 
! Отговори
Поправка 11 преди 5 години
Собственичката на Афера го вижда това същия ден след като Данчето се е правила на строга при откриването на един ремонтиран площад в София. Запомнете едно : управляващите идват от село и крадат до безобразие, безплатно СПА и нощувки и софри е най- малкото, но пък и ние сме Безумно прости и затова те са на власт. Лошото е, че взеха да Убиват невинни хора през последните години, явно доста е крадено.Сега една гражданска война ще спретнат междуетническа и се изнасят по островите.
10
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Следобед тръгвам да се прибирам от Варна към София и по пътя се отбивам да видя един приятел в хотел РИУ Правец, известен още като хотела на Валентин Златев.И кой мислите виждам удобно разположен в СПА центъра Данчето Фандъкова!! Същата, която сутринта люто се заканва на фирмата, чийто скрит собственик е същият този Златев.
9
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако убият някой от Бивол или интервюиращия, скандала ще е грандиозен, Баце компрометиран, ще последва падане на правителството и допълнителен мониторинг. Това със журналистката си е било замислено за сплашване на цялата журналистическа гилдия, но се е развило по друг начин. Тепърва ще има да се задават въпроси. Макар че аз не давам особени шансове за живот на ***. Ако мафията е замесена, ще го очистят. Особено ако се разприказва. Тогава верно ще стане мазало.
8
5
 
21
 
! Отговори
етнически турчин преди 5 години
КАК ЩЕ УСПЕЕ, ЗНАЕЙКИ МАНТАЛИТЕТА НА БЪЛГАРИНА КОГАТО Е ПОД НУЛАТА