Цветанов сигурен: Вот на недоверие за здравеопазването няма да успее!

Шефът на депутатите от ГЕРБ смята, че е несериозен
Обновена: 14 окт 2018 18:35 | 14 окт 2018 18:30, Веселина Йорданова
109
Цветанов сигурен: Вот на недоверие за здравеопазването няма да успее!
Снимка: БТА, архив

За всички е ясно, че вотът на недоверие на тема "Здравеопазване" няма да мине. Това каза шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов.

Още по темата
По думите му самото искане за вот е част от парламентарните процедури, от които опозицията се възползва.

"Няма нищо лошо да се иска вот на недоверие, защото така винаги може да се обсъжда и да се води един смислен дебат в българския парламент. Въпросът е, че вотът и обсъждането на вот на недоверие за бъдещи намерения в сферата на здравеопазването го превръща малко в несериозно отношение от страна на опозицията", коментира той в интервю за Радио "Фокус" - Пирин.

Според него социалистите не правят реален анализ дали това е най-подходящият период и най-подходящата тема, която може да бъде обсъждана и "то в днешните условия, когато действително държавата е стабилна, въпреки истерията, която искат да създадат представителите на БСП".

Цветанов допълни, че вътрешните проблеми на БСП допринасят за по-агресивното поведение, за по-обидните квалификации към политическите им опоненти.

Според него това по никакъв начин не показва, че може да има разумно бъдещо управление от тяхна страна.

"Това е така, защото когато спориш, когато обсъждаш една тема, то ти трябва да предлагаш алтернативни решения. Аз досега не съм чул БСП да предложи някакво алтернативно решение. Единственото, което правят в момента, ще дам и пример, свързан с тема "Здравеопазване" - в тяхната програма "Визия за България" те предлагат бюджетно здравеопазване. Това, което знаем, че е най-доброто и се прилага в развитите демократични общества, е осигурителният модел, който е най-подходящото решение", коментира Цветанов.

По думите му опозицията се старае да създаде нервност в обществото и да дестабилизира институциите в България.

"Най-важното е, че управлението дава своите резултати както в приходната част на бюджета, така и в проектобюджета за 2019 година, където ще имаме възможност както да увеличим доходите в бюджетната сфера, но и да изпълняваме ангажиментите си по секторните политики. Тук, разбира се, водещ ще бъде секторът, свързан с образованието на българските деца", каза още Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смислен дебат с хора, които не искат или не могат да мислят е невъзможен! Борисов не умее да дебатира, защото е свикнал да си говори сам, а Цветанов дрънчи като ламарина и не чува, а и да чуе, не разбира какво се говори отсреща. И така, докато усетят гравитацията! Скоро!
66
10
 
5
 
! Отговори
остафкА преди 5 години
Ако дойде техноимпексова на власт, здравеопазването много ще се подобри.Заплатите ще станат по 5000лв.Пенсиите по 3000лв.А билетчето за градския транспорт ще е 6ст.Ураааа.Вечна дружба - БКП КПСС.
65
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ясно е , че вотът нема да мине, но е ясно че ГЕРБ са се качили ва бързият влак към изванъредни избори и вече нема да са ТЕ.
64
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А после някои се чудят защо имало народен съд.
63
2
 
4
 
! Отговори
БРАВО НА ГЕРБ преди 5 години
ДО 56ЗНАЧИ СЪСИПАХА И ДЪРЖАВАТА И НАРОДА ЗА ПО-КРАТКО ВРЕМЕ.
62
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много е важно като му дойде времето, да не се допусне Борисов и Цветанов да избягат, а да бъдат заловени и като Чаушеску...
61
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Целта на някой отвън е България да стане като Индия или ЮАР където избиват белите образовани хора просто така( говоря за ЮАР) за съжаление сме на кръстопът и докато не ни смачкат няма да се успокоят. А хора, като цвцв и Сие са проводници на тези интереси. Няма разлика с тези,които допуснаха турците да ни завладеят без бой
60
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не каже, че вотът няма да мине, щото здравеопазването е добро?
59
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цеъки е много късоглед и не вижда май, че здравеопазването е само част от проблема. Цялото състояние на държавата е като в каменната ера заради него и неговите съдружници.
58
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защото всички политици и измислените им партии изпълняват чужди команди и най - вече Планът Ран - ът за унищожаването на българския народ. Навсякъде е видно и усеща...
57
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пука му на господина на снимката и всичките му съпартийци за здравеопазването. Те си имат правителствена болница. Сестрата на премиера си направи операция при български светила в неврохирургията, предполагам безплатно. Но за всеки обикновен българин знаете ли колко ще струва подобна интервенция. Политиците ни и ние, обикновените българи живеем в две различни Българии.
56
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Маркел губи!Нали се сещате какво ще стане!3 пъти Ура!
55
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вотът няма да успее, което не значи, че здравеопазването е добро. Дори не е приемливо, а отвратително корумпирано и неефективно. Хората *** като мухи с това здравеопазване. И въпреки това, вотът няма да успее - такава е политическата система.
54
0
 
15
 
! Отговори
каза преди 5 години
Цецо хибрида.
53
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бързоизоставащият... :)
52
13
 
4
 
! Отговори
До 51 преди 5 години
"За 10 г. съсипаха и държава, и народ....."За кого говориш и за какви 10 години??? Ясно е, че за БКП/БСП, ама питам.Най-дълго управлявала е БКП/БСП (но и тя няма управление от 10 г., а 8 години и 6 месеца). Следва ГЕРБ с управление - 7 години и 1 месец. БКП/БСП - 8 г. и 6 м.1990-1991 - 1 година 1995-1997 - 2 години 2005-2009 - 4 години 2013-2014 - 1 г. и 2 мес.2017 - 4 мес.ГЕРБ - 7 г. и 1 м.2009-2013 - 3 г. и 7 мес. 20014-2017 - 2 г. и 2 мес. 2017-2018 - 1 г. и 4 мес. (досега)
51
1
 
19
 
! Отговори
Идеалист преди 5 години
То е ясно, че сплотеното правителство от злоупотребите, които върши навсякъде няма да падне, от трябва в зародиш да се спре това, което ни готвите с т.н. здравна реформа или като е казал поета: "дорде е мъничка змията да и стъпчеме главата.."Ако я оставим да порасне ще отвори три бездънни гърла. Отзвука през преди няколко дни показа, че потупванията по рамената, не били на одобрения, а на снизходителност... Както вървят нещата май няма да можеш да добаръш комисионанта от Ф-16.е
50
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ го играе управляващи.БСП го играе опозиция. А ДПС управлява България
49
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ И ДПС СА ПЪРВИ ДРУЖКИ.Дадоха тлъста порция на Доган!
48
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още древните римляни са казвали:Прави каквото правиш, за после мисли.Защото сега се правим на велики, ама да стане после "Елате да плачем"